Publikováno 06 prosinec 2010 - 9:19
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
Publikováno 06 prosinec 2010 - 9:53
S474N napsal/a:
Tak si tak rikam, jestli neni mit lepsi "nabalene" klasicke treba 2700mAh clanky s tim, ze se clovek smiri se samovybijenim a po urcite dobe na ty 2000mAh spadne taky :-)
Je videt, ze ty Eneloopy nemas.
Ona totiz realna vydrz akumulatoru neni urcena jen kapacitou, ktera je na nich napsana. Ostatne, kdyz zarizeni, treba GPSka, prohlasi baterky za vybite, tak ve skutecnosti zdaleka vybita jeste nejsou. Pouze na baterce pri zatizeni pokleslo napeti pod uroven, kterou zarizeni potrebuje.
Eneloopy se chovaji trosku jinak nez klasicke NiMH akumultory. Maji papirove trosicku vyssi napeti, a hlavne jsou o neco tvrdsi a maji trosku priznivejsi vybijeci krivku. To vse zpusobuje, ze ono napeti ti spadne pozdeji, nez na klasickem NiMH clanku. Takze se to pak jevi, ze z Eneloopu vyzdimes vice nez z normalniho NiMH.
Takze neni 2000mAh jako 2000mAh. Ja osobne u GPSky eTrex presel na Eneloopy proto, protoze ze vsech tech baterek, co doma mam (vcetne 2700mAh Sanyo), mi na ne vydrzi bezet jednoznacne nejdele.
Publikováno 06 prosinec 2010 - 9:57
http://www.eneloop.i...s/capacity.html
Na to, ze jsou oficialni mi to neprijde az nic moc zazracneho (v realu to ani nikdy takove nebude), ani navic vzhledem k cene.
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Publikováno 06 prosinec 2010 - 10:06
Publikováno 06 prosinec 2010 - 10:10
HaLuMa napsal/a:
S474N napsal/a:
Tak si tak rikam, jestli neni mit lepsi "nabalene" klasicke treba 2700mAh clanky s tim, ze se clovek smiri se samovybijenim a po urcite dobe na ty 2000mAh spadne taky :-)
Je videt, ze ty Eneloopy nemas.
Ona totiz realna vydrz akumulatoru neni urcena jen kapacitou, ktera je na nich napsana. Ostatne, kdyz zarizeni, treba GPSka, prohlasi baterky za vybite, tak ve skutecnosti zdaleka vybita jeste nejsou. Pouze na baterce pri zatizeni pokleslo napeti pod uroven, kterou zarizeni potrebuje.
Eneloopy se chovaji trosku jinak nez klasicke NiMH akumultory. Maji papirove trosicku vyssi napeti, a hlavne jsou o neco tvrdsi a maji trosku priznivejsi vybijeci krivku. To vse zpusobuje, ze ono napeti ti spadne pozdeji, nez na klasickem NiMH clanku. Takze se to pak jevi, ze z Eneloopu vyzdimes vice nez z normalniho NiMH.
Takze neni 2000mAh jako 2000mAh. Ja osobne u GPSky eTrex presel na Eneloopy proto, protoze ze vsech tech baterek, co doma mam (vcetne 2700mAh Sanyo), mi na ne vydrzi bezet jednoznacne nejdele.
Jaké je přesné označení tvých Eneloopů??? Kolik mAh???
Scháním něco vydtnějšího. V současné době jedu na IKEA - 2000 mAh
A nejsou špatné, ale přeci jen.
Dík
Děkuji
Publikováno 06 prosinec 2010 - 10:29
Publikováno 06 prosinec 2010 - 10:31
garmin 60CSx | galaxy nexus + locus pro | lumia 640 + geocaching pro
astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7
norco search a.105 '16 | mibo mastr '12 | #fialka '9x
Publikováno 06 prosinec 2010 - 11:02
Ve svém jsem o eneloopech neřekl ani slovoS474N napsal/a:
ssva+bodlak: no nevim, proc kazdy hned argumentuje Eneloopama,
Pouze konstatuji, že LaCrosse mi přijdou srovnatelné jako standardní GP (ty oranžovo/zelené). Recyko jsem neměl tu čest. Používám Sanyo NiCd (hodně staré), nějaké jiné Sanya a Sanya Eneloop, Panasonic, Panasonic Infinium, La Crosse, GP 2100,2500,2700
V mrazu to je asi na jedno brdo, lépe na tom budou NiCd, ale zase mají malou kapacitu. Lithiový nemám.
Publikováno 06 prosinec 2010 - 11:08
Publikováno 06 prosinec 2010 - 11:49
Publikováno 06 prosinec 2010 - 11:58
Vojáci nabíjeli články do hodinek z ploché baterie, podrželi, dokud ten článek udrželi v ruce. A nabíjeli ho každý den. Když jsem jim říkal, aby to dali přes odpor, koukali na mě jako na blba, proč by to dělali složitě, když to jde jednoduše.Smogeo napsal/a:
se mi líbí, že to hlídá teplotu. Perfektní featura No považte, jak by se mohl při 50mA rozžhavit
BTW když zrovna nebyl po ruce čerstvej, dobíjel jsem knoflíkový články do hodinek a kalkulaček, jimž nevadí zvýšený vnitřní odpor takto oživeného článku, i bez spc nabíječky s blikajícíma ledkama a procesorem vyhodnocujícím kompetenci článku k oživení. Neoživitelný knoflík se mi jednoduše označil sám - tím že vybouch
Publikováno 06 prosinec 2010 - 12:15
Publikováno 06 prosinec 2010 - 17:06
Publikováno 06 prosinec 2010 - 19:17
Publikováno 06 prosinec 2010 - 19:34
Publikováno 06 prosinec 2010 - 20:19
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 07 prosinec 2010 - 11:36
S474N napsal/a:
akryx: jak si to testoval? Ja kupoval akumulatory taky takove, ale zasadne v blistru. A bylo to 4+2 zdarma, takze pri rozpocitani na kus to bylo v pohode.
IPC-1 - rezim refresh, test
Ne ne, prisly zabalene v papiru nasackovane po 8
Citecka napsal/a:
akryx: podíval ses do profilu toho prodejce? Konkrétně na hodnocení ostatních kupujících? Asi bych se rozmyslel kupovat od něj nějaké baterie...
JJ, samo, v hodnoceni nic o bateriich nebylo, jen ze vse probehlo OK. Ja otestuji dalsi a pak to bud necham vratit a nebo se nejak dohodneme na sleve a pak teprve prijde hodnoceni.
Publikováno 07 prosinec 2010 - 11:50
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení
Geocaching →
Oznámení →
CITO SKOKY 2016 - Jaro (pozvánka na event)Založeno od dílna u mnicha , 31 bře 2016 cwg, event, logbook, doporučení |
|
|
||
Geocaching →
Wherigo →
Mapa do aplikace WhereYouGo, kde ji umístitZaloženo od weiski , 03 bře 2016 doporučení, wherigo |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
LenovoP70 bez kompasuZaloženo od reccal , 31 led 2016 doporučení |
|
|
||
Geocaching →
Obecné →
ScotlandZaloženo od sadmanwholikesblues , 17 led 2016 doporučení, garmin, mapa |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
Mapy zahraničí (konkrétně Kuba) - jak získat, nacpat do GPS apod.Založeno od Stavnatka , 13 led 2016 garmin |
|
|
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů