Přejít na obsah


Fotka

Colorado 2.54 Beta


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
147 odpovědí na toto téma

#61 Petr1868

Petr1868

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2008 - 11:52

warps napsal/a:
Vazeni vuala 3 vadne kousky z rana opraveny parada staci pouze udalt oziveni mass storage pres CMD : Updater.exe 066101000230.rgn potom jsem vlezl na disk smazal vse poi gpx a uzivatelska data + mapu a udelal ihned update FW na 2.51 a vse funguje jak ma SUPER vidim ze komunita je velika a cesky clovek si poradi .

Mohu poprosit o upřesnění postupu i pro počítačové laiky
  • 0

#62 warps

warps

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 265 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2008 - 11:55

M12.) My Colorado seems to be corrupted, is there a way I can recover it? Warning: This procedure may delete information (waypoints, routes, tracks, etc) from your GPS and settings may be set back to factory defaults. If you can't get your CO to start properly and it will not go into USB storage mode when connected to your computer you can try this as a last ditch recovery. It worked on a 400t that would freeze when loading maps and soft/hard resets didn't not work. First you'll also need to download file below. Once you've downloaded this file unzip it into a directory such as C:\Garmin on your PC. On your PC click the Start menu, select "Run..." and type "cmd" where it says open. A black window with a DOS command prompt should appear. At the command prompt enter the following command: > cd c:\Garmin At the next command prompt type the following command without hitting enter: > Updater.exe 066101000230.rgn Now back to your GPS. Press and hold the "up button" on the Rock'n Roller while you plug the CO into the USB cable. Wait 20-30 seconds while still holding the "up button". You should see a Garmin banner and nothing else. At this point you can hit enter on your PC to execute the updater command. If this process is successful you should see the "Loader" banner appear near the top of the CO screen after about 30 seconds, you can release the "up button" now, and on your PC you should be able to see the Colorado as a USB drive. You can now attempt to recover your Colorado. If you made a backup you can copy the backup files into the drive, unplug and restart. http://garmincolorad...ass_Storage.zip
  • 0

#63 Mikecood

Mikecood

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2008 - 11:57

Asi patřím mezi ty šťastnější...byl jsem taky netrpělivý chvilku jsem 2.54ku používal a kupodivu bez problémů ale po tom co tu čtu a po upozornění od WARPS na mobil - DÍKY! jsem downgradoval na 2.51
  • 0

#64 warps

warps

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 265 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2008 - 11:58

Timto rozchodis MASS STORAGE ze se ti objevi jako disk a pak uz jen staci pomazat vse co tam nema delat POI , GPX a trebas o dohrane mapy a pak udelas klasickej update fimware 2.51 BETA. Jeste ze jsem se vycvicil na odblokovani IPHONU na kterem jsem ze zacatku ztravil nekolik veceru atd. Ale je to potesujici kdyz to cloveku ozije v rukou ( skoro jako ten lidsky tvorecek )
  • 0

#65 Mion

Mion

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2008 - 12:02

Jo, Colorado wiki je dobrá studnice vědomostí a informací.
Vracím se na aktuální betu a uvidíme :)

warps napsal/a:
M12.) My Colorado seems to be corrupted, is there a way I can recover it?


  • 0

#66 les-coccinelles

les-coccinelles

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 309 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2008 - 12:41

warps napsal/a:
Vazeni vuala 3 vadne kousky z rana opraveny parada staci pouze udalt oziveni mass storage pres CMD : Updater.exe 066101000230.rgn potom jsem vlezl na disk smazal vse poi gpx a uzivatelska data + mapu a udelal ihned update FW na 2.51 a vse funguje jak ma SUPER vidim ze komunita je velika a cesky clovek si poradi .


Díky za vyzkoušení, přesně tohle jsem chtěl slyšet :)

Můžu případně poprosit o zaslání "nestandarních" souborů z vašeho Colorada? Třeba bude problém jen s nějakou konkrétní keší, kódováním (nebo něčím jiným) a proto nám štastlivcům CO neumřelo, stejně jako na to třeba nepřišli testeři Garminu.

Umřelo vlastně CO někomu mimo ČR?

Diky
  • 0

#67 Tabi

Tabi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 128 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2008 - 13:09

Tady (bod M12) se pro změnu píše o možnosti opravy nefunkčního přístroje tímto postupem (zprovoznění USB mass storage i v případě přístroje který nenabootuje).


Tak podle tohoto návodu jsem se domluvil s dodavatelem a zaslal jsem mu sw a Colorado obživlo. A tak v sobotu vyrazím i s Coloradem, papírovou mapu a kompasem. Všem tady díky!! :P
  • 0

#68 Petr1868

Petr1868

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2008 - 13:43

warps napsal/a:
M12.) My Colorado seems to be corrupted, is there a way I can recover it?

Warning: This procedure may delete information (waypoints, routes, tracks, etc) from your GPS and settings may be set back to factory defaults.

If you can't get your CO to start properly and it will not go into USB storage mode when connected to your computer you can try this as a last ditch recovery. It worked on a 400t that would freeze when loading maps and soft/hard resets didn't not work.

First you'll also need to download file below. Once you've downloaded this file unzip it into a directory such as C:\Garmin on your PC.

On your PC click the Start menu, select "Run..." and type "cmd" where it says open. A black window with a DOS command prompt should appear. At the command prompt enter the following command:


> cd c:\Garmin
At the next command prompt type the following command without hitting enter:


> Updater.exe 066101000230.rgn
Now back to your GPS.

Press and hold the "up button" on the Rock'n Roller while you plug the CO into the USB cable. Wait 20-30 seconds while still holding the "up button". You should see a Garmin banner and nothing else. At this point you can hit enter on your PC to execute the updater command.

If this process is successful you should see the "Loader" banner appear near the top of the CO screen after about 30 seconds, you can release the "up button" now, and on your PC you should be able to see the Colorado as a USB drive. You can now attempt to recover your Colorado. If you made a backup you can copy the backup files into the drive, unplug and restart.

http://garmincolorad...ass_Storage.zip

Velmi se omlouvám ale mohl bych poprosit o polopatický zkrácený výcuc pro naprosté počítačové laiky a neznalé angličtiny. Velmi děkuji.
  • 0

#69 les-coccinelles

les-coccinelles

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 309 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2008 - 14:27

Stáhni a někam rozbal (např. C:\Garmin) http://garmincolorad...ass_Storage.zip Potom si nachystej command line (Start - Spustit - cmd) a změn adresář tam kam jsi rozbalil ten soubor (zadáš cd c:\Garmin). Potom zadej Updater.exe 066101000230.rgn, ale zatím nemačkej enter. Zmáčni a drž tlačítko nahoru (na kolečkovém ovladači Colorada). Připoj GPS přes USB k počítači. Počkej 20-30 sekund, přičemž pořád musíš držet ono tlačítko. Na displeji by se ti měl zobrazit nápis Garmin, potom můžeš enterem potvrdit příkaz na počítači. Pokus se všechno podaří, tak by se ti měl cca po 30 sekundách zobrazit nápis Loader nahoře na displeji. Můžeš pustit tlačítko nahoru a počítač by měl vidět Colorado jako USB disk. Potom by jsi měl na tento disk nahrát zálohu, pokud nějakou máš. Pokud ne, tak o ni někoho popros, případně downgraduj na starší verzi FW.
  • 0

#70 mitak

mitak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 277 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2008 - 14:37

Postup jak oživit Colorado po pádu kvůli FW 2.54 je opět jen na vlastní nebezpečí, ale víc už to asi nefungovat nemůže.

1. Nejdřív potřebuješ zálohu Colorada (nejlépe s verzí 2.51), předpokládám, že ji nemáš, takže si ji můžeš stáhnout odsud:

Verze obsahující Base mapu:
http://rapidshare.co...without_map.rar
http://www.edisk.cz/...ar_86.97MB.html

Verze bez Base mapy:
http://rapidshare.co...in_with_map.rar
http://www.edisk.cz/....rar_1.7MB.html
http://mitakuv.huste...without_map.rar

2. Potom potřebuješ soubory, které ti umožní dostat se do USB paměti Colorada, i když je zaseklé:

http://garmincolorad...ass_Storage.zip

3. Tento soubor si rozbal do nějakého adresáře, třeba C:\Garmin

4. Spusť příkazovou řádku: Klepni vlevo dole na Start, pak klepni na Spustit, napiš cmd a klepni na OK. Anebo můžeš i jinak: Klepni na Start, pak vyber Programy, pak vyber Příslušenství a tam najdeš Příkazový řádek.

5. V příkazovém řádku napiš cd\garmin a zmáčkni Enter - měl by ses dostat do adresáře Garmin - tzn. na příkazové řádce uvidíš C:\Garmin>

6. Do příkazové řádky napiš Updater.exe 066101000230.rgn ale nemačkej Enter.

7. Teď zpátky k GPSce: Zmáčkni a drž tlačítko "nahoru" na točícím kolečku (Rock'N'Roller) na Coloradu, zatímco připojuješ Colorado kabelem k USB portu počítače. Počkej 20 až 30 sekund, zatímco pořád držíš tlačítko "nahoru". Měl bys vidět nápis Garmin a nic jiného. V tomto okamžiku v příkazové řádce odešli příkaz, kterýs napsal v bodě 6 tlačítkem Enter.

8. Pokud jsi byl úspěšný, tak uvidíš loadovací nápis zhruba po třiceti sekundách , teď konečně můžeš přestat držet tlačítko "nahoru" a na svém počítači bys měl vidět Colorado jako běžný USB disk. Buď můžeš nahradit obsah Colorada jednou ze záloh, kterou sis stáhnul v bodě jedna nebo můžeš promazat "podezřelé soubory" jako jsou POI, GPX nebo mapy.

9. Pak Colorado odpojíš, vypneš a zapneš.

10. Budeš doufat, žes to nezprznil ještě víc a zařízení bude opraveno.

11. Pokud jsi nenahrál zálohu, ale jen promazal soubory, které způsobovaly pád Colorada, tak je doporučeno vrátit se "downgradem" na verzi 2.51.
  • 0

#71 Petr1868

Petr1868

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2008 - 14:53

mitak napsal/a:
Postup je opět jen na vlastní nebezpečí, ale víc už to asi nefungovat nemůže.

1. Nejdřív potřebuješ zálohu Colorada, předpokládám, že nemáš, takže si ji můžeš stáhnout odsud: jedna verze z BASE MAP druha bez

http://rapidshare.co...without_map.rar

http://rapidshare.co...in_with_map.rar

otevřel jsem si tedy stránku s mapou, ojevily se dvě tlačítka free a premium user, stiskl jsem free, objevil se odkaz na stažení
po kliknutí na něj se objevila hláška
Error
You want to download the following file:

http://rapidshare.co...in_with_map.rar | 91192 KB

Your IP address 213.226.201.18 is already downloading a file. Please wait until the download is completed.

Premium members can download any number of files simultaneously. Become a Premium member now. The download will be available shortly.


a nic se neděje, nic se nestahuje
Co mám dělat
  • 0

#72 bertlak

bertlak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2008 - 14:54

to Mitak: To je vzorny resuscitacni navod! Takhle by mely vypadat vsechny manualy.:D
  • 0

#73 mitak

mitak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 277 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2008 - 14:54

Máš sdílenou IP adresu, nahraju verzi bez basemapy ještě jinam. Vydrž. EDIT: http://www.edisk.cz/....rar_1.7MB.html
  • 0

#74 Petr1868

Petr1868

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2008 - 15:01

mitak napsal/a:
Máš sdílenou IP adresu, nahraju verzi bez basemapy ještě jinam. Vydrž.

EDIT: http://www.edisk.cz/....rar_1.7MB.html

mohl bych ještě poprosit o verzi s basemap, jinak velice děkuji za ochotu a podrobný návod. Díky.
  • 0

#75 mitak

mitak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 277 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2008 - 15:11

Vtip je, že to celé píše člověk, který Colorado nevlastní a ani ho neumí ovládat :) Vivat 60CSx ! ;) Další verze bez Base map je tady: http://mitakuv.huste...without_map.rar Verze s Base map je tady: http://www.edisk.cz/...ar_86.97MB.html
  • 0

#76 Petr1868

Petr1868

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2008 - 15:32

mitak napsal/a:
Postup jak oživit Colorado po pádu kvůli FW 2.54 je opět jen na vlastní nebezpečí, ale víc už to asi nefungovat nemůže.

1. Nejdřív potřebuješ zálohu Colorada (nejlépe s verzí 2.51), předpokládám, že ji nemáš, takže si ji můžeš stáhnout odsud:

Verze obsahující Base mapu:
http://rapidshare.co...without_map.rar
http://www.edisk.cz/...ar_86.97MB.html

Verze bez Base mapy:
http://rapidshare.co...in_with_map.rar
http://www.edisk.cz/....rar_1.7MB.html
http://mitakuv.huste...without_map.rar

2. Potom potřebuješ soubory, které ti umožní dostat se do USB paměti Colorada, i když je zaseklé:

http://garmincolorad...ass_Storage.zip

3. Tento soubor si rozbal do nějakého adresáře, třeba C:\Garmin

4. Spusť příkazovou řádku: Klepni vlevo dole na Start, pak klepni na Spustit, napiš cmd a klepni na OK. Anebo můžeš i jinak: Klepni na Start, pak vyber Programy a pak vyber Příslušenství a tam najdeš Příkazový řádek.

5. V příkazovém řádku napiš cd\garmin a zmáčkni Enter - měl by ses dostat do adresáře Garmin - tzn. na příkazové řádce uvidíš C:\Garmin>

6. Do příkazové řádky napiš Updater.exe 066101000230.rgn ale nemačkej Enter.

7. Teď zpátky k GPSce: Zmáčkni a drž tlačítko "nahoru" na točícím kolečku (Rock'N'Roller) na Coloradu, zatímco připojuješ Colorado kabel k USB. Počkej 20 až 30 sekund, zatímco pořád držíš tlačítko "nahoru". Měl bys vidět nápis Garmin a nic jiného. V tomto okamžiku v příkazové řádce odešli příkaz, kterýs napsal v bodě 6 tlačítkem Enter.

8. Pokud jsi byl úspěšný, tak uvidíš loadovací nápis zhruba po třiceti sekundách , teď konečně můžeš přestat držet tlačítko "nahoru" a na svém počítači bys měl vidět Colorado jako běžný USB disk. Buď můžeš nahradit obsah Colorada jednou ze záloh, kterou sis stáhnul v bodě jedna nebo můžeš promazat "podezřelé soubory" jako jsou POI, GPX nebo mapy.

9. Pak Colorado odpojíš, vypneš a zapneš.

10. Budeš doufat, žes to nezprznil ještě víc a zařízení bude opraveno.

11. Pokud jsi nenahrál zálohu, ale jen promazal soubory, které způsobovaly pád Colorada, tak je doporučeno vrátit se "downgradem" na verzi 2.51.

takže jsem provedl uvedený postup ale nebyl jsem úspěšný.
Po stisknutí enter v cmd se sice objevilo okénko updateru s nabídkou portů aktivní byl serial port COM1 s baud rate 115200
okénko USB port bylo neaktivní
Stiskl jsem tedy ok začala instalace a po cca 40 s se objevila hláška
The Garmin device is no responding. Please ensure the folloving and try again
1) The Garmin devices interface option is set to DGarmin or Host mod
2 The cablo is connected to the correct serial port
3The Garmin Device is turned on
Po odkliknutí OK se objevilo opět okno Updater
Na displeji colorada bylo pouze nápis Garmin a když jsem přestal držet kolečko tak za chvíli zmizel a v počítači není colorado zase vidět.
  • 0

#77 mitak

mitak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 277 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2008 - 15:47

Nemám to bohužel jak vyzkoušet, takže se musíš obrátit na někoho jiného nebo zkusit znovu. Není problém v tom, že je potřeba Colorado před připojením k USB ještě zapnout ? (pokusit se o normální naběhnutí)
  • 0

#78 Petr1868

Petr1868

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2008 - 15:51

mitak napsal/a:
Nemám to bohužel jak vyzkoušet, takže se musíš obrátit na někoho jiného nebo zkusit znovu.

Není problém v tom, že je potřeba Colorado před připojením k USB ještě zapnout ? (pokusit se o normální naběhnutí)

to není, v tomto případě se colorado vypne po cca 10s.
  • 0

#79 alicek

alicek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2008 - 16:24

Všem moc děkuji, provedl jsem downdgrade ještě před zamrznutím a udělal si zálhu.
  • 0

#80 Mion

Mion

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2008 - 16:47

A nezapomněl jsi přesně dodržet postup dle bodu 6.?:

6. Do příkazové řádky napiš Updater.exe 066101000230.rgn ale nemačkej Enter.

Enter se zřejmě nemá odklepnout dřív, než obživne USB port Colorada, což asi trvá těch cca 30 sec po zapnutí při držení toho horního tlačítka na rolleru. Jinak se to pak snaží připojit přes neexistující COM porty
Nemůžu to ověřit, protože to nechci zkoušet na živém Coloradu. Zatím čekám, až mi umře a pak se do toho dám :)

Petr1868 napsal/a:
takže jsem provedl uvedený postup ale nebyl jsem úspěšný.
Po stisknutí enter v cmd se sice objevilo okénko updateru s nabídkou portů aktivní byl serial port COM1 s baud rate 115200
okénko USB port bylo neaktivní


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama