Přejít na obsah

Fotka

Baterie best of

garmin doporučení

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1337 odpovědí na toto téma

#421 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2010 - 11:09

edit: Těch pár výkřiků do tmy jsem promazal a naopak si myslím, že ta jedna odpověď od REVIZA Garfieldovi, co šla přes soukromou zprávu, tu klidně být mohla. Takhle z toho my ostatní moc nemáme. :(
  • 0

#422 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2010 - 14:44

co je tohle? znáte to někdo?

Vložený obrázek
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#423 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2010 - 15:06

V zivote jsem nevidel a asi bych dal ruce pryc.
  • 0

#424 garfield

garfield

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2010 - 17:14

No vidíš a třeba to vůbec nemusí být špatné baterky. Jenže problém je jak to zjistit. Takže nabít, vybít a znovu nabít... jaké překvapení oni mají kapacitu plus mínus tak jak udává výrobce. Co že z toho vyplývá vůbec nic! Hmm... jak z toho ven, začnu je používat a pro jistotu je dám na test i kamarádovi. No jo jenže Fanda od sousedů má v navigaci podsvícení na 100%, kdežto já ho mám úplně vypnuté a navíc permanentně sjíždím z trasy takže mě navigace pořád něco přepočítává. Hmm... a jsme v hájí podruhé protože proudová zátěž je u každého jiná a tedy každému vydrží jinak dlouho. Pak Ti někdo řekne že jsou na houby protože nedrží kapacitu, jenže se už nedozvíš jak velké proudy z nich tahal, čím je nabíjel a jak je skladoval. Druhý Ti řekne že třeba mají velmi malé samovybíjení, no jo ale na prázdno drží napětí kde jaká baterka, co to udělá pod zátěží zase záleží na kokrétním nasazení a proudovém odběru který se může v čase měnit. A pak taky můžeš mít smůlu na kokrétní kus. Osobně si myslím že jakékoliv testy baterií pokud neprobíhají při stejných laboratorních podmínkách nemají smysl. Prostě je kup, pravidelně používej a dobíjej, stejně jako to děláš u baterky v autě, nebo mobilu. Třeba je za pár měsíců vyhodíš, nebo Ti vydrží pár let. Je to prostě jen spotřební materiál, akorát u značkových akumulátorů je to menší loterie.
  • 0

>>> Všechno jde, jen hadi se plazí <<<

#425 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2010 - 17:35

garfield: vsak to klidne otestuj. Ja uz par kousku testoval a vysledky jsem zde postoval. Alespon pomuzes dalsim treba usetrit penize. Jinak ty laboratorni podminky nemusi byt az tak laboratorni. Staci napsat hodnoty, ktere do nich pomoci IPC-1 natlacil. Jasne, nebude to presne na desetinky procenta, ale nejaky "obraz" to dat muze.
  • 0

#426 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2010 - 17:51

to Garfield: Právě proto má smysl občas změřit kapacitu při jasně definovaném odběru proudu. A ne hodnotit podle toho, jak dlouho mi vydrží ve spotřebiči, který má kolísavý odběr.
  • 0

#427 garfield

garfield

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2010 - 17:59

Nic jsi nepochopil a navíc se opět zaštiťuješ zde velmi oblíbenou mantrou "Dobitá kapacita a IPC-1" ;) Takže bych prosil vysvětlení jak z dobité kapacity, která bude nejspíš přesně taková jakou udává výrobce, poznáš kvalitu článku? O tom jak je článek kvalitní přece nerozhoduje kolik do něj můžu nalít capacity, ale to jak se chová pod zátěží a hlavně v reálném provozu, který je ale u jednotlivých uživatelů těžko srovnatelný, což jsem se snažil objasnit v předchozím příspěvku. Potíž je, že použití v navigacích znamená pro články relativně malý proudový odběr a tedy i naprosté šmejdy můžou podávat velmi slušný výkon. Ovšem při větší zátěži, třeba 100% podsvícení, se můžou sesypat velmi rychle.
  • 0

#428 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2010 - 18:02

garfield: pokud do noname clanku, ktery se honosi kapacitou 3000mAh natlacim 2100 mAh, tak je neco "podezrele". Pokud toto nechces videt, tak nechapu o cem se bavime.
  • 0

#429 garfield

garfield

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2010 - 18:07

bodlak napsal/a:
to Garfield: Právě proto má smysl občas změřit kapacitu při jasně definovaném odběru proudu. A ne hodnotit podle toho, jak dlouho mi vydrží ve spotřebiči, který má kolísavý odběr.

Pak ale musíš počítat s tím, že taky můžeš tím jašně definovaným konstatním odběrem článek poškodit, protože pro článek je to těžká abnormalita oproti normální kolísavé zátěži. A jediné co tím zjískáš jsou laboratorní výsledky. Pro mě je jasným a jediným ukazatelem jak dlouho vydrží články v reálné provozu, a jak už jsem psal, poloviční výdrž je jasným signálem že jsou baterky v háji i bez měření kapacity.
  • 0

#430 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2010 - 18:14

Prosím tě, :@ kde píšu něco o IPC a jejích klonech. Nebo o tom, kolik do nich naleju proudu. Přečti si to ještě jednou: Právě proto má smysl občas změřit kapacitu při jasně definovaném odběru proudu.

Takže pomalu jen pro tebe :( :
Odběr GPSky je řekněme 150-300mA, teplota venku je 5-30 st. K čemu mi bude údaj, že mi vydrželi baterky jednou 8hodin, podruhé 6hodin, potřetí 9h.
Koupím nové baterky. Změřím jejich kapacitu, ok bude stejná jak udává výrobce. Dva měsíce používám. Změřím jejich kapacitu. Za další dva měsíce změřím kapacitu a za další dva opět. Myslím, že po půl roce si dokážu udělat představu jaký články to jsou. A hlavně kapacitu měřím při stále stejném vybíjecím proudu (jestli to bude 200,300,400 mA) je docela nepodstatné. Takže ne kolik naláduji, ale kolik z vyláduji. Pochopitelně, pokud je používám v blesku, tak asi budu pokaždé měřit při vybíjecím proudu třeba 1A.
  • 0

#431 garfield

garfield

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2010 - 18:14

S474N napsal/a:
garfield: pokud do noname clanku, ktery se honosi kapacitou 3000mAh natlacim 2100 mAh, tak je neco "podezrele". Pokud toto nechces videt, tak nechapu o cem se bavime.

Na tom není nic podezřelého, maximální kapacita u značkových výrobců je momentálně 2700mAh. Cokoliv je nad je automaticky divné, ale i kdyby měly jen tu 2/3 kapacitu a držely jí je to přeci v pohodě, nebo ne? Protože jsme zase u té reálné výdrže v poli, pokud je od začátku krátká musím koupit články s větší kapacitou. Pokud se zkracuje po sezoně používání je to na fungl nové články. Jak prosté milý Watsone, ale klidně z toho můžeš dělat vědu, když Tě to baví ;)
  • 0

#432 garfield

garfield

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2010 - 18:24

Bodláku to rýpnutí s mantrou nebylo určené přímo Tobě ;) Evidentně z toho chceš dělat vědu proč ne, to je Tvoje volba. Ale já a ostatních 90% normálních uživatelů opravdu nepotřebuje měřit kapacitu baterií aby poznali jak na tom jsou jejich články. To je snad jasné že v zimě vydrží baterky míň, ale pořád by měli v zhruba stejných teplotních pásmech dávat srovnatelné výsledky. A to bude možná ten zakopaný pudl, protože ti co chodí pravidelně ven a netráví noci hypnotizováním nabíječky znají výkonnost svých článků za různých podmínek. Nebavíme se o hodinových rozdílech ale třeba o třetinové výdrži oproti novému stavu.
  • 0

#433 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2010 - 18:31

garfield: jenze o tech 2700mAh to vis ty, vim to i ja a vi to i vsichni ostatni? Navic takove clanky v konecne fazi vyjdou draz, nez kdyz si clovek rovnou koupi neco poradneho. Co se me tyce, tak proste jedu od plna do prazdna. Jakmile jsou vybite, tak je proste nabiju a jednim pohledem zkontroluji, kolik se do nich natlacilo. Zajimave, ze u takovych GP2700 to nikdy nebylo pod 2600mAh a to uz mam urcite vice nez pul roku.

garfield napsal/a:A to bude možná ten zakopaný pudl, protože ti co chodí pravidelně ven a netráví noci hypnotizováním nabíječky znají výkonnost svých článků za různých podmínek.

Jenom pro zajimavost, jak casto chodis ty? Ja jenom, aby nahodou tebou mysleni hypnotizeri nebyli venku casteji nez ty :D:D
  • 0

#434 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2010 - 18:43

garfield napsal/a:
Bodláku to rýpnutí s mantrou nebylo určené přímo Tobě ;)

To jsem pochopil, když jsem si refreshnul stránku.:D

Tvůj způsob se sledováním času výdrže však vyžaduje dvě věci. Mít na začátku tůry plně nabité aku a být venku až do doby než se ti vybijí. Když ti to tak vyhovuje, nic proti tomu.

Já vyrazím ven a když se vrátím za kratší dobu, nic neřeším. Aku nechám v GPSce a příště mi cestou zdechnou, tak tam dám záložní.
Když jsem venku delší dobu, tak je prostě po návratu nabiju.
A občas si je změřím a ty slabé používám k něčemu jinému.
A hlavně si nemusím pamatovat, které aku a jak dlouho minule vydržely. Nemám totiž pouze 1 nebo 2 páry.
  • 0

#435 garfield

garfield

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2010 - 18:51

S474N napsal/a:
garfield: jenze o tech 2700mAh to vis ty, vim to i ja a vi to i vsichni ostatni? Navic takove clanky v konecne fazi vyjdou draz, nez kdyz si clovek rovnou koupi neco poradneho. Co se me tyce, tak proste jedu od plna do prazdna. Jakmile jsou vybite, tak je proste nabiju a jednim pohledem zkontroluji, kolik se do nich natlacilo. Zajimave, ze u takovych GP2700 to nikdy nebylo pod 2600mAh a to uz mam urcite vice nez pul roku.

No tak to je snad primární cíl tohoto tématu dělat osvětu ;) Já bych samozřejmě neznačkové aku nikdy nekoupil, ale to neznamená že nemůžou udělat dobrou službu a někomu možná ani nebude vadit ta nízká kapacita. Jediné co říkám je že se tady srovnávají hrušky s jabkama na to na základě velmi podezřelých měření.
  • 0

#436 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 848 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2010 - 21:04

Test baterií GP 2500 (bílé) - určené pro rychlé nabíjení. Bohužel není moc přesný, protože IPC-1 si nepamatuje vybíjecí kapacitu - nelze přesně změřit kolik v akumulátoru zbylo. 7.4. zakoupeny nabity, kapacita změřena 2,48Ah 23.5. vloženy do IPC-1, aktivováno discharge - 500mA. Po čase svítil na displeji údaj o vybíjení 1,8Ah, když jsem se na displej podíval podruhé, už všechny články nabíjely - takže po cca 1,5 měsíci měly zbytkovou kapacitu nejméně 72% (ale určitě ne přes 80%). Myslím, že to není špatný výsledek, i když RECYKO (pokud si pamatuji) vydrží déle.
  • 0

#437 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 06 červen 2010 - 12:44

něco se mi na tom obrázku nezdá ;)

Přiložené miniatury

• dsc00100.jpg

• 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#438 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 06 červen 2010 - 13:00

fremen.cz: zkus vybit a znova nabit.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#439 MaLuPeS

MaLuPeS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)
  • LocationDěčín

Publikováno 09 červen 2010 - 10:00

Ty baterie k Oregonu 550 od Garmin jsou v jake kvalite ? Asi nebudou stejne technologie jako eneloopy ze ? Zrovna je prohanim pres IPC-1 a kapacita je takova jak uvadi vyrobce. dik
  • 0

#440 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 09 červen 2010 - 10:01

marseli: dle meho jsou v pohode, to co avizuji, tak to dodrzi. Ne jako jini vyrobci, ktery napisou 3000 mAh a v realu ses uplne jinde.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka