Přejít na obsah

Fotka

Baterie best of

garmin doporučení

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1337 odpovědí na toto téma

#521 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2010 - 9:19

ssva+bodlak: no nevim, proc kazdy hned argumentuje Eneloopama, ktery jsou vhodne maximalne jako zalozni akumulatory na nekolikamesicni ture z duvodu nizkeho samovybijeni. To je jejich jedina podstatna vyhoda - jinak naopak uz jsou same nevyhody a to predevsim nizsi celkova kapacita (maximalne do 2000mAh). Tak si tak rikam, jestli neni mit lepsi "nabalene" klasicke treba 2700mAh clanky s tim, ze se clovek smiri se samovybijenim a po urcite dobe na ty 2000mAh spadne taky :-) V kazdem pripade je to pouze o case, takze pokud nekdo prubezne kesuje a strida treba 4-5 sad, tak se mu to ani nestihne nejak rapidne samovybit. V kazdem pripade pouzivam jak GP, tak i La Crosse a jsem spokojen s obema. Po vice nez roce maji vsechny clanky svoji kapacitu - sleduji to totiz prubezne na IPC-1. ;)
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#522 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2010 - 9:53

S474N napsal/a:
Tak si tak rikam, jestli neni mit lepsi "nabalene" klasicke treba 2700mAh clanky s tim, ze se clovek smiri se samovybijenim a po urcite dobe na ty 2000mAh spadne taky :-)

Je videt, ze ty Eneloopy nemas. ;)

Ona totiz realna vydrz akumulatoru neni urcena jen kapacitou, ktera je na nich napsana. Ostatne, kdyz zarizeni, treba GPSka, prohlasi baterky za vybite, tak ve skutecnosti zdaleka vybita jeste nejsou. Pouze na baterce pri zatizeni pokleslo napeti pod uroven, kterou zarizeni potrebuje.

Eneloopy se chovaji trosku jinak nez klasicke NiMH akumultory. Maji papirove trosicku vyssi napeti, a hlavne jsou o neco tvrdsi a maji trosku priznivejsi vybijeci krivku. To vse zpusobuje, ze ono napeti ti spadne pozdeji, nez na klasickem NiMH clanku. Takze se to pak jevi, ze z Eneloopu vyzdimes vice nez z normalniho NiMH.

Takze neni 2000mAh jako 2000mAh. Ja osobne u GPSky eTrex presel na Eneloopy proto, protoze ze vsech tech baterek, co doma mam (vcetne 2700mAh Sanyo), mi na ne vydrzi bezet jednoznacne nejdele.
  • 0

#523 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2010 - 9:57

Ano, sice je nemam, ale "oficialni" grafy jsem videl:
http://www.eneloop.i...s/capacity.html

Na to, ze jsou oficialni mi to neprijde az nic moc zazracneho (v realu to ani nikdy takove nebude), ani navic vzhledem k cene.
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#524 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 838 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2010 - 10:06

Není všechno černobílé, je v tom spousta faktorů a tak si dost těžko můžete objektivně srovnávat pindíky :) Záleží na zařízení ve kterém je používáš (a dost možná nejen typ od typu, ale i kus od kusu), na teplotě a podle mých zkušeností hlavně na ceně akcií ančovičkáren na tokijské burze ;) Subjektivně se mi zdá že mi v O550 čerstvě nabité eneloopy vydrží méně než čerstvě nabité nexcell 2000mAh (ty co dodávají s oregonem). Po delší době nepoužívání (> 2 týdny) je to opačně. Ale ty rozdíly nejsou nikterak velké na to aby stálo za to se tím zabývat. Stejně mám vždycky někde po kapsách náhradní sadu.
  • 0

#525 Geo Reo

Geo Reo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 130 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2010 - 10:10

HaLuMa napsal/a:

S474N napsal/a:
Tak si tak rikam, jestli neni mit lepsi "nabalene" klasicke treba 2700mAh clanky s tim, ze se clovek smiri se samovybijenim a po urcite dobe na ty 2000mAh spadne taky :-)

Je videt, ze ty Eneloopy nemas. ;)

Ona totiz realna vydrz akumulatoru neni urcena jen kapacitou, ktera je na nich napsana. Ostatne, kdyz zarizeni, treba GPSka, prohlasi baterky za vybite, tak ve skutecnosti zdaleka vybita jeste nejsou. Pouze na baterce pri zatizeni pokleslo napeti pod uroven, kterou zarizeni potrebuje.

Eneloopy se chovaji trosku jinak nez klasicke NiMH akumultory. Maji papirove trosicku vyssi napeti, a hlavne jsou o neco tvrdsi a maji trosku priznivejsi vybijeci krivku. To vse zpusobuje, ze ono napeti ti spadne pozdeji, nez na klasickem NiMH clanku. Takze se to pak jevi, ze z Eneloopu vyzdimes vice nez z normalniho NiMH.

Takze neni 2000mAh jako 2000mAh. Ja osobne u GPSky eTrex presel na Eneloopy proto, protoze ze vsech tech baterek, co doma mam (vcetne 2700mAh Sanyo), mi na ne vydrzi bezet jednoznacne nejdele.

Jaké je přesné označení tvých Eneloopů??? Kolik mAh???
Scháním něco vydtnějšího. V současné době jedu na IKEA - 2000 mAh
A nejsou špatné, ale přeci jen.
Dík
Děkuji
  • 0

#526 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2010 - 10:29

Dvoutisicovky, normalni original Eneloop od Sanya. A maji uz nekolik let najeto. Faktem je, ze co se tyce spotreby, je na tom moje eTrex Vista HCx skoro dvakrat tak lepe nez Oregony. Takze ja menim baterky dosti zridka. Treba na tydenni dovolene v lete, kde byla GPSka zapnuta od rana do vecera, tak jsem ty Eneloopy menil jen jednou, a to jeste ke konci! Pri mem bezenem pouzivani na popracovni kesky, tak je realna vydrz nekolik tydnu. Tose mi snadno stane, ze bych u normalnich NiMH ztracel vic samovybijenim nez spotrebou. :-D Aneb, opravdu hodne zalezi na tom, co je tim napajene. Cim vetsi spotreba, tim mene jsou Eneloopy vyhodne. Pro rezim nabit, a hned zase vybit, jsou lepsi normalni NiMH.
  • 0

#527 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 079 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2010 - 10:31

Mám eneloopy, mám gp recyko a přijdou mi porovnatelný. Subjektivně, v 60CSx (která skoro nic nežere :) ). Navíc to krásně vyhovuje mýmu stylu lovení - nabiju nárazově, měsíc s tím existuju. (Stejně tak si nepamatuju, kdy sem naposledy nabíjel 18650 článek. :D ) Nicméně nepopírám, že nějaký 2800mAh normální se mohou hodit lidem, kteří loví - nabiju a jedu do konce.
  • 0

garmin 60CSx | galaxy nexus + locus pro | lumia 640 + geocaching pro

astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7

norco search a.105 '16 | mibo mastr '12 | #fialka '9x

http://openstreetmap.cz/

#528 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2010 - 11:02

S474N napsal/a:
ssva+bodlak: no nevim, proc kazdy hned argumentuje Eneloopama,

Ve svém jsem o eneloopech neřekl ani slovo ;)

Pouze konstatuji, že LaCrosse mi přijdou srovnatelné jako standardní GP (ty oranžovo/zelené). Recyko jsem neměl tu čest. Používám Sanyo NiCd (hodně staré), nějaké jiné Sanya a Sanya Eneloop, Panasonic, Panasonic Infinium, La Crosse, GP 2100,2500,2700
V mrazu to je asi na jedno brdo, lépe na tom budou NiCd, ale zase mají malou kapacitu. Lithiový nemám.
  • 0

#529 anne3d

anne3d

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2010 - 11:08

zkoušel už někdo Sanyo Eneloop XX? http://www.czechcomp...jsp?artno=84453
  • 0

#530 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2010 - 11:49

Ze života baterek: "Tati - proč utíkáme?" "Dochází nám baterka." "Vždyť jsi bral náhradní ..." "Ty jsou v autě na sedačce." (2km zpět) "Aha - tak mi to dej, já jsem rychlejší." Je jedno jaké baterky máme, když máme kapacitu potřebnou pro lov aspoň po kapsách ...
  • 0

#531 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 980 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2010 - 11:58

Smogeo napsal/a:
se mi líbí, že to hlídá teplotu. Perfektní featura :) No považte, jak by se mohl při 50mA rozžhavit :D
BTW když zrovna nebyl po ruce čerstvej, dobíjel jsem knoflíkový články do hodinek a kalkulaček, jimž nevadí zvýšený vnitřní odpor takto oživeného článku, i bez spc nabíječky s blikajícíma ledkama a procesorem vyhodnocujícím kompetenci článku k oživení. Neoživitelný knoflík se mi jednoduše označil sám - tím že vybouch :)

Vojáci nabíjeli články do hodinek z ploché baterie, podrželi, dokud ten článek udrželi v ruce. A nabíjeli ho každý den. Když jsem jim říkal, aby to dali přes odpor, koukali na mě jako na blba, proč by to dělali složitě, když to jde jednoduše.
  • 0

#532 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2010 - 12:15

No stejne zde panove resime ptakoviny. Jestli pri cene o kdovikolik desitek procent vzroste doba vydrze o jednotky procent, tak je podle me lepsi mit vic levnejsich clanku, nez jeden drahy. Koupi GP2700 urcite nikdo chybu neudela, stejne jako s temi LaCrosse.
  • 0

#533 akryx

akryx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 985 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2010 - 15:12

JJ, je potreba ale koupit originaly, ja na zkousku zkusil z aukra od washa75 GP po 8 balene a vikendove testovani 4 nahodne vybranych dava tusit, ze to jsou fake GP. Kapacita cca 1.2Ah - 2.1Ah ...
  • 0

Zanikle vesnice/obce
KML soubor pro zobrazeni v maps.google.com nebo Google Earth

http://

#534 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2010 - 17:06

akryx: jak si to testoval? Ja kupoval akumulatory taky takove, ale zasadne v blistru. A bylo to 4+2 zdarma, takze pri rozpocitani na kus to bylo v pohode.
  • 0

#535 TeamanMK

TeamanMK

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2010 - 19:17

Ano, jsem línej listovat těmito sedmadvaceti stránkami. Proto se ptám, zda nějaké baterie vyhrály, jestli jsou nějaké k doporučení. A) do Garmina Oregonu, B) Do foťáku. Je někdo, kdo si to pamatuje? Předem děkuji.
  • 0

#536 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2010 - 19:29

Vyhrály ty nabitý v kapse s sebou !!!
  • 0

#537 TeamanMK

TeamanMK

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2010 - 19:34

Ano i to se občas povede :-) a něco konstruktivního by nebylo?
  • 0

#538 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2010 - 20:19

akryx: podíval ses do profilu toho prodejce? Konkrétně na hodnocení ostatních kupujících? Asi bych se rozmyslel kupovat od něj nějaké baterie...
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#539 akryx

akryx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 985 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2010 - 11:36

S474N napsal/a:
akryx: jak si to testoval? Ja kupoval akumulatory taky takove, ale zasadne v blistru. A bylo to 4+2 zdarma, takze pri rozpocitani na kus to bylo v pohode.

IPC-1 - rezim refresh, test

Ne ne, prisly zabalene v papiru nasackovane po 8

Citecka napsal/a:
akryx: podíval ses do profilu toho prodejce? Konkrétně na hodnocení ostatních kupujících? Asi bych se rozmyslel kupovat od něj nějaké baterie...

JJ, samo, v hodnoceni nic o bateriich nebylo, jen ze vse probehlo OK. Ja otestuji dalsi a pak to bud necham vratit a nebo se nejak dohodneme na sleve a pak teprve prijde hodnoceni.
  • 0

Zanikle vesnice/obce
KML soubor pro zobrazeni v maps.google.com nebo Google Earth

http://

#540 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2010 - 11:50

akryx: a jakej si pouzival vybijeci/nabijeci proud?
  • 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama