Přejít na obsah


Fotka

dnešní lhostejnost, GC, TB


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
135 odpovědí na toto téma

#41 Jezci-sokolov

Jezci-sokolov

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 399 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2009 - 19:29

Hm, někdo tu padl jeden skok a 60 km. Já mám s GC k naší 250 ještě lepší: 2 skoky a 54 km. Od té doby leží v německu ve zrušené keši. Možná je krabka i v provozu, ale jedná se o multinu. Německy neumím, tak ani nemám šanci zkusit krabku najít. Owner na moje maily kašle. Navíc má takových zrušených keší víc. Udělal jich tolik, že na jejich údržbu kašle. A teď se mi stalo, že můj TB vyzvedli 1.března "kačeři" Lillik & Hulik. Měsíc a půl ho měli možná u sebe. Na maily klasicky kašlali. Nálezy normálně logují, ale coin nic. Pak mi psal kačer sekator, že ho našel v nějaké kešce. Díky za grabnutí a znovuuvedení TB do oběhu. Když najdu coin já, tak ho obratem (maximálně týden) dám do oběhu. Jsem rád, že jsem našel cestovatele. Kouknu, kde všude byl a dám ho dál. Vždyť když je nikdo nebude posílat, tak by to byla velká škoda.
  • 0

#42 washa4

washa4

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2009 - 19:33

Já sám lovím taky spíš míň než víc, jen pro radost a tak se mi často stane, že u mě zůstane GC/TB chvilku déle než je obvyklé. Hlavně, když jej chci vzít někam na Event, ale píšu do logu, že jej položím zhruba až tolikátého a tolikátého. Myslím si, že opravdu není problém napsat do logu, že si jej nechám chvilku déle. Mám též poslaných několik TB a GC a stalo se mi, že jeden můj TB zůstal v rukou jednoho německého kačera zhruba 5 měsíců, než jej položil. Bohužel je to v lidech. Někteří jsou poctivci a někteří ne.
  • 0

#43 kaote

kaote

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2009 - 9:25

Johny_r napsal/a:
Tak tak, je to o lidech. Ale zdaleka ne jenom o našincích. Jeden můj coin měl finský kačer víc než půl roku u sebe. Odpověděl na první mail, že našel jen nějaké mikro a že ho někam dá. Na dalších několik mailů už ani nereagoval. Už jsem přestal doufat a po půl roce ho konečně někam dal a coin je teď ve španělsku a snad se mu daří dobře.


Vis, protoze vim, jak ty maily asi vypadaly, ani se mu nedivim, ze na ty DALSI maily nereagoval.

Další problém řeším teď s kačerem s přesdívkou Kaote. Podle logu, který mi poslal někdo vyfocený z logbooku vyzvedl můj coin v keši Pikovická střelnice. Na první mail zareagoval, že nestíhá logovat a že do týdne to zaloguje. Skutečně mi není jasné, co nestíhá, protože coin má u sebe už 14 dnů a online na gc.com bývá skoro každý den. Nechápu, proč to nemůže zalogovat. Na maily samozřejmě nereaguje.


Na prvni mail jsem ti odpovedel a vysvetlil situaci. Na serii dalsich mailu, ktere znely hystericky az vyhruzne, jsem opravdu nevidel duvod odpovidat. Ano, jsem (temer) kazdy den online. Bohuzel nemam kazdy den cas na zabavu. Obcas se musi pracovat a nekdy je te prace vic. Kdyz uz jsi si dokazal vsimnout, kdy jsem online, mohl jsi si take vsimnout, jak postupuje me logovani a ze jsem se ke kesi, ve ktere byl tvuj coin proste jeste nedostal. Mam mozna hloupy zvyk logovat chronologicky. Take jsi si mohl vsimnout, ze obvykle neloguji "TFTC" a ze to proste neni zalezitost na dvacet sekund nebo neco, o co, jak rikas, muzu pozadat kamarada.

Kdybych mel delat takove sceny kvuli kazdemu zdrzeni nebo opozdenemu logovani mych coinu, asi bych brzy dostal infarkt. Zkus to brat trosku s nadhledem.
  • 0
A jug of wine, a leg of lamb and thou! Beside me, whistling in the darkness.

#44 SCHW

SCHW

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 105 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2009 - 22:48

Mno, zalogovat/odlogovat GC/TB trva nekolik vterin, nekdy ani to ne. Pripadne napsat na upozornujici mail majitele po prevzeti coinu, ze si ho podrzim dele, at nema strach, to je dalsich par vterinek. Nemyslime si, ze je to neco sloziteho a casove narocneho, pokud je clovek denne (!) na netu, na gc.com a cache si zalogovavat nezapomene. Nic ve zlem - samozrejme je jasne, ze kdyz clovek po 2 dnech prevzeti itemu dostane napul hystericky a napul vyhruzny mail, tak se spise nastve, ale jeste vice chapeme majitele peknych GC/TB vyslanych pro radost ostatnim na cesty, kdyz jsou ponekud nervoznejsi, pokud vidi, ze nalezce a drzitel jejich itemu radostne loguje obden na gc.com, ale tech par vterinek navic hledat nechce. Faktem je, ze pokud se mi jeho drzitel ozve (coz se v konkretnim pripade stalo), ze se sice vse pozdrzi, ale rozhodne se o nej a dalsi cestu nemusi bat, pak bychom na nejake dny samozrejme nehledeli (nemluve na dalsi maily) a taktez chapeme rozladeni druhe strany v tomto sporu. Z odpovedi citime, ze je to clovek jako my - to jest radeji pozdrzime chvilicku item, ale hlavne proto, abychom jeho cestu doplnili peknym povidanim, zajimavou fotkou, vtipnym postem, aby mel majitel radost, a ne jen miliontym "TFTC, peknej", to je pravda. Ale ted uprimne (a obecne!) - smerem na ty, pro ktere je tento Topic hlavne urcen - pokud na to nemate z ruznych duvodu cas a chut, tak tam ten GC/TB radeji nechte ...
  • 0
M+M+m+a SCHW

#45 kaote

kaote

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2009 - 23:03

Logovani netrva par vterinek, napriklad logovani navstevy Olomouce, kterou jsem musel dologovat predtim, mi trvalo nekolik hodin. Ostatne jsou lide, a neni jich malo, co na webu neloguji vubec. A Pokud mi nekdo napise mail, ktery zacina slovem "neprodlene", jde na blacklist spamfiltru, i kdyby to byl sam Barack Obama.
  • 0
A jug of wine, a leg of lamb and thou! Beside me, whistling in the darkness.

#46 SCHW

SCHW

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 105 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2009 - 23:24

Ted nikoliv k danemu sporu, ale obecne - tyhle veci snad maji urcita nepsana pravidla zalozena na slusnosti a vzajemnem pochopeni. Pokud jsem vyzvedl GC/TB a najdu si cas danou cache zalogovat (pripsat bod) na gc.com, predpoklada se i urcita slusnost taktez zalogovat i tento predmet z cache do meho drzeni. A at si kdo chce co chce rika, tento proces trva jen nekolik vterin - napisu kratke track cislo, potvrdim, kliknu na "vyzvedl a mam ho v drzeni", potvrdim. Tecka. Na gc.com se GC/TB odepise z cache sam, stejne tak se vlozi sam do rukou aktualniho drzitele. Majiteli predmetu stejne tak automaticky dostane echo o jeho pohybu. Jedine, co dela ten, kdo si predmet vzal, je ze zapise nekolik cisel (ktere ma pred sebou) a 3x klikne. Pokud si dokazu nasledne na gc.com zalogovat behem 14 dni dalsich 50 nalezenych kesi a stale si nedokazu najit tech par vterin na vyse zminenou akci, davam tim spis najevo urcite (i kdyz mozna nechtene) pohrdani temi, kdo predmety na cesty pro radost ostatnim posilaji ... Takto bohuzel vznikaji (a pribyva jich) cache, ve kterych je virtualne mnoho GC/TB, ale v realu ani jeden. Majitel predmetu se pak modli, aby se mu nekde nekdy v budoucnu vynoril, aby nekdo pochopil funkci "grab it" na gc.com, a pripadne se modli alespon i za toho, kdo si "vyzvedl jsem z cache" dologne za 14 dni po zapsani odlovu dane cache. Vetsina predmetu pak ale rotuje zcela nekontrolovane a uplne mimo gc.com statistiky a logicky pak sance na jejich pripadne dopatrani (kde, v jake cache, u koho z tech desitek anonymnich lovcu) jsou prakticky nulove. To, myslim, nechce nikdo, ani majitele ani nalezci. A staci tomu predchazet urcitou slusnosti, pochopenim obou stran a jednoduchymi a casove nenarocnymi ukony pri zalogovavani cache. To prece neni az tak slozite, nebo ano? ... A pokud tato operace nekoho tolik obtezuje, pripadne ji neuznava za hodno jeho pozornosti, tak prece nic nebrani tomu tyto nalezene GC/Tb v ulovene cache nechat pro ty, kteri k tomu maji mozna o chlup zodpovednejsi pristup. Samozrejme se muze stat, ze aktualne nemam tolik casu, pripadne situace nedovoli kratkodobe tyto nepsane veci plnit, ale pak plati totez - proste je neberu z cache ... Nechceme tady nijak spamovat, co jsme chteli k danemu, to jsme napsali, takze se uz odmlcime, aby se Topic nestal dialogem (a na konci monologem), opusten vsemi ostatnimi .) At nam hodne vlastnich predmetu hlasi dobre zpravy ze svych cest a taktez at stale nalezame hodne podobnych na lovech vlastnich ...
  • 0
M+M+m+a SCHW

#47 h0--

h0--

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 079 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2009 - 8:04

Kdyz mam za sebou kombajn a pred sebou nemam cas (nebo naladu tech 150 kousku narazove zalogovat), dropuju trackables pres write note. A z kesi je vytahovat se da i bez logovani te kese, ze. Pravda, obcas mam lagy, ale dva dny maximalne. A pak uz se omlouvam :))
  • 0

garmin 60CSx | galaxy nexus + locus pro | lumia 640 + geocaching pro

astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7

norco search a.105 '16 | mibo mastr '12 | #fialka '9x

 

http://openstreetmap.cz/


#48 SCHW

SCHW

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 105 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2009 - 8:35

Ještě závěrem pardon - samozřejmě tady nemluvíme o pár dnech zpoždění, ale o zalogovávání denně a kešek ano, GC/TB už ne. Pak jsou všechno spíše výmluvy než důvody. Vytáhnout předmět z cache není přece povinnost, ale právo. A vyzvednutím z cache zase na sebe beru určité nepsané povinnosti. A pokud mne to tak strašně obtěžuje a okrádá o čas, prostě ty věci neberu a ponechám na dalším hledači ... A ještě skutečně závěrem - nechceme nikoho hanět a domníváme se, že ti, kteří nám všem tady hodně vadí a štve nás jejich přístup (v tom nejhorším případě i chmatáci) tato fóra nečtou a ani se na nich neobjevují, natož aby za sebe napsali nějaký příspěvek. Těm skutečně náš určitý vztek patří, ostatní se dá (byť zpětně) vždy vyřešit ... Jen nám přijde v mnoha případech zde, že pokud by autor místo psaní mailů a postů, kde vysvětluje, proč nestíhá daný předmět zalogovat, věnoval tento svůj čas jeho zalogování, pak bychom byli všichni spokojeni a ještě by si stihl vypít kafe a přečíst noviny .) ... Tímto odlehčeným vstupem už se skutečně odmlčujeme, a za pár minut vyrážíme (asi stejně jako vy) v dnešní krásné nedělní dopoledne na další lovy. Užijte si je stejně jako my ...
  • 0
M+M+m+a SCHW

#49 kaote

kaote

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2009 - 9:03

Jak jsem psal, ja loguji chronologicky. Nevidim v tom problem. Az budu lovit pul roku v divoke Amazonii bude si muset pockat nejmene pul roku, protoze satelitni telefon opravdu nemam. Pokud si opisu z mince spatne kod (stava se), nezaloguji ji vubec, protoze to ani nejde. Chapu, ze nekdo muze byt nervozni, pokud o minci nema dlouhodobe zadne zpravy, ale pokud nekdo zpravy ma (zna papirovy log a navic s nim clovek s minci - dokud se chova slusne - normalne komunikuje a vysvetli mu zpozdeni), dela sceny, nechapu to, povazuji za zcela neprimerene (ostatne, k cemu mu ten elektronicky log vubec je? nedozvi se z nej nic, co by uz nevedel - pusobi to na me dojmem urednika s fetisem na razitka) a jedine co k tomu mohu rici je - neposilej mince do sveta - protoze se ti budou neustale dit mnohem horsi prikori nez zpozdeni (pouze) elektronickeho logu o dva ci tri tydny. V dobe kdy mi chodily polovyhruzne maily od majitele teto mince mi prisel mail od cloveka, ktery jednu mou minci ztratil (po vice nez mesici od posledniho logu). Jeste jsem mu neodepsal, protoze jsem nemel cas, ale odpoved bude znit "v pohode, stane se". Co by udelal clovek, ktery nedokaze s klidnou tvari unest pouhe zpozdeni elektronickeho logu?
  • 0
A jug of wine, a leg of lamb and thou! Beside me, whistling in the darkness.

