Přejít na obsah

Fotka

Baterie best of

garmin doporučení

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1337 odpovědí na toto téma

#441 MaLuPeS

MaLuPeS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)
  • LocationDěčín

Publikováno 09 červen 2010 - 10:02

jasny, ale spise jsem myslel ten samovybijeci efekt vis, jak jsou na tom oproti eneloop ?
  • 0

#442 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 09 červen 2010 - 10:11

Tak Eneloop je "specialka" na dlouho, takze to tezko muzes cekat od tech Garminackych. ;)
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#443 ikocka

ikocka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2010 - 12:45

Tak jsem si dnes koupil nabíječku IPC-1L a má dost velkou vůli tlačítek (current, dislpay, mode) v podélném směru dopředu a dozadu. Nevím zda to mají všechny, či zda to je vada. Můžete mi sdělit zda tu vůli máte taky. Je hodně velká. Díky.
  • 0

#444 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2010 - 12:58

jooo jsou to takovy maly chrastítka
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#445 knoflikari

knoflikari

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2010 - 14:09

jo mam uplne stejnou, za 700 asi nic lepsiho koupit nejde a vakl na tlacitkach taky je
  • 0

#446 ikocka

ikocka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2010 - 19:45

Tak vám děkuji za odpověď, ale myslel jsem že kvalita zpracování bude lepší. Jinak funkčně se jeví bezchybně. Ještě jednou děkuji za reakce.
  • 0

#447 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2010 - 15:33

Tak jsem byl dneska upozornen, ze pry existuje nabijecka ALKALICKYCH baterii !!!!

http://www.evolve.cz...ecocharger.html

EDIT: tak jsem to prostudoval a to si snad delaji z lidi srandu. Pry to nabiji proudem 50mA a maximalne 4 hodiny, potom se to automaticky vypne. Takze v realu to tam idealne natlaci 200mAh. :D:D:D
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#448 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2010 - 16:07

vsak oni nepisi, ze je to nabijecka, ale "regenerator" :D
  • 0

#449 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2010 - 16:19

A to se vyplatí. :D Jestli je výrobek stejné "kvality" jako návod, tak potěš pánbu.
  • 0

#450 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2010 - 17:06

HaLuMa: to je pravda, jenom si nedovedu predstavit, danym proudem nabijet treba 2600mAh NiMH clanek. To by clovek kazde 4 hodiny musel resetovat ten "regenerator" a delal by to vice nez dva dny :D:D
  • 0

#451 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2010 - 17:18

Vsak tam nikde nepisi, ze je to nabijecka na takovehle clanky... ;)
  • 0

#452 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2010 - 17:20

HaLuMa:

• maximální kapacita pro každou ze 4 dobíjených baterií je 2700 mAh

Mimochodem v textu se dokonce nekolikrat pise o dobijeni alkalickych baterii a ne regeneraci:

Díky patentem chráněnému systému dokáže nabíjet i jednorázově použitelné alkalické baterie. Mikroprocesorem řízené dobíjení jednorázových alkalických baterií aktivuje chemický procesy, zvyšuje napětí a prodlužuje jejich životnost, až 20 dobíjecích cyklů v závislosti na stavu baterie.

pro dobíjení AA a AAA alkalických/Ni-MH/Ni-Cd baterií

• 0

#453 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 848 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2010 - 17:58

Výrobce takové nabíječky by měli zavřít, protože primární alkalický článek může při nabíjení explodovat. Tak bacha na to. Možná i proto mají tak omezený proud a čas, ale to nemusí být moc platné. Jinak ... od primárních alkalických článků existují odvozené akumulátory, někdy nazývané alkalické. Což není správný název, protože všechny běžně používané tužkové a pod. akumulátory jsou alkalické (s olověným bych se tahat nechtěl). Někdy se jim říká RAM články. Mají napětí 1,5V. Mohou se nabíjet i vybíjet jen velmi slabým proudem, ale netrpí samovybíjením (ne, není to ReCyko, Enelop,...). Tyto akumulátory lze dobíjet, ale speciální nabíječkou - jejich napětí nesmí překročit určitou hodnotu.
  • 0

#454 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 841 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2010 - 18:02

ProKesTom napsal/a:
Jinak ... od primárních alkalických článků existují odvozené akumulátory, někdy nazývané alkalické. Což není správný název, protože všechny běžně používané tužkové a pod. akumulátory jsou alkalické (s olověným bych se tahat nechtěl). Někdy se jim říká RAM články. Mají napětí 1,5V. Mohou se nabíjet i vybíjet jen velmi slabým proudem, ale netrpí samovybíjením (ne, není to ReCyko, Enelop,...). Tyto akumulátory lze dobíjet, ale speciální nabíječkou - jejich napětí nesmí překročit určitou hodnotu.

Ty jsem míval, nechal nám je doma jeden Američan - ale existovala k nim akorát U.S. 110 V dobíječka. Ani nevím, kde skončila.
  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#455 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2010 - 18:03

ProKesTom: no ja si prave myslim, ze to omezeni hodin a proudu je tam schvalne kvuli explozi. A podle me tam bude i dost "agresivne" nastaveno teplotni cidlo, ktere bude nabijeni vypinat. V kazdem pripade celkovy efekt nula nula nic a podle me naprosto vyhozene penize. BTW obecne to stejne nejde nikde koupit ani objednat, co jsem prolezl par velkoskladu.
  • 0

#456 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2010 - 18:04

Soustred se!

"2v1:
• regenerátor alkalických baterii AA/AAA
• dobíječka nízkokapacitních akumulátorů AA/AAA"

A zadna ze tvych citaci to nijak nevyvraci. Staci se nad tim vsim zamyslet, pouzit mozek, dat si jedno a jedno dohromady, a musi ti byt jasne, ze tohle cele je jen jedna velka ptakovina!

Proste zadne sofistikovane zazraky, proste tam maji zdroj 50mA a to tam perou. Takovy proud zadne baterce neublizi natolik, aby jim vybouchla, ale pro jistotu to jeste omezi ctyrmi hodinami, co kdyby, ze?

Sam se divim, ze nad touhle neuveritelnou pitomosti vubec diskutuji. A hada se o ni uz vubec nehodlam.
  • 0

#457 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2010 - 18:05

HaLuMa: ale ja se soustredim, vzdyt to uz jsem psal v prvni postu, ze je to nesmysl. ;) Ber to spis jako varovani pro ty, co do toho nevidi a mohlo by je to "oslovit".
  • 0

#458 JeanPierre12

JeanPierre12

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2010 - 22:01

ta nabiječka je předražený počin, ale dávno jsem četl, že výrobci neuvádějí úplnou pravdu ohledně alkalických článků a leta letoucí mám uložený odkaz, který jsem ale nikdy nezkoušel v praxi :) http://www.afrotechm...eries/batts.htm
  • 0

#459 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 838 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2010 - 6:55

"Nabíječku" na primární články (tenkrát nějako obyč zinko-uhlíkové) jsem měl už jako malý, postavil mi ji tenkrát tátův kolega z práce. Nebylo to nic jiného než zdroj malého proudu bez jakékoliv automatiky, do dřevěné krabičky kterou jsem k tomu vyrobil se naskládalo osm buřtů typu D, nechalo přes noc nabíjet a druhý den zas to staré ruské rádio chvilku hrálo ;)
  • 0

#460 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2010 - 7:01

JeanPierre12 napsal/a:
ta nabiječka je předražený počin, ale dávno jsem četl, že výrobci neuvádějí úplnou pravdu ohledně alkalických článků a leta letoucí mám uložený odkaz, který jsem ale nikdy nezkoušel v praxi :)

http://www.afrotechm...eries/batts.htm

To jak jsme si nabijeli baterky z digitalek si snad pamatuje kazdy... kdo to ale prepiskl tak tomu se nafoukla a nestla vratit anebo rovnou vybouchla. Nechtel bych uklizet svincik co udela AA ne 9V.

Ten clovicek z toho odkazu neuvadi skoro zadna cisla, ale s tema 530mA je to nesmysl. Takovouhle zatez Alkalicka 9V vydrzi stezi jednotky minut.

Dalsi podivnost je vybijeni AA proudem 330mA po hodiny a hodiny. Pri tomhle proudu to Energizer vzda po 4hodinach. Kdyz se ale necha odpocinout tak se zase budou tvarit docela pouzitelne a to i bez nabijeni. Nikde v tom svem povidani nepise ukoncovaci vybijeci napeti. Nema to smysl. Fakt ne...
  • 0
Pokud se o mě chcete dozvědět víc, tak navštivte můj web: http://tomasek.cz/.

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama