Přejít na obsah

Fotka

Baterie best of

garmin doporučení

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1337 odpovědí na toto téma

#561 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2010 - 13:19

iq18: nemel bys k dispozici oskenovany ten clanek? Diky
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#562 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2010 - 15:20

O Recykách se tu píše v dobrým, s Vartama mám dobrou zkušenost - fakt dobrý, ale ty Duracel... To se mi tedy nezdá. Měl jsem 2 ks na zkoušku a mizérie! Vydržej málo. Oproti Vartám, nebo Energizer se stejnou udávanou hodnotou . Ikea Ladda netuším, je to "podezřelé":-))) Ale Duracel fakt sklamal na plné čáře. Králíček by dlouho nebubnoval:-((
  • 0

#563 iq18

iq18

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2010 - 21:30

Satan: Mám předplatné, takže má přístup i k jeho elektronické podobě. Citace s časopisu test: Nabíjecí baterie, též označované jako sekundární, jsou ke koupi v čím dál více typech a některé z novějších variant nabízejí větší kapacitu díky novým technologiím výroby. Právě na tyto vysokokapacitní baterie se náš test zaměřil. Zkouška se skládala z několika různých částí, z nichž každá simulovala určitou situaci při běžném použití (kapacita po vybalení, při běžném odběru, po kolísavé a kontinuální vysoké zátěži, po delší době nepoužívání, při přebití a po dlouho-dobém intenzivním používání). Testování životnosti baterií bylo navrženo tak, aby co nejvíce odpovídalo podmínkám jejich běžného používání. Jeden testovací cyklus sestával ze zrychleného nabíjení (proudem o 1/3 kapacity po dobu 3–4 hodin) a vybíjení, simulujícího vysoký odběr. Baterie mohou ustát vysoký počet cyklů, pokud se nabíjí normálním způsobem, tedy nízkým proudem po dobu přibližně 16 hodin. Obecně však platí: čím rychlejší nabíjení, tím menší počet nabití baterie vydrží s plnou kapacitou. V honbě za vyšší kapacitou výrobci zřejmě obětovali dlouhodobou životnost článků. jak probíhal test: Nabíjecí baterie V mezinárodním testu: 16 nabíjecích tužkových NiMh baterií s vysokou kapacitou Ceny: v e-shopech v listopadu 2010 a Podíl skupin zkoušek na celkovém hodnocení Jeden nabíjecí cyklus: běžná spotřeba 10 %, rozšířený test 30 %, více nabíjecích cyklů 60 %. a Jeden nabíjecí cyklus Kdykoliv to bylo možné, řídil se test normami IEC 61951-1 a IEC 61951-2. Před testem baterie 5x nabity a vybity za běžných podmínek. Kapacita určena dobou, po kterou si baterie udržela napětí nad 0,9 voltů. Pokud není uvedeno jinak, bylo 10 baterií od každého modelu nabíjeno proudem o 1/10 kapacity po dobu 16 hodin, poté ponecháno hodinu v klidu. Běžné podmínky: vybíjení baterií stálým proudem 500 mA. Kolísavá spotřeba: odpor 3,9 Ω po dobu 15 vteřin aplikovaný každou minutu. Vysoká kontinuální spotřeba: odpor 1 Ω aplikovaný konstantně. Uskladnění nabitých článků: 5 nabitých baterií uloženo na 60 dnů v místnosti s běžnou pokojovou teplotou a vlhkostí, poté vybito za běžných podmínek a změřena kapacita. Uskladnění vybitých článků: 5 zcela vybitých baterií uloženo na 3 měsíce, poté 2x nabito a vybito a při třetím vybití za běžných podmínek změřena kapacita. Přebití: 5 baterií nabíjeno 1/20 kapacity po 4 týdny, poté 2x nabito a vybito a při třetím vybití za běžných podmínek změřena kapacita. a Více nabíjecích cyklů Baterie nebyly před testem nabity a vybity. 5 baterií od každého modelu nabíjeno vysokým proudem o 1/3 kapacity, po dosažení 90–95 % dobíjeno proudem o 1/5 kapacity po dobu 15 minut. Poté ponecháno na 10 minut v klidu a vybíjeno odporem 1 ohm, aplikovaným konstantně. Opakováno 200x. přemýšlím jak ukázat ten test bez toho aniž by mi zrušili předplatné :-).
  • 0

#564 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2010 - 21:42

Pokud to testovali takto, tak vysledek testu je relevantni spise na pouziti treba v silnych LED svitilnach, ale pro pouziti ve spostrebicich jako je GPSka nebo fotak, to moc vypovidajici nebude. I to nejmensi simulovane vybijeni je na pouziti v techto spotrebicich moc silne, takze vlastne vubec neotestovali pomale vybijeni. No, neni divu, ono by jim to testovani trvalo moc dlouho. ;)
  • 0

#565 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2010 - 9:12

Jak rika HaLuMa, vybijeci proud 500mA je dost velke. Ale kdyz uvazim, ze test opakovali 200x, tak i tak museli mit veselo :D:D:D
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#566 fly2free

fly2free

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 74 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2010 - 15:26

Delsi dobu pouzivam Eneloopy a neznam na beznem trhu lepsi . Pouzivam je jak v RC vysilaci tak v GPS , fotaku a celovce Fenix. Ve srovnani s ostatnimi vynikaji jak tvrdosti - coz je poznat zejmena v celovce tak i malym samovybijenim coz je videt v RC vysilaci .
  • 0

#567 iq18

iq18

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2010 - 9:31

HaLuMa napsal/a:
Pokud to testovali takto, tak vysledek testu je relevantni spise na pouziti treba v silnych LED svitilnach, ale pro pouziti ve spostrebicich jako je GPSka nebo fotak, to moc vypovidajici nebude.

I to nejmensi simulovane vybijeni je na pouziti v techto spotrebicich moc silne, takze vlastne vubec neotestovali pomale vybijeni.

No, neni divu, ono by jim to testovani trvalo moc dlouho. ;)

Nejenom: Půlka baterek nevydržela 200 nabití ! Půlka baterek má jinou kapacitu a taky můžem mít představu jak je to z vybijením, když se nepoužívají. Konečeně to aspoň nědko vyzkoušel v praxi :-). Příbalovým letákum se nedá věřit :-D

A předpokládám, že led svítilny vydrží svítít delší dobu než fungovat muj oregon :-).

Kdo chce vidět výsledek testu hoďte mi soukromou zprávu a proti slibu, že test nebude šířit dál, vám ho pošlu.
  • 0

#568 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2010 - 13:50

vojel jsem vám ten test z časopisu na scaneru do PDFka ;)

http://www.uloz.to/7...testbaterii-pdf

užijte si to :)
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#569 Sherlock Holmes

Sherlock Holmes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 194 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2010 - 14:29

iq18: Kdo chce vidět výsledek testu hoďte mi soukromou zprávu a proti slibu, že test nebude šířit dál, vám ho pošlu. Díky, je to zajímavé počteníčko B) Sherlock Holmes
  • 0
<a href="http://www.svetgc.cz...ction/all">Moje sbírka CWG</a>

#570 Ostrovaci

Ostrovaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)
  • LocationKarlovarsko

Publikováno 31 prosinec 2010 - 14:41

Moje zkušenost: Koupil jsem 8 aku DURACELL 2650mAh - a můžu říct že jsou to největší shity, co jsem kdy koupil. Už po cca 5 nabití začaly mít nízkou kapacitu...lépe řečeno žádnou. Vytáhl jsem měřák a zjistil, že 48 hodin po plném nabití, klesne jejich napětí na 0,8V! - bez jakékoliv zátěže. A to u 5ti článků, z celkových osmi, které jsem koupil. Nabíječku mám GP, kde se nabíjí a vyhodnocuje každý článek v šachtě zvlášť a ostatní aku (GP, Panasonic, Sanyo, Conrad...) nabíjí naprosto perfektně, takže vada nabíječky je vyloučena. Samozřejmě mi reklamaci neuznali, že prý jsem je zničil a pokud chci, mám si zaplatit znalecký posudek a jít k soudu. A na to se můžu vy.... Takže jsem 5 milejch Duracellů hodil do nebezpečnýho odpadu a ty tři má mladej do autíčka na vysílačku. Takže test netest - u mě to Duracell projel na celý čáře.
  • 0
GARMIN GPSmap 62st + Topo Czech PRO Lifetime
GARMIN GPSmap 60C + Topo Czech 2
GARMIN nuvi 770 + Lifetime

Opravy GPS, PDA, NTB a jiných udělátek
Revize vyhrazených elektrických zařízení

#571 Sherlock Holmes

Sherlock Holmes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 194 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2010 - 14:47

Ostrovaci napsal/a:
Moje zkušenost:
Koupil jsem 8 aku DURACELL 2650mAh - a můžu říct že jsou to největší shity, co jsem kdy koupil. Už po cca 5 nabití začaly mít nízkou kapacitu...lépe řečeno žádnou. Vytáhl jsem měřák a zjistil, že 48 hodin po plném nabití, klesne jejich napětí na 0,8V! - bez jakékoliv zátěže. A to u 5ti článků, z celkových osmi, které jsem koupil. Nabíječku mám GP, kde se nabíjí a vyhodnocuje každý článek v šachtě zvlášť a ostatní aku (GP, Panasonic, Sanyo, Conrad...) nabíjí naprosto perfektně, takže vada nabíječky je vyloučena. Samozřejmě mi reklamaci neuznali, že prý jsem je zničil a pokud chci, mám si zaplatit znalecký posudek a jít k soudu. A na to se můžu vy.... Takže jsem 5 milejch Duracellů hodil do nebezpečnýho odpadu a ty tři má mladej do autíčka na vysílačku. Takže test netest - u mě to Duracell projel na celý čáře.

Zajímavé ...... ? Máš odkaz na tu svoji nabíječku GP o kterou se jedná atd. Dík Sherlock
  • 0

#572 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2010 - 14:47

fremen: Díky...škoda jenom že ve výsledcích nejsou uvedené reálné hodnoty, jenom relativní hodnocení.
Zajímavé testy AA a AAA jsou taky tady:
http://www.fotonmag....ych-aa-baterii/
  • 0

#573 Ostrovaci

Ostrovaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)
  • LocationKarlovarsko

Publikováno 31 prosinec 2010 - 14:51

Shelock: http://www.alza.cz/n...h500-d68718.htm
  • 0

#574 Sherlock Holmes

Sherlock Holmes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 194 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2010 - 14:52

Ostrovaci napsal/a:
Shelock: http://www.alza.cz/n...h500-d68718.htm

Dík :P
  • 0

#575 Ostrovaci

Ostrovaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)
  • LocationKarlovarsko

Publikováno 31 prosinec 2010 - 14:57

;)
  • 0

#576 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2010 - 16:20

No, tohle ale není nabíječka, podle které by se dala regulérně hodnotit kvalita akumulátorů. Na to je potřeba něco vymakanějšího, o něco šetrnějšího k baterkám a asi co rovnou tu kapacitu měří.
  • 0

#577 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2010 - 17:07

Teoreticky ano, ale zastávám názor, že neustálé rychlonabíjení (ty 2 hodiny za rychlonabíjení považuji) baterkám moc dobře nedělá... Podle mne by se měly pravidelně nabíjet menšími proudy, pouze v případě nouze jim přitopit, ne naopak...
  • 0

#578 Ostrovaci

Ostrovaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)
  • LocationKarlovarsko

Publikováno 01 leden 2011 - 1:02

No já měl nabíjecí stanici od Voltcraftu, tuším že měl ačíslo 2010- LCD displej, kompletnídiagnostika....pak se mi zdálo že kecá - tak jsem jí reklamovala vrátili mi prachy, protože byla neopravitelně raněná. Takže jsem si koupil tu co mám a hotovo. Rychlonabíjení škodilo...možná před pár lety, ale technologie jde kupředu a dneska jsou články na takové nabíjení konstruované.
  • 0

#579 iq18

iq18

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2011 - 14:47

Citace z testu, je to kousek výše, tak proč ne ještě jednou? Baterie mohou ustát vysoký počet cyklů, pokud se nabíjí normálním způsobem, tedy nízkým proudem po dobu přibližně 16 hodin. Obecně však platí: čím rychlejší nabíjení, tím menší počet nabití baterie vydrží s plnou kapacitou. V honbě za vyšší kapacitou výrobci zřejmě obětovali dlouhodobou životnost článků.
  • 0

#580 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2011 - 17:17

Po létech používání různých nabíjecích aku, používám AA Eneloop a pro běžné domácí nabíjení Voltcraft IPC-1L. Naprostá spokojenost.
  • 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama