Přejít na obsah

Fotka

Baterie best of

garmin doporučení

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1337 odpovědí na toto téma

#261 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2009 - 7:58

honny napsal/a:
Ty malý 14500 sou nic moc, pořádně kapacitní jsou pak až 18650... Mít 900mAh/3.7V mi nepřijde nic extra. Ale třeba to zas postoupilo ve vývoji. :D

Zkus "zivit" svitilnu s Cree diodou a pochopis ten rozdil hlavne ve vykonu.

Tommu: diky za shrnuti, vcelku nic noveho, co bych nevedel. Pokud vyuzijes opravdu doslova individualni nastaveni v kazdem slotu, tak proc ne. Nicmene zminil si plusy a nejak si "zapomnel" na minusy ;)
  • 0

#262 Tommu

Tommu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 190 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2009 - 10:28

S474N napsal/a:
Tommu: diky za shrnuti, vcelku nic noveho, co bych nevedel. Pokud vyuzijes opravdu doslova individualni nastaveni v kazdem slotu, tak proc ne. Nicmene zminil si plusy a nejak si "zapomnel" na minusy ;)

No tak zkus zmínit ty mínusy, ať vím co mě má trápit.
Pro mě je zatím jediný mínus, že to není moc cestovní nabíječka. Je trochu moc velká na cestování.
  • 0

#263 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2009 - 10:34

Tommu: par prispevku vyse jsem dal odkaz na diskusi, kde se to urcite taky rozebira, staci si procist. ;) BTW trapit te obecne urcite nema co, jsou to vsechno detaily, tak jako ty vyhody proti IPC-1, proste a jednoduse nic zasadniho. Proto tvrdim, ze rozdil v cene neni opodstatneny.
  • 0

#264 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 079 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2009 - 10:58

S474N napsal/a:

honny napsal/a:
Ty malý 14500 sou nic moc, pořádně kapacitní jsou pak až 18650... Mít 900mAh/3.7V mi nepřijde nic extra. Ale třeba to zas postoupilo ve vývoji. :D

Zkus "zivit" svitilnu s Cree diodou a pochopis ten rozdil hlavne ve vykonu.

Víš, zrovna mě nemusíš o Li-Ion poučovat.

Mluvil si o kapacitě. A o té to fakt není.
  • 0

garmin 60CSx | galaxy nexus + locus pro | lumia 640 + geocaching pro

astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7

norco search a.105 '16 | mibo mastr '12 | #fialka '9x

http://openstreetmap.cz/

#265 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2009 - 11:15

honny: nikde jsem primo v souvislosti s Li-Ion akumulatorem nepsal (opravdu hlasove funkce pokud je mi znamo zde jeste nejsou implementovany), ze ma vysokou kapacitu.
  • 0

#266 Tommu

Tommu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 190 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2009 - 11:22

S474N napsal/a:
Tommu: par prispevku vyse jsem dal odkaz na diskusi, kde se to urcite taky rozebira, staci si procist. ;)

BTW trapit te obecne urcite nema co, jsou to vsechno detaily, tak jako ty vyhody proti IPC-1, proste a jednoduse nic zasadniho. Proto tvrdim, ze rozdil v cene neni opodstatneny.

Jo tak tu diskuzi sleduju už dávno a také na základě ní jsem se rozhodnul pro MH-C9000. Ale jak říkám, tehdy rozdíl v ceně byl nižší než dnes.
  • 0

#267 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 079 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2009 - 11:33

S474N napsal/a:
honny: nikde jsem primo v souvislosti s Li-Ion akumulatorem nepsal (opravdu hlasove funkce pokud je mi znamo zde jeste nejsou implementovany), ze ma vysokou kapacitu.

Tak to přístě formuluj jinak, můžeš neznalé mást svou ne/pravdou.
  • 0

garmin 60CSx | galaxy nexus + locus pro | lumia 640 + geocaching pro

astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7

norco search a.105 '16 | mibo mastr '12 | #fialka '9x

http://openstreetmap.cz/

#268 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2009 - 20:07

Tommu: to chapu, jeslti byl rozdil 2-3 stovky, tak bych to taky v cene 1600 neresil. Pokud je ted rozdil vice nez 50%, tak je to uz pomerne zasadni. honny: nebo naopak - formulovano to bylo dobre, jenom tys to spatne pochopil :D
  • 0

#269 Tommu

Tommu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 190 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2009 - 20:16

S474N napsal/a:
Tommu: to chapu, jeslti byl rozdil 2-3 stovky, tak bych to taky v cene 1600 neresil. Pokud je ted rozdil vice nez 50%, tak je to uz pomerne zasadni.

Kupoval jsem ji v červnu v Ledshopu a stála 1499,- a dnes tam stojí stejně.
  • 0

#270 ReVIZ

ReVIZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2009 - 20:59

Tommu napsal/a:

REVIZ napsal/a:
2 S474N:To klidně být může, jen já jsem ji nějak přehlédl. O IPC-1 se psalo i v modelářských časopisech, takže jsem ji stačil zaregistrovat, tuhle vidím prvně...

Také jsem se před koupí nabíječky rozhodoval mezi IPC a Maha a vyhrála to Maha MH-C9000. Sice o malý kousek, ale vyhrála. Není to zrovna nabíječka na cesty, je trochu větší než by člověk chtěl tahat v kufru, ale jinak je výborná. Určitě je lepší než IPC.

Jo taky mě papírově připadá lepší, o nabíječkách a nabíjení jsem toho už přečetl mraky když jsem si pořizoval tu na modely, takže tomu i celkem rozumím. Jsem rád že se taky ozval někdo, kdo ji fyzicky má, takže nejpravděpodobněji skočím do ní.
  • 0

#271 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2009 - 21:45

REVIZ: pokud ty "funkce navic" vyuzijes, tak rozhodne nema smysl resit cenu 1500Kc vuci 1000 Kc, pokud ne, tak jsou to vyhozene penize.
  • 0

#272 ReVIZ

ReVIZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2009 - 1:53

S474Ne: si doufám pamatuješ naše SZ ohledně NITECORE, ceny znáš a stejně utrácíš stejně. Já jen nejsem tak bohatej, abych si mohl kupovat levný věci, nebo jak říká můj nejlepší kámoš, levný - dvakrát placený. Jednoduše, ta nabíječka od Maha(y) je prostě lepší, lituju všechny, co si koupili IPC-1 v rúznejch variantách, ale prostě pokud Maha umí to, co je v návodu resp.v tech. listu, tak jí IPC ani nelíbá ani paty...
PS.Tím netvrdím, že je to špatná nabíječka, pro plno lidí určitě bude i nadále mít svoje kouzlo a možná, pokud její aureola potrvá, určitě si svoje další kupce najde.
Já osobně, pokud budu kupovat další nabíječku, rozhodně skočím do MH-C9000, která je sice o málo dražší, ale o hodně lepší
  • 0

#273 valecnik

valecnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2009 - 10:08

v létě jsem se rozhodl pro MH-C9000 od ledshopu, a nelituji vše funguje skvěle, včetně dodání. velikost není až tak strašná a pokud jedu autem vždy se na ní místo najde
  • 0

#274 hrasek

hrasek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 273 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2009 - 10:12

2 REVIZ: Na to tvoje "tahle hračka je lepší ... lituju všechny co mají horší hračku ..." Ti můžu říct jediné - taky Tě lituju ;) Jinak mám IPC-1 a ta při programu vybíjení po vybití baterky ji hned nabije. To je to co potřebuju. Kdyby to tak uměla i ta MAHA, tak bych o ní uvažoval. Ale obě se mi zdají dost dobré a nevidím důvod "litovat" uživatele kterékoliv z nich. Osobně jsem 10 let používal klasickou nabíječku HAMA hterá nabíjela konstantním proudem 100mAh, neuměla ani ukončit nabíjení a taky jsem byl spokojený, protože narozdíl od výše uvedených do ní šli dát i ty tlustější baterky (C, D, 9V). Teď to musím řešit adaptérem který byl ve 4ks k té IPC-1.
  • 0

#275 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2009 - 10:29

REVIZ: abych rekl pravdu, tak jsem si nepamatoval (opravdu mi pise soukrome pomerne dost lidi) takze jsem se musel podivat a tvou zpravu dohledat. Podival jsem se i na mou odpoved a nejak nechapu souvislost s utracenim. Ano, ceny znam a realne NDI R2 se da realne sehnat za 1500 (a ne 1900 jako v CR), ale porad nechapu onen primer. Zkus mi najit jinou svitilnu, ktera nabizi minimalne ty same funkce a je levnejsi - me se to nepodarilo, ale nevylucuji, ze budes uspesnejsi.

Bohuzel s tebou opravdu zasadne nesouhlasim, co se tyce porovnani IPC-1 a MH-C9000. Rozhodne to neni tak, jak se zde snazis podat, ze IPC-1 je neznackovy smejd a Maha je TOP produkt. Dle meho nazoru jsou TOP produktem obe dve tyto nabijecky, Preci jenom, kdyz se clovek podiva na "bezne ceny" u tech "beznych nabijecek", tak se dostava na cenu 99-400 Kc. Uz z ceny musi byt patrno (aktualne 1000 Kc u IPC-1 a 1500 Kc u Mahy), ze to opravdu neni ani levne, ani dvakrat placene. Dvakrat placena je mozna Maha, ktera realne (opravdu REALNE a vyuzitelne funkce) nenabizi nic na vic a stoji o 50% vic.

valecnik: velikostne to bude stejne +- stejne, jako IPC-1 a taktez si nemyslim, ze by to bylo nejak velke. Mozna pro nekoho, kdo cestuje na kole nebo vlakem a hlida kazde misto.

hrasek: :)
  • 0

#276 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2009 - 11:27

Zkuste se prosím držet konstruktivní a objektivní diskuze.:) Jinak z toho za chvíli (Pokud už ne před chvílí.) budeme mít zas akorát kecací kroužek, kde se všechny zajímavé informace ztratí v přehršlu vychvalování vlastních oblíbených výrobků a hádání se o slovíčkách.;)
  • 0

#277 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 848 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2009 - 18:47

IPC-1, test s adaptérem do auta (ale testováno doma s napájením ze zdroje 12V). V mém provedení se přívodní vodič nijak citelně nezahřál a to přesto, že je stále od výroby smotaný = méně se chladí. Trochu se zahřálo tělo "konektoru-zdroje", ale ne významně. Nabíjel jsem GP2500 proudem 1A (na ně trochu dost). To TOMMU: o IPC-1 neuvádíš zcela přesné údaje, protože můžeš nabíjet současně 2x1,8A + 2x1A. Vybíjecí proud je vždy polovina nabíjecího. Ta MH-C9000 sice má zajímavé vlastnosti, ale rozhodně ne podstatně lepší, než IPC-1. Rozhodně kvůli ní svoji IPC-1 nezahodím, ani nemyslím, že bys mne musel litovat. Naopak, jsem rád, že mi zobrazuje současně hodnoty všech akumulátorů a na jeden pohled je mohu porovnat.

Přiložené miniatury

• img_55390.jpg

• 0

#278 Tommu

Tommu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 190 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2009 - 22:11

ProKesTom napsal/a:
IPC-1, test s adaptérem do auta (ale testováno doma s napájením ze zdroje 12V). V mém provedení se přívodní vodič nijak citelně nezahřál a to přesto, že je stále od výroby smotaný = méně se chladí. Trochu se zahřálo tělo "konektoru-zdroje", ale ne významně. Nabíjel jsem GP2500 proudem 1A (na ně trochu dost).
To TOMMU: o IPC-1 neuvádíš zcela přesné údaje, protože můžeš nabíjet současně 2x1,8A + 2x1A. Vybíjecí proud je vždy polovina nabíjecího. Ta MH-C9000 sice má zajímavé vlastnosti, ale rozhodně ne podstatně lepší, než IPC-1. Rozhodně kvůli ní svoji IPC-1 nezahodím, ani nemyslím, že bys mne musel litovat. Naopak, jsem rád, že mi zobrazuje současně hodnoty všech akumulátorů a na jeden pohled je mohu porovnat.

Protože IPC-1 nevlastním, vycházel jsem z údajů na internetu. V internetových obchodech v popisu té nabíječky se píše:
• Čtyři na sobě nezávislé nabíjecí šachty s nastavitelným nabíjecím proudem až 1000mA (budete-li nabíjet pouze dvě baterie, lze nastavit až 1800mA ).
A když jsem se tedy podíval do návodu, tak tam je toto:
• Čtyři na sobě nezávislé nabíjecí šachty s maximálním nastavitelným nabíjecím proudem až 1500 mA (budete-li nabíjet pouze 2 akumulátory, pak můžete nastavit nabíjecí proud až na hodnotu 1800 mA).

A pokud je ten odstavec začínající "To TOMMU:" určený celý mě, tak bych se ohradil. Tu větu o litování všech co mají IPC-1 jsem nenapsal já. Mě je celkem fuk co si kdo koupí, já jsem tu jen vyjmenoval důvody, proč mám MH-C9000.
  • 0

#279 abakus

abakus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2009 - 23:45

Dnes jsem byl na lovu a -10 děla s akumulátorama divy. Ještěže jsem si nevzal jen jednu náhradní sadu. Co mě ale překvapilo mnohem víc bylo to, že po návratu do tepla se jejich kapacita vrátila zpátky (i když určitě ne úplně). Nedokážu si jinak vysvětlit to, že před nabíjením (IPC-1 ve verzi LaCrosse) jsem je dal vybít 250mA a po 5 hodinách to pořád ještě vybíjí :o btw: existují nějaké akumulátory, které jsou odolnější proti mrazu? Nebo jdou z principu do háje všechny?
  • 0

#280 Tommu

Tommu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 190 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2009 - 1:31

abakus napsal/a:
Dnes jsem byl na lovu a -10 děla s akumulátorama divy. Ještěže jsem si nevzal jen jednu náhradní sadu.
Co mě ale překvapilo mnohem víc bylo to, že po návratu do tepla se jejich kapacita vrátila zpátky (i když určitě ne úplně). Nedokážu si jinak vysvětlit to, že před nabíjením (IPC-1 ve verzi LaCrosse) jsem je dal vybít 250mA a po 5 hodinách to pořád ještě vybíjí :o

btw: existují nějaké akumulátory, které jsou odolnější proti mrazu? Nebo jdou z principu do háje všechny?

Do mrazu jsou lepší NiCd nebo Li-Pol akumulátory. Nahradit NiMH pomocí NiCd je jednoduché, ale otázka je jestli se to vyplatí, protože se dělají v provedení AA v cca polovičních kapacitách než NiMH.
  • 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama