Přejít na obsah


Fotka

Kritika cache, umíme to?


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
148 odpovědí na toto téma

#61 Zegga

Zegga

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 411 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2009 - 17:01

MedoMys napsal/a:Tak za prvé - já jsem kešku neodsuzoval, jen vysvětlil Jendovi26, jaký na to můžou mít lidi pohled a proč se jim nemusí mysterka líbit. Jestli sis nevšimla, tak jsem napsal, ať se podle toho zařídí - zda chce keš pro pár nadšenců, kteří ji vychválí, nebo pro širokou veřejnost, která ji vezme na vědomí, ale výrazně neosloví. Nevím, proč mi vnucuješ to přihlouplé "když se ti nelíbí, ignoruj ji". Já ji rozhodně lovit nehodlám a nemám s ní co do činění.

Přihlouplé leč pravdivé Ti nevnucuji, v tom je totiž ona záludnost českého jazyka. Pokud by to bylo určeno Tobě adresně, muselo by tam být velké T.
Neodsuzuješ, jen z ní děláš keš pro vyvolené. Jaksi ji odsunuješ na okraj zájmu kačerstva. Z mnohých logů tam mimo jiné cítím zášť vůči motorkářům, více než kritiku keše. Větina ví pouze že motorka má dvě kola, nikdy na ní neseděla. Každý si bohužel zapamatuje toho jednoho co projel vesnici stovkou, těch co jeli padesát si nikdo nevšímá. Znám jich dost na to abych mohla s klidným svědomím říci že většina bezmozci nejsou. Tohle si totiž odbydou na okruzích.Jen Ti vysvětluji, že těch pár nadšenců je docela slušný dav a to že je neznáš neznamená že nejsou. Dá se i parafrázovat: "Já toho Tvýho také neviděla a věřím že ho máš. :-)"
BTW: Neznám kluka co by v mládí nesnil o nějaké motorce a holku co by jí v -nácti neimponoval kluk na moto. Jo, je to image. Styl života. Svoboda. Ruce od šmíru a spousta peněz. A i Cesta. Live to Road, Road to Live. Proč o tom nemít keš?

Za druhé - přečetl jsem si logy a nevšiml jsem si, že by nějaká významná část logujících byli motorkáři a že by je luštění a místo nadchly. Já nijak nesoudím, jen konstatuji fakt z dosavadních logů.

Usuzovat po 30 nálezech a 4 měsících... No budiž. Když koukám na ověření, je to 1:3 pro špatné, obtížnost je trojka. Tak kde je problém? Já neříkám že musí být pro každého. Ona prostě každá keš pro každého není. Co se mysterek týká, tak z těch "znalostních" minimálně polovina přesahuje rozsah učiva základní i střední školy, ba i běžné informace průměrným člověkem užívané. V Praze je i oblíbená Computer serie, kde si ten co je více turista než IT také moc neškrtne. Příkladů se dají najít spousty. To některé keše jsou v jistém směru odborné je dle mého názoru v pořádku. Třeba Gekoní keš u ZOO.

A za třetí - nevím, proč si bereš do pusy moje kešky. O těch tu rozhodně řeč není a nemají s googlením a úzkým zaměřením nic společného. Smajlíci byli neuvěřitelně oblíbení a navštěvovaní, chodilo tisíce logů, proto je někdo zlikvidoval. Takže nevím, co jsi tím myslela. Ostatní moje kešky jsou záměrně složitější na přemýšlení nebo terénem a počítám s tím, že nejsou pro každého. S tímto záměrem jsem je vytvořil - pouze pro nadšené kačery, ne pro sběrače bodů. Ale nejsou úzce oborově zaměřeny a kdo je hodlá lovit, nemusí nic studovat, může jít do toho a bude ho to bavit. Ostatně o tom svědčí i to, že logy nejsou obligátně neutrální jako v googlicích kouscích ...

Pročpak si myslíš že je kritizuji? Nikde jsem ani v souvislosti nepsala že jsou nebo byly špatné. Jen o jejich náročnosti a tou danou skutečností že nejsou pro každého. Tisíce logů..., nemám ráda bagatelizaci. Návštěvnost smajlík měl, příznivce také. A také kritiky pochybující o smyslu naplácání tolika keší vedle sebe a další nesouhlasící s lezením po stromech. Kolik višní tolik třešní. Smajlík měl smysl pro ty co ho stihli celého. Pro ty ostatní to jsou jen body, xichtík na mapě nebude. Je ho škoda.

Nezlob se, ale pleteš tu dohromady 2 různé věci - zaměření keše z důvodu inteligence či fyzičky a zaměření keše z důvodu úzké oborové specializace. Ten první případ je podstata celého GC a způsobu hodnocení obtížnosti kešky, ten druhý je filtrace GC pro úzkou skupinu. Nesoudím, jestli to je dobře nebo špatně, říkám jen to, že mě to neoslovuje a nevidím v tom podstatu GC.


Asi by ses divil, ole odborně zaměřené keše mají také dost příznivců. "Ten první případ je podstata celého GC a způsobu hodnocení obtížnosti kešky, ten druhý je filtrace GC pro úzkou skupinu." To jsi někde vyčetl? Asi ne. Vydávat svoje pojetí a názor za dogma je...mírně řečeno...nedostatek tolerance. Obtížnost Terrain je stanovení fyzické obtížnosti dosažení krabičky. Obtížnost Difficulty je náročnost získání souřadnic finálky. Bez ohledu na to zda to je googlem, chozením a sbíráním indicií, použitím odborných znalostí a nebo logickým lousknutím nějaké záludnosti.
Oslovovat Tě to nemusí, jiné to baví. A třeba je nebere obíhání spousty mikro po lese, jen aby měli obrázek na mapě.
Geocachink je takový obchod s lahůdkami. Dejme si každý na co máme chuť. Netrvejme na tom, že v sortimentu mají být jen ty chlebíčky, které zrovna my rádi. On by pak totiž nebyl tak pestrý. Možná by připomínal poloprázdnou socialistickou sámošku. :-(
Vidíš sám pro sebe podstatu jinde, v pořádku. Ono je totiž podstatné to že ty ji máš jinde, já jinde, Jenda jinde a můžeme zcela spokojeně v té hře koexistovat. Nerušíme se vzájemně. Neškodíme si. Každý známe pár lidí co to vidí stejně a i pár co jinak. Svoboda jednoho končí tam kde začíná svoboda druhého. A je logické když Jenda dělá keš o tom co ho baví, třeba pro to aby tenhle svět malinko odkryl a odtajnil ostatním. A to co způsobí vypěnění v takové situaci není onen negativní log, ale to s jakou bezohledností někdo odsoudí a poplive cizí snahu a hlavně to co on má rád.

Je spoustu keší dětských, na hřištích nebo plných hraček. Nebo psích, o pejscích co už nejsou, v místech kde rádi běhali. Do logů nikdo nepíše, že ho ownerovi fakani nezajímají, nebo nepíše o pitomých čoklech. Bylo by to drzé a nevychované. Nikomu však nepřijde divné napsat, že jsou motorkáři stejně dárci a bezmozci. Napsáno takto do logu motorkářské keše je to totéž jako říci to přímo o Jendovi. A to je to co mrzí a štve.
  • 0
Závist a zloba pramení z chudoby finanční či duševní, katastrofa nastane, když se obě spojí.

#62 mitak

mitak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 277 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2009 - 17:17

Zegga napsal/a:
BTW: Neznám kluka co by v mládí nesnil o nějaké motorce

Já jsem v mládí nikdy nesnil o žádné motorce.
  • 0

#63 Zegga

Zegga

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 411 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2009 - 17:58

mitak napsal/a:

Zegga napsal/a:
BTW: Neznám kluka co by v mládí nesnil o nějaké motorce

Já jsem v mládí nikdy nesnil o žádné motorce.


Znám Tě? :D
  • 0
Závist a zloba pramení z chudoby finanční či duševní, katastrofa nastane, když se obě spojí.

#64 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2009 - 19:15

a me znas? :) (ja jako ze jsem taky nesnil)
  • 0

#65 MedoMys

MedoMys

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2009 - 19:16

Zegga: už nebudu reagovat. Já jsem vysvětlil svůj pohled ( a asi i několika dalších ), nic víc, nedávám žádný dogmata ani nikomu nic nevnucuji. Zbytečně můj jednoduchý a snadno pochopitelný názor rozebíráš a upravuješ k obrazu svému, a přidáváš další postřehy z jakýchsi logů u jakési kešky. To nikam nevede. Každému dle jeho gusta. Ale i svobodu názoru v logu. B)
  • -1

#66 h0--

h0--

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 079 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2009 - 19:59

MedoMys napsal/a:To nikam nevede. Každému dle jeho gusta. Ale i svobodu názoru v logu. B)

Ale že tím zabil/a času a prostoru! :D
  • 0

garmin 60CSx | galaxy nexus + locus pro | lumia 640 + geocaching pro

astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7

norco search a.105 '16 | mibo mastr '12 | #fialka '9x

 

http://openstreetmap.cz/


#67 mauricie

mauricie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 315 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2009 - 20:37

Osobně mi log BarbieTeamu přijde docela normální popis pocitů jaké z keše měli. Žádnou velkou kritiku v tom nevidím. Dalo by se to zkrátit "Keš není můj šálek kávy, protože..." Občas takový log taky napíšu a nemyslím to nijak zle ani kriticky. Nemusím snad být ze všeho nadšená, ale na druhé straně se snažím neshazovat názor ostatních, kterým se může líbit. Add konto nálezů: Myslím, že čím víc toho člověk najde, tím se pro něj GC stává nudnějším. Všechno se pořád opakuje. Tisícá keš u jakéhosi bezvýznamného kostela... Potisícátý stejná tiktakovka-podparapetovka nebo zaokapovka... Tisícá keš v pařezu či pod kamenem... Znovu a znovu morseovka či jiná ohraná šifra... Je těžké takového člověka něčím překvapit, ohromit, nebo dokonce nadchnout. PS: Osobně nemusím googlicí mysterky, T4-5 keše, mnohastage multiny bez předem daných WP, keše co nemůžu najít bez GPS.... Prosím, nedělejte takové keše a ty stávající archivujte, ať mi nesvítí na mapě!!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
  • 0
Dobrá nálada nevyřeší problémy, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si ji udržet.

#68 Pajast

Pajast

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2009 - 21:12

mauricie napsal/a:

Add konto nálezů: Myslím, že čím víc toho člověk najde, tím se pro něj GC stává nudnějším. Všechno se pořád opakuje. Tisícá keš u jakéhosi bezvýznamného kostela... Potisícátý stejná tiktakovka-podparapetovka nebo zaokapovka... Tisícá keš v pařezu či pod kamenem... Znovu a znovu morseovka či jiná ohraná šifra... Je těžké takového člověka něčím překvapit, ohromit, nebo dokonce nadchnout.


A proto si říkám, že radši nebudu mít tisíce nálezů, ale jen sem tam nějaký. Pak mě ten geocaching bude snad déle bavit. Samozřejmě by mě pochvalný log od člověka s tolika nálezy potěšil, asi by byl i cennější. Ale na druhou stranu si neberu osobně, když mi napíše, že keška nebyla ničím výjimečná. Jak píšeš, ti lidé už toho viděli hodně, možná až příliš mnoho. Je prostě těžké je nějak překvapit. Pokud nenapíšou, že to stálo za h...o, je to docela dobré hodnocení. :)

Osobně se mnohem víc zabývám konstruktivní kritikou. Pokud mi několik kačerů napíše, že se vykoupali v potoce, protože mě při zakládání nenapadlo, že si místo krásně vyšlapané pěšinky, tzv. geodálnice, vyberou o pár metrů vedle cestu za šipkou přes kopřivy a neposekanou trávu a prolezou potokem, můžu na tom základě aspoň upravit listing. A pokud je někdo nepoučitelný a listingy nečte ani se nenaučí koukat, kde nechal kačer stopu, prostě je mu souzeno chodit terénem o dva stupně těžším, být od bahna, koupat se v potoce a pak psát rozzlobené logy. I když jsou zase takoví, kteří když zjistí, že mohli pohodlně a bez úhony dojít až ke kešce, sebekriticky toto a přidají smějícího se smajlíka. Já k tomu přistupuju stejně.
  • 0

#69 hplus

hplus

    H+

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 483 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2009 - 21:27

mauricie napsal/a:
Myslím, že čím víc toho člověk najde, tím se pro něj GC stává nudnějším. Všechno se pořád opakuje.

Myslet znamena *o**o vedet. ;) Podle ceho tak soudis? Zase dalsi kolecko generalizovani a tlachani od niceho k nicemu.
  • 0
Davejte si pozor na ty, kteri maji zde na foru vic prispevku nez nalezenych kesi - jsou to geocacheri teoretici! :D

Delal jsem to pro prachy a pro body - ted uz mam obojiho dost! ;)
(Ale toho mrtvyho kotatka za kazdych 1000 bodu mi je lito a ne ze ne!)

#70 mauricie

mauricie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 315 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2009 - 21:39

hplus napsal/a:

mauricie napsal/a:
Myslím, že čím víc toho člověk najde, tím se pro něj GC stává nudnějším. Všechno se pořád opakuje.

Myslet znamena *o**o vedet. ;) Podle ceho tak soudis? Zase dalsi kolecko generalizovani a tlachani od niceho k nicemu.


že by potrefená husa zakejhala???

Nechci nijak generalizovat. Napsala jsem, co si myslím i důvody proč si to myslím. Ty tady jen hážeš hnůj. A s tím tlacháním máš úplnou pravdu, tvůj vlastní příspěvek je přesně takový. B)
  • 0
Dobrá nálada nevyřeší problémy, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si ji udržet.

#71 pes13

pes13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2009 - 21:49

Jenda26 napsal/a:
Tak včera mojí keš navštívil BarbieTeam. Tak trochu ještě teď z jejich logu pěním:@:

Zklidni a nepěň ;). Nejsi jediný, koho logy "týmu" vytočily. Blahé paměti se tu probíralo, jak odrbali multinu, která se dala absolvovat prakticky jen na kole, metodou drive-in autem. Já mám jen jedinou zkušenost, a to s jejich Earth. Obvykle jsem zvyklý počkat na potvrzení ownera, že mi všechno souhlasí. Taky chvíli čekám, protože owner nemusí být nějakou dobu online. Nicméně po týdnu, kdy owner byl na gc.com každý den a odpověď žádná, jsem zalogoval s vědomím, že jsem vše zodpověděl správně i přes chybný údaj v listingu. Připouštím, že jinak ne špatném listingu.
Spíš si važ počtu slov, která Tvé keši celebrity věnovaly. Ber to tak, že Ti to vylepší v profilu průměrnou délku logu B).
Nikdy jsem nebyl příznivcem šifer. Považoval jsem to za "úchylku" pro skupinu vyvolených. Proč je tedy luštím? Myslím, že to řekl Messner, když se ptali, proč leze na Everest: "Protože tu je." Obvykle nevím, do čeho u mysterek jdu. U Tvé keše to člověk ví. Neřeš to ;).
  • 0

#72 Toniczech

Toniczech

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 877 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2009 - 22:29

BTW: Neznám kluka co by v mládí nesnil o nějaké motorce


To neznáš mě. Chytím tě za slovo a za sebe říkám: NESNIL.
A jestli mi někdo přes X řádků napíše, že tapety mám mít se strakatýma kytičkama, a ne s proužkem, beru to jako zájem a snahu o vylepšení keše. Sice se tím k přetapetování pohnout nenechám, ale jsem rád, že si vůbec někdo dal tu práci se s něčím rozepsat oproti kopírákovému TFTC. Bohužel v daném případě, který jsem tu pro názornost převedl na zmíněnou úpravu stěn, obvykle příspěvek prozradí, že pisatel zřejmě nečetl těch několik set logů pod tím, z nichž vyplývá (a je to tam i mnou komentováno), že kytičkové tapety mi tu kdysi oloupali. Od těch dob proužkované musí stačit.
  • 0

#73 k-lord

k-lord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 874 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2009 - 23:13

Tak jsem ani nemusel precist cele vlakno, abych dokazal odpovedet na otazku v nazvu. Ano, Češi umí kritizovat kde co, tak bych se nebal, ze nedokazou kritizovat kese. :D:D
  • 0

#74 Zegga

Zegga

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 411 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 0:00

Ti co je neznám, by se mohli zkusit zeptat maminek jestli někdy vrčeli jako motor když jezdili na tříkolce nebo odstrkovadle. Nebo jestli s klackem v ruce jako s řídítky a s vrčením běhali po venku. Způsobů snění je mnoho, třeba tohle hraní si na. Děti si nehrají na věci co je nezajímají.
  • 0
Závist a zloba pramení z chudoby finanční či duševní, katastrofa nastane, když se obě spojí.

#75 hplus

hplus

    H+

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 483 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 0:29

Ja uz odmala jezdil s kulatym klacikem (volant), ale ani me Zegga nezna... B)
  • 0
Davejte si pozor na ty, kteri maji zde na foru vic prispevku nez nalezenych kesi - jsou to geocacheri teoretici! :D

Delal jsem to pro prachy a pro body - ted uz mam obojiho dost! ;)
(Ale toho mrtvyho kotatka za kazdych 1000 bodu mi je lito a ne ze ne!)

#76 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 5:49

h+ jenze to mas smulu, protože zegga posunula puvodni vyznam a pokud se ti během zivota ve snu mihla motorka, znamena to, ze po ni podvedome touzis. :) (vida jak staci jeden zneuznany log a jsme pomalu u freuda :D) no nehlede na to, ze ty kdyz jsi jezdil s kulatym klacikem, urcite jsi chtel nekoho srazet a snil jsi o rovnoklacikovych motorkarich ;) :D
  • 0

#77 Mau Loftin

Mau Loftin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 901 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 6:27

k-lord napsal/a:
Tak jsem ani nemusel precist cele vlakno, abych dokazal odpovedet na otazku v nazvu. Ano, Češi umí kritizovat kde co, tak bych se nebal, ze nedokazou kritizovat kese. :D:D


To jsi si právě na omylu. To že kritizují kde co, neznamená, že kritizovat umí.... nebo myslíš, že to opravdu umí?

Kritika se musí též umět napsat - slušně, jasně, ale i uctivě a konstruktivně. A naopak ke kritice sluší i pochvala.

A vzhledem k poslední sáhodlouhé debatě občas se kritika neumí napsat nebo se neumí přijmout :)
  • 0

#78 hplus

hplus

    H+

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 483 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 8:02

Dain a Olik napsal/a:

Mas pravdu - pouzit muj kulaty klacik na chodce, cyklisti a tu bandu motorkarskou, byl muj sen od tri let - vlastne prvni, co si pamatuju.

Jsem kvuli tomu snad motorkar nebo jiny spatny clovek? B)
  • 0
Davejte si pozor na ty, kteri maji zde na foru vic prispevku nez nalezenych kesi - jsou to geocacheri teoretici! :D

Delal jsem to pro prachy a pro body - ted uz mam obojiho dost! ;)
(Ale toho mrtvyho kotatka za kazdych 1000 bodu mi je lito a ne ze ne!)

#79 semik75

semik75

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 8:06

hplus napsal/a:

Dain a Olik napsal/a:

Mas pravdu - pouzit muj kulaty klacik na chodce, cyklisti a tu bandu motorkarskou, byl muj sen od tri let - vlastne prvni, co si pamatuju.


WTF! Kulaty klacik? Mam za tim hledat nejaky dvojsmysl? :o
  • 0
Pokud se o mě chcete dozvědět víc, tak navštivte můj web: http://tomasek.cz/.

#80 Aviatik

Aviatik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 136 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2009 - 9:02

Abych se přiznal, log Barbie týmu mi připadá neadekvátní. Nekritizují ani tak špatné provedení cache jako to, že cache není podle jejich gusta. Když už jsou takoví závisláci že musí lovit všechno co jim přijde pod ruku tak by si mohli takové výlevy ušetřit. A to že cache je jen pro někoho? Sami vytvořili mysterky jen pro znalce Járy Cimrmana nebo pro blbé blondýny (chytré blondýny budou laskavě zticha!:) ) nehledě na to že většina mysterek je pro lidi s minimálně průměrným IQ.
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama