Schválí takovou keš jako TRADIČKU ???
Publikováno 12 April 2013 - 7:26
Publikováno 12 April 2013 - 7:45
brundi napsal/a:
Je asi tezke pochopit,ze to co bylo driv tak,muze byt nyni jinak a koneckoncu neni to tak nejak jedno? Mystery otaznik alespon kacera upozorni ze neco bude jinak, a ja mel vzdy za to, ze hlavni je si ten lov uzit..
Souhlasím. Hlavní je si to užít a já si to posledních pár dní, jak se oteplilo, opravdu užívám.
Publikováno 12 April 2013 - 7:52
GC3WERW - Vzpominky Tychona Brahe | GC4XTDT - Opustena infekcni klinika Kopa | GC5FJC2 - Benatecke kolecko | GC5R8AF - Achilles a zelva | GC5VYCQ - Chrastenhof (Chrastecky dvur)
Publikováno 12 April 2013 - 7:57
Publikováno 12 April 2013 - 8:08
Publikováno 12 April 2013 - 8:21
Publikováno 12 April 2013 - 8:23

Publikováno 12 April 2013 - 8:30
Publikováno 12 April 2013 - 8:40
Joe Tramp napsal/a:
Na listing tradičky se před odlovem moc lidí nedívá, u otazníku už je to jiná ... a aspoň tak ubude zklamaných kačerů bez potřebného vybavení
Ad Venca68: Fakt by mě zajímalo, která v okolí je založena na archimédovi
ad 1
To je ale jejich problém ... mne praxe naučila listingy číst.
ad 2
Není to přímo blízké okolí, doufám že se Aleš nebude zlobit, ale nemyslím si, že by on nebo Skupec publikovali v nesouladu s pravidly.
http://coord.info/GC2YP23
Spíš si myslím, že díky neschopnosti některých lovců se hranice posouvají někam kde podle pravidel nejsou. To, že je někdo neschopný si přečíst listing a honí se za body neznamená, že se k jeho vůli musí neoficiálně upravovat výklady pravidel.
Nač jsou pak atributy? Proč tam máme Tools required? Vždyť ten je všeříkající a kdo se na něj nepřipraví, tak ať si nestěžuje.
Pokud je to oficiální výklad od GS, prosím, tak ať změní definice caches, mimochodem ani v jejich ofiko brožuře nic takového nemají.
Publikováno 12 April 2013 - 8:44
Joe Tramp napsal/a:
...A kde bude ta hranice, kdy je to ještě tradička a kdy mysterka?
Tak tak, hranice nikdy naprosto exaktne stanovena nebude, neni to ani mozne. To co bude nekde tradicka, bude jinde mysterka. Bude zalezet na aktualnim posouzeni.
Publikováno 12 April 2013 - 9:05

Publikováno 12 April 2013 - 9:17

Publikováno 12 April 2013 - 10:16
Publikováno 12 April 2013 - 10:24
No pozor, nikde není řečený, že atribut Tools Required smí být použit ve spojitosti s tradičkou.Libor.29 napsal/a: Nač jsou pak atributy? Proč tam máme Tools required? Vždyť ten je všeříkající a kdo se na něj nepřipraví, tak ať si nestěžuje.
Atributy Night Cache a UV se tradičkou určitě nesnesou a přitom tam ty atributy jsou.
Publikováno 12 April 2013 - 10:29
Publikováno 12 April 2013 - 10:59
U listingu v japonštině může být potřeba šroubováku napsaná tučně a 2x podtržená a stejně mi to bude houby platné Zkuste na to koukat v celosvětovém měřítku a užívat si toho, že můžeme mít radost z lovu i v zemích, kde nerozumíme ani slovo.Libor.29 napsal/a:
To, že je někdo neschopný si přečíst listing
Publikováno 12 April 2013 - 11:19
ドライバーが必要Vláček napsal/a:
U listingu v japonštině může být potřeba šroubováku napsaná tučně a 2x podtržená a stejně mi to bude houby platné Zkuste na to koukat v celosvětovém měřítku a užívat si toho, že můžeme mít radost z lovu i v zemích, kde nerozumíme ani slovo.Libor.29 napsal/a:
To, že je někdo neschopný si přečíst listing
I bez GPS navigátoru se dá provozovat geocaching (www.drvota.net)
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015
Publikováno 12 April 2013 - 11:32
Smogeo napsal/a:
No pozor, nikde není řečený, že atribut Tools Required smí být použit ve spojitosti s tradičkou.
Atributy Night Cache a UV se tradičkou určitě nesnesou a přitom tam ty atributy jsou.
- no spíš jsem nikde nenašel, že nesmí být použit. Můžeš mi to někde ukázat GC.com? Rád se přiučím, opravdu
- O Night cache a UV jsem nenapsal ani slovo, navíc tento případ je na rozdíl od toho prvního na GC.com popsaný

Publikováno 12 April 2013 - 11:38
Smiřte se s tím.
Chcete vymýšlet nejabsurdnější interpretace nejabsurdnějších situací, jen abyste se mohli hádat? Citovat 3 slova z celého odstavce atd.atp.etc.
Mne už to nebaví...
I bez GPS navigátoru se dá provozovat geocaching (www.drvota.net)
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015
Publikováno 12 April 2013 - 11:54
Libor.29 napsal/a:
ad 2
Není to přímo blízké okolí, doufám že se Aleš nebude zlobit, ale nemyslím si, že by on nebo Skupec publikovali v nesouladu s pravidly.
Aleš diskuzi sleduje a nechápe, protože publikaci své archimédovky konzultoval před 2 lety se dvěma reviewery a oba se shodli na tradičce... A to jsem jí reviewerovi velmi důkladně popsal.
Nechápe vyjádření současného reviewera pro severní kraje a stejně tak nechápu vyjádření některých hráčů, kteří si stěžují na to, že nemohou odlovit tradičku v japonštině, protože nebudou rozumět tomu, že tam je potřeba šroubovák atd. Víte... to je o tom, že se honíte za body a přestali jste číst listingy. Google překladač ti z Japonštiny přeloží co chceš, ale hlavně - máme atributy... a k čemu jinému by jinak byl atribut SPECIÁLNÍ VYBAVENÍ než k tomuto. Stejně tak si v Japonštině nepřečteš, když vidíš ŠKRTLÝ ATRIBUT 24/7, také si nepřečteš otevírací dobu atd.
Pokud u tradičky vidíš speciální vybavení - hle, asi bude něco třeba.
No, každopádně - abych to uzavřel. Keš je na výchozích souřadnicích, je od Vás 20 cm a vy jí musíte dostat ven. Pokud někdo má vodu - použije vodu, ale pozkušenostech, kdy dva kačeři vodu neměli a keš odlovili metodou auto, tažné lano, vyvrácení na místě nechávám pet páhev s voudou a návodem, že po použití mají hrdlo nádoby nastavit k otvoru tak, aby se naplnolo znovu. V takovém případě už samozřejmě není co řešit - jasná tradička. Nebo keš, kde musím vzít za kliku od dveří už je taky mysterka?
Prošel jsem dnes pravidla i tu jejich úžasnou brožuru, kterou se GS ohání a má jí přeloženou do X jazyků a žádnou souvislost SPECIÁLNÍ NÁSTROJ = AUTOMATICKY MYSTERKA jsem nenašel. Konec konců - i v Seattlu, pár bloků od Groudnspeaku jedna taková je a je to tradička.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů