Publikováno 21 May 2010 - 11:09
Publikováno 21 May 2010 - 14:44
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 21 May 2010 - 17:14
>>> Všechno jde, jen hadi se plazí <<<
Publikováno 21 May 2010 - 17:35
Publikováno 21 May 2010 - 17:51
Publikováno 21 May 2010 - 17:59
Publikováno 21 May 2010 - 18:02
Publikováno 21 May 2010 - 18:07
bodlak napsal/a:
to Garfield: Právě proto má smysl občas změřit kapacitu při jasně definovaném odběru proudu. A ne hodnotit podle toho, jak dlouho mi vydrží ve spotřebiči, který má kolísavý odběr.
Pak ale musíš počítat s tím, že taky můžeš tím jašně definovaným konstatním odběrem článek poškodit, protože pro článek je to těžká abnormalita oproti normální kolísavé zátěži. A jediné co tím zjískáš jsou laboratorní výsledky. Pro mě je jasným a jediným ukazatelem jak dlouho vydrží články v reálné provozu, a jak už jsem psal, poloviční výdrž je jasným signálem že jsou baterky v háji i bez měření kapacity.
Publikováno 21 May 2010 - 18:14
Takže pomalu jen pro tebe :
Odběr GPSky je řekněme 150-300mA, teplota venku je 5-30 st. K čemu mi bude údaj, že mi vydrželi baterky jednou 8hodin, podruhé 6hodin, potřetí 9h.
Koupím nové baterky. Změřím jejich kapacitu, ok bude stejná jak udává výrobce. Dva měsíce používám. Změřím jejich kapacitu. Za další dva měsíce změřím kapacitu a za další dva opět. Myslím, že po půl roce si dokážu udělat představu jaký články to jsou. A hlavně kapacitu měřím při stále stejném vybíjecím proudu (jestli to bude 200,300,400 mA) je docela nepodstatné. Takže ne kolik naláduji, ale kolik z vyláduji. Pochopitelně, pokud je používám v blesku, tak asi budu pokaždé měřit při vybíjecím proudu třeba 1A.
Publikováno 21 May 2010 - 18:14
S474N napsal/a:
garfield: pokud do noname clanku, ktery se honosi kapacitou 3000mAh natlacim 2100 mAh, tak je neco "podezrele". Pokud toto nechces videt, tak nechapu o cem se bavime.
Na tom není nic podezřelého, maximální kapacita u značkových výrobců je momentálně 2700mAh. Cokoliv je nad je automaticky divné, ale i kdyby měly jen tu 2/3 kapacitu a držely jí je to přeci v pohodě, nebo ne? Protože jsme zase u té reálné výdrže v poli, pokud je od začátku krátká musím koupit články s větší kapacitou. Pokud se zkracuje po sezoně používání je to na fungl nové články. Jak prosté milý Watsone, ale klidně z toho můžeš dělat vědu, když Tě to baví
Publikováno 21 May 2010 - 18:24
Publikováno 21 May 2010 - 18:31
Jenom pro zajimavost, jak casto chodis ty? Ja jenom, aby nahodou tebou mysleni hypnotizeri nebyli venku casteji nez ty :Dgarfield napsal/a:A to bude možná ten zakopaný pudl, protože ti co chodí pravidelně ven a netráví noci hypnotizováním nabíječky znají výkonnost svých článků za různých podmínek.
Publikováno 21 May 2010 - 18:43
To jsem pochopil, když jsem si refreshnul stránku.garfield napsal/a:
Bodláku to rýpnutí s mantrou nebylo určené přímo Tobě
Tvůj způsob se sledováním času výdrže však vyžaduje dvě věci. Mít na začátku tůry plně nabité aku a být venku až do doby než se ti vybijí. Když ti to tak vyhovuje, nic proti tomu.
Já vyrazím ven a když se vrátím za kratší dobu, nic neřeším. Aku nechám v GPSce a příště mi cestou zdechnou, tak tam dám záložní.
Když jsem venku delší dobu, tak je prostě po návratu nabiju.
A občas si je změřím a ty slabé používám k něčemu jinému.
A hlavně si nemusím pamatovat, které aku a jak dlouho minule vydržely. Nemám totiž pouze 1 nebo 2 páry.
Publikováno 21 May 2010 - 18:51
S474N napsal/a:
garfield: jenze o tech 2700mAh to vis ty, vim to i ja a vi to i vsichni ostatni? Navic takove clanky v konecne fazi vyjdou draz, nez kdyz si clovek rovnou koupi neco poradneho. Co se me tyce, tak proste jedu od plna do prazdna. Jakmile jsou vybite, tak je proste nabiju a jednim pohledem zkontroluji, kolik se do nich natlacilo. Zajimave, ze u takovych GP2700 to nikdy nebylo pod 2600mAh a to uz mam urcite vice nez pul roku.
No tak to je snad primární cíl tohoto tématu dělat osvětu Já bych samozřejmě neznačkové aku nikdy nekoupil, ale to neznamená že nemůžou udělat dobrou službu a někomu možná ani nebude vadit ta nízká kapacita. Jediné co říkám je že se tady srovnávají hrušky s jabkama na to na základě velmi podezřelých měření.
Publikováno 23 May 2010 - 21:04
Publikováno 06 June 2010 - 12:44
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 06 June 2010 - 13:00
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
Publikováno 09 June 2010 - 10:00
Publikováno 09 June 2010 - 10:01
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení
Geocaching →
Oznámení →
CITO SKOKY 2016 - Jaro (pozvánka na event)Založeno od dílna u mnicha , 31 Mar 2016 cwg, event, logbook, doporučení |
|
|
||
Geocaching →
Wherigo →
Mapa do aplikace WhereYouGo, kde ji umístitZaloženo od weiski , 03 Mar 2016 doporučení, wherigo |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
LenovoP70 bez kompasuZaloženo od reccal , 31 Jan 2016 doporučení |
|
|
||
Geocaching →
Obecné →
ScotlandZaloženo od sadmanwholikesblues , 17 Jan 2016 doporučení, garmin, mapa |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
Mapy zahraničí (konkrétně Kuba) - jak získat, nacpat do GPS apod.Založeno od Stavnatka , 13 Jan 2016 garmin |
|
|
8 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů