Cageo musi delat betatesty?
Publikováno 02 April 2013 - 9:14
Publikováno 02 April 2013 - 9:24
No právě. To si tam může napsat kdokoliv kohokoliv, aniž by o tom dotyčný věděl, "že dělal betatest".Modrak napsal/a:
...
Ne, nekomunikuju. Ja jsem v listingu uveden jako betatester. ...
Vždycky o betatestu píšu sám zprávu reviewerovi a ownerovi v kopii. Proč rw ještě přidělávat práci, aby si musel o výsledky žádat? Nebo když si BT vyžádá sám owner předem, bez rw.
Tady vidím chybu jak u ownera, tak u betatestera, dotyční nechť prominou.

U složitějčích případů mi nepřijde zvláštní, že si rw vyžádá víc betatestů nezávislých, to schvaluji.
@novakovic: názory anonymů jsou vždycky nejhodnotnější

P.S.:
jestli je tohle tvůj profil, tak ještě lepší...
http://www.geocachin...9e-a51b385fce28
Novakovic
Member Since:Thursday, 22 October 2009Last Visit:Monday, 22 February 2010
No finds have been recorded.
I bez GPS navigátoru se dá provozovat geocaching (www.drvota.net)
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015
Publikováno 02 April 2013 - 9:31
Publikováno 02 April 2013 - 9:42
Problém bude asi v tom, že betatester (Modrak) nejspíše nepodal "hlášení" RW jak dopadl betatest. Možná jsem to přehlédl a přečetl jen to, že s RW nekomunikoval.Samaell napsal/a:
Rek bych, ze zde neni nejvetsi problem to, ze RW chce dalsi betatest, ale to, ze ho nezajima vysledek prvniho betatestu.
Ja osobne bych byl vdecen, kdyby mi delal betatest nekdo takovy jako Modrak. Znam ho jako cloveka, co dokaze rici svuj nazor a zaroven je natolik peclivy, ze vysledna keska bude OK. V Lookasove pripade to bude pekne vykutalena zalezitost.
Publikováno 02 April 2013 - 9:47
Publikováno 02 April 2013 - 9:49
Publikováno 02 April 2013 - 9:49
Co pořád máte s testem ČAGEO???perchCZ napsal/a:
Já tu vidím jeden velký problém, že se do záležitosti vměšují členové jednohu spolku. Tyhle násilné vnucování už jsem jednou v životě zažil a to je ten hlavní důvod diskuze a ne zda je batatest prospěšný a podobně (to je jasné). ROH a jiné už ne.
To je test od Barbie team! Ne od asociace.Také poprosím o ještě o jeden betatest od Barbie teamu.
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015
Publikováno 02 April 2013 - 9:50
dr.vota napsal/a:
No právě. To si tam může napsat kdokoliv kohokoliv, aniž by o tom dotyčný věděl, "že dělal betatest".Modrak napsal/a:
...
Ne, nekomunikuju. Ja jsem v listingu uveden jako betatester. ...
Vždycky o betatestu píšu sám zprávu reviewerovi a ownerovi v kopii. Proč rw ještě přidělávat práci, aby si musel o výsledky žádat? Nebo když si BT vyžádá sám owner předem, bez rw.
Tady vidím chybu jak u ownera, tak u betatestera, dotyční nechť prominou.
U složitějčích případů mi nepřijde zvláštní, že si rw vyžádá víc betatestů nezávislých, to schvaluji.
@novakovic: názory anonymů jsou vždycky nejhodnotnější
Nestává se mi to často, ale tentokráte s dr.votou souhlasím do posledního písmenka

Publikováno 02 April 2013 - 9:56
Já betatestoval zatím jen jednou. Owner to uvedl při komunikaci s RW. Ten mě pak požádal o vyjádření. To jsem mu zaslal a keš byla v zápětí publikována bez problémů. A přitom to byla keš od kluka ze ZŠ s cca. 50 nálezy.Samaell napsal/a:
Petman02: Podal ho tomu, kdo ho zadal. :-)
Betatest byl delan pred odeslanim k publikaci, takze pred tim, nez se to dostane do hledacku RW. Predpokladam, ze soucasti RW nouty pro publikaci byla informace kdo betatestoval, takze receni: "Posli vysledky testu" je mensi namaha (hlavne v pripade, kdyz musim tisknout listing a posilat to nekomu dalsimu, coz je pracnejsi).
Publikováno 02 April 2013 - 9:57
Nebudu lítat jak Groundspeak pískne.
Publikováno 02 April 2013 - 11:13
Jako betatester si vždycky nechám poslat dané informace, ať už od ownera nebo od reviewera (pokud mě o to požádá) a jakmile provedu betatest:
1) dám vědět ownerovi, jak to celé probíhalo
2) dám vědět reviewerovi, že betatest proběhl + doplňující info (fotky, řešení, datum publikace apod...)
Jestli si někdo stěžuje na to, že RW žádá ještě o jeden betatest od někoho, koho zná, i když už jeden betatest byl proveden, co je na tom špatného?? Sem se hodí krásně jedno přísloví: "Víc hlav, víc ví".
Lidi, zamyslete se nad tím, co tu píšete, někdy tu píšete fakt nesmysly.. A přestaňte si brát do úst Skupce!!! :@
Publikováno 02 April 2013 - 11:18
Publikováno 02 April 2013 - 11:21
Junior86 napsal/a:
Taky mě to celkem překvapilo.Novom napsal/a:
To je zcela holý nesmysl. Který RW ti tohle prosím tě tvrdil? Pokud tam je vytesané číslo na kameni a nedával jsi tam žádnou schránku, nejedná se ani omylem o fyzickou stage, takže se na ni nutná vzdálenost nevztahuje. To by potom nemohly ve městech vznikat prakticky nikde žádné keše, protože různých nápisů a tabulí je u multinek strašně moc.Smrk napsal/a:
...rewiever mi řekl, že i původní vytesané číslo na kameni je fyzická stage a vztahuje se na ni nutná vzdálenost.
Já si myslím, že jsme se s rewievrem spíš jen špatně pochopili. Měl jsem v plánu i několik zastavení, která bych tam vytvořil já, a ta už v kolizi byla. A když mi poslal seznam kolizních stage, byla tam i ta v kameni.
Publikováno 02 April 2013 - 11:29
Modrak napsal/a:
brundi napsal/a:
To Modrak : tvoje rozhorceni se da i pochopit, jen bych mel otazku... Komunikujes ty jako betatester po realizace testu s reviewrem? ...
Ne, nekomunikuju. J...
U tohoto by možná bylo dobré, kdyby rewievři dali vědět, jaká forma jim vlastně vyhovuje víc. Jestli jim rovnou psát nebo spoléhat na to, že vyjádření betatestera případně předá owner.
Já několik betatestů dělal a vždy komunikoval ohledně chyb a nápadů na další vylepšení s ownerem. Teprve když se owner odhodlal poslat keš ke schválení, napsal jsem rovnou bez čekání i rewievrovi. Občas mi od něj přišla doplňující otázka, poděkování ale vždy. Myslím si tedy, že komunikací s rewievrem člověk nic nezkazí, naopak pomůže k rychlejšímu puštění nebo nepuštění keše.
Publikováno 02 April 2013 - 11:39
Smogeo napsal/a:
jak to pozoruju, se vám z těch betatestů pomalu stává gestapácká instituce:)
Kdybyste si místo cizích nových keší radši hleděli svých starých.
Tak tohle mi pripomina osoupane rceni " kdyby pes nes.al, dal by dobeh"

Stejne tak souhlas se zminenymi pozastavenimi na tim, proc zrovna problem s Cage-em. Take nejsem jeho clen, o jeho aktivity se nezajimam, nicmene kdyz bude tester a RW jezdit skodovkou, budou v klubu ceskych turistu, psat levou rukou nebo pajdat, tak se to bude jmenovat Ridici skodovek musi delat betatesty, nebo clenove KCT, levaci, pajdavy atd atd?
Pokud z tohoto vlakna ale vypadne jakasi standartizovana verze komunikace s ownerem a RW pri betatestech, tak se mozna zamezi pristim dohadum a o to tu jde, neco uzitecneho vyplodit, nebo ne?
brundi
Publikováno 02 April 2013 - 12:00
perchCZ napsal/a:
Já tu vidím jeden velký problém, že se do záležitosti vměšují členové jednohu spolku. Tyhle násilné vnucování už jsem jednou v životě zažil a to je ten hlavní důvod diskuze a ne zda je batatest prospěšný a podobně (to je jasné). ROH a jiné už ne.
Souhlas. Taky bych byl nerad, aby jednou o tom jestli někdo založí nebo nezaloží kešku rozhodovali pouze "nadbetatestri" jednoho dobrovolného sdružení a ostatní betatestři nestáli revivrovi ani za mail.
A ať chcete nebo ne, o tom je tohle vláko od začátku. Owner není proti betatestu, owner je proti dalšímu vynucenému betatestu Barbieteamem, bez toho, že by se původní betatest provedený nečlenem ctěného spolku vůbec vzal v úvahu...
Publikováno 02 April 2013 - 12:03
Pitrus napsal/a:
perchCZ napsal/a:
Souhlas. Taky bych byl nerad, aby jednou o tom jestli někdo založí nebo nezaloží kešku rozhodovali pouze "nadbetatestri" jednoho dobrovolného sdružení a ostatní betatestři nestáli revivrovi ani za mail.
A ať chcete nebo ne, o tom je tohle vláko od začátku. Owner není proti betatestu, owner je proti dalšímu vynucenému betatestu Barbieteamem, bez toho, že by se původní betatest provedený nečlenem ctěného spolku vůbec vzal v úvahu...
Diky, toto je jedna z tech dulezitych myslenek.
Druha je, ze RW neuvedl duvody, proc ten druhy betatest vyzaduje.
A treti jsou nejasna a ruzne nastavena pravidla mezi ruznymi RWs.
A musim to resit verejne. RW je verejna osoba (urednik), tak se musi smirit s jistou popularitou.
Publikováno 02 April 2013 - 12:14
Publikováno 02 April 2013 - 12:17

Publikováno 02 April 2013 - 12:30

2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů