Začal jsem lovit před pár dny a zdá se, že mě to docela chytlo. Mám Sony Xperia M, (v hodnotě 3500 Kč, takže žádný výkřik) s nainstalovaným Locusem (zatím vyhovuje).
Přemýšlím, jaké jsou další možnosti. Dosavadním studováním tématu jsem pochopil, že lze po světě běhat s mobilem, tabletem, navigací obyčejnou motoristickou s turistickými mapami, navigací turistickou.
Nevím jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých řešení.
Zatím jsem dospěl k tomuto:
Telefon:
(+)je tam k dispozici všechno nač si vzpomenete, můžete stahovat aplikace, mapy atd. jak je libo. Když je třeba, připojíte se na internet a přímo v terénu zjistíte např. co to je ciferace. Všecko v jednom malém krámu, který jste zvyklí tahat s sebou neustále, takže vám ani nepřijde, že se chystáte na lov. Když si zlomíte hnátu zavoláte si z toho pomoc.
(-) docela rychle se vybíjí (řešil bych powerbankem), příjem GPS se mi zdá občas docela problematický...
Tablet (nikdy jsem nevlastnil):
(+) jako u telefonu, větší displej, možná větší výdrž?,
(-) velikost a váha
Obyčejná GPS:
(+) ???, lepší příjem GPS ???
(-) problematická výměna map, neumí nic z toho, co telefon nebo tablet
Turistická GPS:
????
Existuje ještě nějaký jiný HW?
Doplňuji, že hodlám chodit hlavně po českých keškách dostupných pro běžného turistu, tj. blízko nějakých značených tras, ve městech a podobně. Žádné hledání v Mohavské poušti, na hřebenech And nebo na dně Mariánského příkopu neplánuju :-)
Tento příspěvek byl upraven od Whyski: 23 duben 2015 - 21:30