#50 semik75

semik75

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2009 - 13:44

kaote napsal/a:
Jak jsem psal, ja loguji chronologicky. Nevidim v tom problem. Az budu lovit pul roku v divoke Amazonii bude si muset pockat nejmene pul roku...


Jenze jsme v evrope...

Kdyz to tak ctu, tak doufam ze moji cestovatele a ty se nepotkate.
  • 0

#51 Arogant

Arogant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 632 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2009 - 13:49

semik75 napsal/a:


Přesně, když se od někud vrátím, tak projedu TB a GC a pak jdu teprve keše. Ty počkají.
  • 0
Body, sláva, diplomy! používáno se souhlasem cbfousáče ;o)

Nositel Nobelovy ceny za mír.

#52 kaote

kaote

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2009 - 19:37

semik75 napsal/a:

kaote napsal/a:
Jak jsem psal, ja loguji chronologicky. Nevidim v tom problem. Az budu lovit pul roku v divoke Amazonii bude si muset pockat nejmene pul roku...


Jenze jsme v evrope...

Kdyz to tak ctu, tak doufam ze moji cestovatele a ty se nepotkate.


Doufej, jak je libo. Radeji si prej, aby se potkaly s nekym, kdo je nezaloguje vubec, ztrati, ukradne nebo je bude doma mit pul roku. To jsou totiz skutecne - a bohuzel caste - problemy. Pokud si ale nekdo necha trhat zily datem vzniku elektronickeho logu, je to jeho boj. Ja se tim ale stresovat nehodlam. Ja jsem zatim narazil na jedineho nervozniho byrokrata, jinak jsem od majitelu trackables dostal radu pozitivnich mailu - a ze jsme si s nekterymi docela uzil, viz TB1GKWC
  • 0
A jug of wine, a leg of lamb and thou! Beside me, whistling in the darkness.

#53 wrana123

wrana123

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 25 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2009 - 20:18

Dobrý večer. Jen jsem chtěl vzkázat kaote, že ač dělá, co dělá, z jeho reakcí a odpovědí nemám dobrý pocit. Jako kdyby těma "průpovídkama" jen zastíral svoji buď lenost či neschopnost. Trochu mi připadá, jako by tím vším trochu opovrhoval, protože jen JÁ,JÁ ... Za víkend jsem odlovil pár TB a GC, a ač utahaný, byly to terény 3-4 sedám, a loguju všech cca dvacet keší i s těmi TB a GC. A co nejdříve po pokochání pojedou zase na trasu k potěše dalších kačerů. Jen jak bylo už řečeno bych nechtěl "milý" kaote, aby se po mém poslání TB s tebou někdy potkali. Toť vše. Díky. ;)
  • 0

#54 kaote

kaote

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2009 - 20:44

Dobre, kdo vyzaduje za vsech okolnosti neprodlene elektronicke logy, necht ke svemu GC/TB pripoji cedulku "LOGOVAT NEPRODLENE" nebo "NOT FOR KAOTE". Davam ceske pionyrske, ze se takovych trackables nedotknu ani kdybych je nasel ve zbytcich vymudlene kese. Majitele takto neoznacenych trackables budu nadale povazovat za dusevne vyrovnane. A timto koncim sve prispevky k tomuto pseudoproblemu.
  • 0
A jug of wine, a leg of lamb and thou! Beside me, whistling in the darkness.

#55 MaFa

MaFa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 369 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2009 - 20:45

Jen jsem chtěl vzkázat kaote, že ač dělá, co dělá, z jeho reakcí a odpovědí nemám dobrý pocit. Jako kdyby těma "průpovídkama" jen zastíral svoji buď lenost či neschopnost. Trochu mi připadá, jako by tím vším trochu opovrhoval, protože jen JÁ,JÁ ...

Ja myslim, ze neni treba ho ani ukamenovat ani ukrizovat. Je fakt, ze zalogovat nalezene GC/TB co nejdrive je dobry zvyk. Nicmene pokud slusne odpovedel vlastnikovi na jeho dotaz, tak muze vlastnik projevit taky trochu trpelivosti, kdyz uz vi co je s jeho cestovatelem. Bombardovat mailama nekoho, kdo uz jasne odpovedel, neni moc chytra strategie. Me by to taky nastvalo, zvlast pokud je ton vyhruzny nebo sprosty. Je to porad jenom hra. Takze mily kaote, moje cestovatele klidne vem na cestu, a ty ostatni klidne nech "hnit" :) v kesi dal.
  • 0
MaFa

#56 SCHW

SCHW

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 105 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2009 - 8:04

Tak jsem se podíval, kde a proč si zapostovala polovina našeho lovícího týmu, abych věděl, za co a kdo mne někde u kešky flákne logebookem .) Ale vážně - přečetl jsem si to celé a chtěl bych za sebe jen dodat : nejsem nijak extremní a myslím, že je vždy lepší, když se TB (GC) zaloguje později než když vůbec či se (bohužel) ztratí. Ale nic to nemění na tom, že to není věc, která by měla být standartem a za kterou se očekává uznalé poplácání po ramenou. Ty, Kaote, tady fiktivně vymýšlíš příklad, když budeš bez satelitu kdesi v Africe, a že pak zaloguješ až po návratu. To je přece v pořádku. Jenže, milý hochu, lidé tady se na tebe vrhli pro konkrétní určitou situaci, a to je denní logování na gc.com, zalogovávání kešek (bodů), ale kašlání na zalogování TB, které jsi z nich vzal. Jistě - i druhá strana nemusí hned posílat výhružné emaily, v tom máš nesporně pravdu, ale to primární příčinu celé kauzy nijak nemění. A dojemné je to, jak se tady cítíš dotčeně a ublíženě, když na tvé argumenty typu "Prostě ty vaše věci, které posíláte do světa, zaloguju třeba po půl roce. No bóže, buďte rádi, že je neukradnu." reaguje většina poněkud zaskočeně a negativně. Myslím, že plným právem, to se na mne nezlob ...
  • 0
M+M+m+a SCHW

#57 HaB1

HaB1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2009 - 9:00

Prostě: Kdo chce najde si způsob, kdo nechce, najde si důvod:-) Zdar :D
  • 0

#58 kaote

kaote

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2009 - 9:15

SCHW napsal/a:Jenže, milý hochu, lidé tady se na tebe vrhli pro konkrétní určitou situaci, a to je denní logování na gc.com, zalogovávání kešek (bodů), ale kašlání na zalogování TB, které jsi z nich vzal. Jistě - i druhá strana nemusí hned posílat výhružné emaily, v tom máš nesporně pravdu, ale to primární příčinu celé kauzy nijak nemění. A dojemné je to, jak se tady cítíš dotčeně a ublíženě, když na tvé argumenty typu "Prostě ty vaše věci, které posíláte do světa, zaloguju třeba po půl roce. No bóže, buďte rádi, že je neukradnu." reaguje většina poněkud zaskočeně a negativně. Myslím, že plným právem, to se na mne nezlob ...


He he he he :) Sice jsem uz psat nic nechtel, ale na tohle musim reagovat. Kdyz uz hodlas do nekoho kopat, protoze mu trvalo dva tydny, nez se dostal k elektronickemu logovani (ale za to loguje vzdy poctive, jak na papire, tak na webu, takze je snadny cil - do toho davu co neloguje vubec ti kopat moc nejde, ze?), zkus si alespon zjistit o cem se v diskusi mluvi, abys nevypadal jako uplny idiot. Pokud prohlasis neco jako "konkrétní určitou situaci, a to je denní logování na gc.com, zalogovávání kešek (bodů), ale kašlání na zalogování TB, které jsi z nich vzal", jsi proste neinformovany zvanil. Ja vzdycky loguji TB/GC soucasne s kesi, ze ktere jsem ji vzal. V pripade, o kterem se tu mluvi, bylo samozrejme zpozdene logovani vseho vcetne nekolika desitek kesi (nekolik hodin prace - nepisu kratke logy). Jen jeden chudak se spatnymi nervy chtel, aby ten log, ktery se tyka jeho, dostal prednost pred vsemi ostatnimi. Kdybys takhle zvanil na eventu, zaslouzil bys vylit pivo na hlavu :)
  • 0
A jug of wine, a leg of lamb and thou! Beside me, whistling in the darkness.

#59 SCHW

SCHW

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 105 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2009 - 9:33

Nikdo do tebe, chlapče, nekope. Jen tady většina naznačuje, že tvůj přístup k věcem, kteří ostatní kupují/vyrábí a poté posílají do světa pro radost ostatním, je poněkud zvláštní. Možná jsem špatně pochopil z reakce druhé strany (majitele onoho TB ), že (ne)loguješ cache rovnou s vyjmutým TB a za to se ti omlouvám. Nemám problém přiznat chybu. Nicméně moje slova o tom, že tvůj styl typu - prostě si třeba půl roku počkáte, než zaloguju, a ještě buďte rádi - se mi prostě moc nelíbí. Připadá mi to trošku jako určitá neúcta k majitelům těchto věcí. Opakuji - nemluvíme zde o nějaké africké výpravě, ale o běžném kešování tady u nás v ČR, a zde myslím nějaká mnohatýdenní zpoždění nemají větší opodstatnění než jen případnou tvojí pohodlnost. Opravdu si myslím, že v takovém případě je lepší TB ponechat, nechci-li se k němu třeba měsíc hlásit. Slova o neinformovaném žvanilovi a jak mi na eventu vyleješ pivo na hlavu ponechám bez komentáře, reakce na podobná slova a další reakce protistrany ústí v nesmyslný spam. Počítám, že smajlík za větou měl sloužit k určité nadsázce a tak to také přijímám. Ke cti ti nesporně slouží, a to nepopírám, že se k věci stavíš čelem a nemlžíš, a taktéž obecně souhlasím, že je rozhodně lepší coin zalogovaný později než ztracený/ukradený ... Stejně tak by měly upozorňující maily, které se píšou držitelům TB, mít určitou úroveň slušnosti, o tom taktéž žádná. Nikdy nevíte důvod, proč dotyčný zalogovává později, případně delší dobu zalogovaný TB drží. Myslím, že pro obě strany, pro majitele i nálezce (kteří se navzájem překrývají) by měla platit určitá důvěra, slušnost a vzájemná tolerance a respekt - nj, jsem holt starý naiva .) Samozřejmě budu rád, když nakonec (příklad) zaloguješ můj TB, který si vzal z keše před měsícem. Ale když budu vědět, že jsi byl denně na gc.com, že ti TB doma ležel a ty ses do jeho zalogování moc nehrnul, taky u toho skákat do stropu nadšením a plesat, jaký jsi to chlapák, nebudu, to se na mne fakt nezlob ... Bohužel sorta lidí, pseudokačerů, kteří GC a TB kradou, toto fórum asi nečte a rozhodně ani na něj v tomto směru nepíše, a na ně by mělo naše naštvání asi směřovat především. Uznávám, že v tomto kontextu je opožděný log TB malicherností ... Tím bych ukončil i postování druhé částí našeho týmu, protože zde nechci nudit slohovými pracemi a taktéž si myslím, že ten původní spor se zbytečně hrotí, k čemuž nechci (byť nechtěně) samozřejmě přispívat. Obě strany se určitě trošku polepší :) a já také trošku uberu. Užijte hledání a krásné počasí ...
  • 0
M+M+m+a SCHW

#60 kaote

kaote

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2009 - 9:40

Zda ma ci nema nekdo cas na logovani nech laskave na nem. Priklad s africkou vypravou byl vyrcen proto, aby i tem pomalejsim pripomnel, ze logovat proste z nejakeho duvodu nemusi byt ihned mozne. Takove veci se ale mohou dit vsude. A vylit pivo na hlavu to neni nadsazka - to je za verejne krive obvineni (byt treba jen z hlouposti a neinformovanosti) pomerne mirna reakce :)
  • 0
A jug of wine, a leg of lamb and thou! Beside me, whistling in the darkness.




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama