Bez čtení diskuze.
Chválím, že člověk ví aspoň školu, kterou dotyčný studuje, i když obor tu nevidím.
3. dělení pomocí 15 000 obyvatel - hm? k čemu je to dobrý?
5. víš, že řidičem je i cyklista (vozka, průvodce hnaných zvířat se zvářaty, organizovaný útvar chodců), žejo? A k čemu je ti fakt, že někdo je řidič, ale za volantem seděl naposledy v autoškole úřed 10 a více lety, chtělo by to nějaké udání třeba najetých km... (A teda to, že budeme uvažovat řidiče motorových vozidel)
6. možnost "nepřispívá" - co to má být? Jak se na to má odpovědět?
Dotazník mi přijde spíš k nějakému průzkumu na základní škole, možná ještě nějaké střední od horšího studenta, ale od vysokoškoláka?! (Povrchní, občas hloupý)
A k tématu - nevím, jestli sledování tachometru (protože tady jde snad hlavně o rychlost) a přidání dalších značek či kontrol je dobré řešení, dle mého moc k bezpečnosti nevede (každý kouká po tachometru/značkách..). Jsou horší jevy - nebezpečné předjíždění, "zmatkařské" předjíždění z pruhu do pruhu, pomalá jízda v levém pruhu (protože mám BMW tak, nemůže přece jet vpravo) a s tím související podjíždění, nedávání směrovek a já nevím co.
Neříkám, že by se mělo jezdit bez omezení rychlosti (tedy něco jako - jeďte si jak kdo zvládne).
Osobně si nemyslím, že tyto věci dělají čerství absolventi autoškol, ale majitelé "lepších" vozů, kteří se musí předvádět. Pokud už mířit na začátečníky (resp. budoucí řidiče), tak než nějakým řidičákem na zkoušku spíše úpravou délky autoškoly (aktuálně je to 28 x 45 min praktické jízdy - poměrně málo). Zkoušky jsou taky různé - jinou ji má ten, kdo jede ve větším městě, kde je logicky složitější než někdo z Horní Dolní (tím nechci uvádět nějakou ideu zavedení závěreček např. pouze v krajských městech).
A ke svícení - z pohledu chodce svítit, auto které svítí, jede. Některé řidiče není za volantem pomalu vidět (třeba mě
) a to neberu nějaké tmavé skla. A že to rakušáci zrušili, oni jsou až moc zelení...
Druhá věc je potom snížená viditlnost, mnozí mají zapnutá jen světla pro denní svícení (tj. nesvítí zadek) i když třeba prší - ideál v kombinaci se stříbrnou karoserií... To stejný, když se stmívá, by se asi musela přesně definovat snížená viditelnost...