Czech geocoin 2007 - verejna sutaz o navrhy
Publikováno 17 únor 2007 - 23:35
Publikováno 18 únor 2007 - 1:38
Případně mé návrhy berte jako předběžný návrh 2008... :-)
předkládám tedy možnosti, které z varianty Karlštejnu vycházejí...
Hlavně se nerozhodujte podle toho jak je která varianta zvizualizovaná !!! Jednou se mi stín od Karštějnu povedl tuhle, jindy onde - s tím by si jistě musel a určitě poradí případný výrobce mince... ;-)
výchozí opravená skyca: velikost mince cca 38mm... Ikonky ???: |
varianta A: barva mince matná stříbrná... použité barvy: tmavě šedá, modrá, bílá, červená... okraje mince zvýrazněny tmavě šedým podlkadem... přední strana s plastickým Karlštejnem s bílým pozadím... |
varianta B: barva mince zlatá... použité barvy: tmavě šedá, modrá, bílá, červená... okraje mince zvýrazněny tmavě šedým podlkadem... přední strana s plastickým Karlštejnem s bílým pozadím... |
varianta C: barva mince matně stříbrná... použité barvy: tmavě šedá, modrá, bílá, červená... okraje mince zvýrazněny tmavě šedým podlkadem... přední strana s plastickým Karlštejnem s pozadím v barvě kovu... |
varianta D: barva mince zlatá... použité barvy: tmavě šedá, modrá, bílá, červená... okraje mince zvýrazněny tmavě šedým podlkadem... přední strana s plastickým Karlštejnem s pozadím v barvě kovu... |
varianta E: barva mince matně stříbrná... použité barvy: modrá, bílá, červená - použito pouze na prapor... přední strana s plastickým Karlštejnem - celá mince v barvě kovu... |
varianta F: barva mince zlatá... použité barvy: modrá, bílá, červená - použito pouze na prapor... přední strana s plastickým Karlštejnem - celá mince v barvě kovu... |
Uffff ufff... toť vše.... :-)
Publikováno 19 únor 2007 - 16:10
Publikováno 20 únor 2007 - 9:29
Mohu-li svůj názor (nevím, jak bude závěrečná diskuze vypadat a jestli se jí stihnu účastnit), tak ještě pár poznámek.Než všichni zasedneme k hlasovací klávesnicím, měli bychom si uvědomit pár důležitých věcí. Za prvé nejlépe samozřejmě vypadá skice. Není sice plastická, ale je barevná, proto vypadá tak dobře. Ve skutečnosti ta mince bude vypadat spíše jako varianty F a E. To je plastické, bez doplnkových barevných ploch (mimo vlajky, samozřejmě). Proto jsou tu možnosti, které to napraví, to jest doplní se barvy. Dle mého, soukromého názoru pak asi vyjde nejlépe varianta A, ale asi bude technologicky nejhůře a nejdráže zpracovatelná, i když v celkovém počtu pkusů to bude třeba jen pár korun na kus. Pokud bychom se drželi loňské mince která byla jen v barvě kovu, já bych před omalovánkami dal přednost variantám E a F, které my přijdou nejhezčí. Ale jinak díky autorovi za prima srovnání, dal si s vizualizací všech možností práci, a pokud vyjde v hlasování jako letošní mince geoKarlštejn, bude se mi líbit kterýkoli, nejvíce ve stříbrné podobě.
Druhou poznámku bych měl k nápisu Karlštejn. Myslím, že tak jak je zobrazen, je moc výrazný. Já bych doporučoval, aby byl výrazně menší, umístěný nejlépe ve spodní části obrázku Karlštejnu, někde v podhradí, jinak to vypadá, že Karlštejn má něco společného s názvem mince a že jej významově stavíme na roveň státní vlajce (doufám že nebudu za tento názor ukamenován). Druhá varianta by mohla být menším písmem vpravo vedle hlavní věže.
To je z mé strany vše. Já sice preferuji spíše geogroš, ale finální návrh tu ještě nebyl, tak uvidíme. [Y]
Publikováno 20 únor 2007 - 21:12
Publikováno 20 únor 2007 - 22:56
Ja jsem pro GeoGros, ma originalni vzhled (mineno v porovnani s normalnimi GC) a prodle mne je proste krasny []
Publikováno 20 únor 2007 - 23:16
Publikováno 21 únor 2007 - 0:19
Publikováno 21 únor 2007 - 23:20
Saman: dnes som si zabudol doma notebook a v praci som okupoval pocitace kolegyniam, ked tam nahodne neboli, tak sa az teraz dostavam k moderovaniu tejto diskusie. Poprosim A.dameka, aby skusil dopracovat finalne dopracovat navrh geogrosa, potom dame hlasovat medzi geogrosom a Karlstejnom.
Jak dlouho bude probíhat to hlasování, já jen že musím na pár dní odjet a nebudu na internetu dřív než v pondělí. Snad to do té doby počká.
Jo a tím pádem přijdu i o geopivo[:'(]........
Standa[H]
Publikováno 21 únor 2007 - 23:35
Publikováno 22 únor 2007 - 15:30
Ahoj,
a co coin ve tvaru republiky? Ten by se Vam nelibil? Mne docela ano, posilal jsem narychlo sesmoleny obrazek (trochu vys). Nema totiz klasicky kulaty tvar, coz se mi docela zamlouva. Nevim jestli nahodou to pak neni moc narocne na vyrobu, ale odchyleni od kulateho tvaru se mi nezda spatne.
Nicmene kdyz je rec o minci s motivem Karlstejnu ci grose, osobne jsem pro gros.
Michal
Publikováno 23 únor 2007 - 0:52
ale jak bude vypadat nikde není... :-)
takže tady je první návrh ať se je o čem hádat... :-)
A.da Meku - promiň že jsem se ti začal vrtat v nápadu...
Publikováno 23 únor 2007 - 1:22
Tahle barevna kombinace je moc hezka, jsou to ostatne heraldicke barvy ceskeho kralovstvi []
Mne se to libi!
Publikováno 23 únor 2007 - 7:52
Helixikuv navrh se mi líbí. Sice jsem si původně představoval, že by geogroš neměl kolem sebe dodatečné mezikruží, ale díky tomu, že je plný historických nápisů v latině, do kterých by nebylo radno zasahovat, je tohle zřejmě jediné schůdné řešení. Chvíli jsem váhal nad tou červenou barvou, ale nakonec mi přijde lepší, než jakákoliv jiná. Maximálně snad jedině, kdyby groš měl stříbrné zabarvení, mohlo by být to "mezikruží" v barvě černé.
Ale stejně bych byl nejraději, kdyby byl celý coin v barvě kovu , jenže tady to opravdu asi nejde dořešit
Publikováno 23 únor 2007 - 8:39
Publikováno 23 únor 2007 - 8:53
Je to moc pěkné. Tohle bych okamžitě bral.
Řešilo se tady už, jak technicky převést reliéf groše do podkladů vhodných pro výrobu? Teď všechno vidíme jen v ploše, neznáme souřadnice Z.
Publikováno 23 únor 2007 - 8:59
Jde jenom o to rozhodnout, jaké nápisy tam budou.Mion: Ale stejně bych byl nejraději, kdyby byl celý coin v barvě kovu , jenže tady to opravdu asi nejde dořešit
Já bych to viděl asi takhle:
- na rubu (kolem lva), místo #*GROSSI:PRAGENSES*
#CZECH:GEOGROAT:MMVII - na líci (kolem korunky) vnitřní, místo #WENCEZLAVS:SECVNDVS
#*DO:NOT:KEEP:ME!* - vnější, místo #DEI:GRATIA:REX:BOEMIE
#TRACK:ON:GEOCACHING:COM
Publikováno 23 únor 2007 - 9:14
A. da Mek: Jde jenom o to rozhodnout, jaké nápisy tam budou.
Já bych to viděl asi takhle:
- na rubu (kolem lva), místo #*GROSSI:PRAGENSES*
#CZECH:GEOGROAT:MMVII- na líci (kolem korunky) vnitřní, místo #WENCEZLAVS:SECVNDVS
#*DO:NOT:KEEP:ME!*- vnější, místo #DEI:GRATIA:REX:BOEMIE
#TRACK:ON:GEOCACHING:COM
To by určitě šlo, o přímou kopii se přece stejně nesnažíme
Publikováno 23 únor 2007 - 9:33
Jsem pro ponechani puvodniho vzhledu mince a vše potřebně řešit v přidaném mezikruží - viz helixikuv navrh.
Publikováno 23 únor 2007 - 10:53
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů