Nejspíš to tak 3*2=7 tím, že „ja to beru tak ze je kazdeho vec co si zaloguje“, myslel (a já doufám, že ano), jen to z toho není hned jasné. Odděloval bych dvě věci: První — jakým způsobem logují kačeři na mých vlastních keších, druhou — jakým způsobem logují kačeři na ostatních keších. A možná ještě třetí, z opačné strany — jakým způsobem já sám loguji. První a třetí ale svým způsobem patří k sobě — pokud sám neloguji poctivě, nemám právo vyžadovat to samé od ostatních. Takže asi zůstaneme u těch dvou. K nepoctivým logům na svých keších bych se měl postavit tak, jak to cítím. Pokud mi to žíly netrhá, asi to řešit nebudu. Do logování na cizích keších bych asi mluvit neměl. Můžu samozřejmě, jako každý jiný, říci svůj názor, ale už bych ho neměl nikomu nutit.
Problém je v tom, že tím, jak spousta kačerů hraje nepoctivě a ještě se těm poctivým klidně veřejně vysmívá, protože pravidla jsou spíš na jejich straně, tak někteří poctiví kačeři jsou alergičtí na cokoliv, co zavání nepoctivostí. Potom i taková nezávadná legrácka typu aprílových keší, notabene z vedení Groundspeaku, jim zahýbe žlučí. Kdyby bylo ctí každého kačera hrát poctivě a nepoctivci by tak činili tajně a s vědomím, že dělají něco, co komunita většinově odsuzuje, pak by podobná aprílová akce byla opravdu tím, čím od začátku měla být — zpestřením a legráckou, a to bez ohledu na to, jestli se někdy dodatečně FI logy překlopí na WN, jestli suvenýry budou / zmizí / zůstanou apod.
Podle mého názoru je to velmi podobné nedávno proběhlé akci „Otevírání pokladů“. Mně osobně to taky přijde jako nesmyl, protimluv — na jedné straně vymyslím mysterku a pak sám dobrovolně zveřejním její souřadnice. To jsem místo toho mohl udělat tradičku. Ale ačkoliv se toho sám neúčastním ani na jedné straně, připouštím, že někomu to může přijít jako dobrý nápad (na Velký pátek se otevírají poklady, tak proč by nemohly i ty naše). Pokud mě nikdo nebude do účasti na této akci nutit, pak mi je prakticky lhostejná. A stejně se dívám i na aprílové keše.