PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA
Publikováno 22 srpen 2010 - 20:06
Publikováno 22 srpen 2010 - 20:16
Publikováno 22 srpen 2010 - 21:28
lubik napsal/a:
Na programek mam jen jednu vytku a sice nemoznost vymazani urcite kese.
...
Nezvazis tedy jeste pridani tehle moznosti?
Zvážím. Přidám možnost výmazu vybrané keše, to není tak složité. Masivnější správu databáze ale stále doporučuji dělat v GeoGetu.
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android
Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
PocketDrake - vše potřebné pro (offline) geocaching na PDA (WindowsMobile)
Publikováno 22 srpen 2010 - 21:32
Lanc napsal/a:
tak jsem v terenu otestoval verzi 0,7
ten pohyblivej radar dobry,ale bohuzel u me nefunkcni,teda castecne. Sel jsem 4 wp, na prvni to ukazovalo skvele,kdyz jsem sel na druhy tak sipka stale ukazovala na 1.wp ale metry se odecitaly spravne. Pri ceste na 3. wp sipka stale ukazovala na 1.wp...
Četl jsem ti několikrát, ale není mi jasné, jak jsi to dokázal. Vzdálenost i směr se načítají z téhož objektu, takže není možné, aby se počítala vzdálenost k jednomu bodu a směr k jinému.
Publikováno 22 srpen 2010 - 21:36
LG G3 + a:Drake
Publikováno 22 srpen 2010 - 21:40
Publikováno 22 srpen 2010 - 21:53
Publikováno 23 srpen 2010 - 5:28
LudekV napsal/a:
Lanc napsal/a:
tak jsem v terenu otestoval verzi 0,7
ten pohyblivej radar dobry,ale bohuzel u me nefunkcni,teda castecne. Sel jsem 4 wp, na prvni to ukazovalo skvele,kdyz jsem sel na druhy tak sipka stale ukazovala na 1.wp ale metry se odecitaly spravne. Pri ceste na 3. wp sipka stale ukazovala na 1.wp...
Četl jsem ti několikrát, ale není mi jasné, jak jsi to dokázal. Vzdálenost i směr se načítají z téhož objektu, takže není možné, aby se počítala vzdálenost k jednomu bodu a směr k jinému.

Publikováno 23 srpen 2010 - 9:54
pavelkast napsal/a:
Ten filtr jsem zkoušel. Po přepnutí referenčního bodu na pozici GPS se na mapě zobrazí nová čára od aktuální pozice do cíle a kompas se natočí správným směrem. Ale kde mají být zobrazeny souřadnice není nic. Ještě jsem si všiml, že i při zobrazení detailu vybrané keše se ani tam nezobrazí souřadnice.
Nevim zda pomuzu, mam stejny foun a po prvni instalaci jsem tez nic z toho nevidel, ani kdyz jsem najel do podrobnosti GPS, ukazoval jen kruh se satelity a ten maly kompas a nic vic. Pricina, mel jsem cerne pozadi telefonu a to ovlivnilo i program, mel cerne pozadi a cerne pismo v programu splynulo. Jelikoz to nefachalo jak ma, preinstaloval jsem foun a vse v poradku.
Publikováno 23 srpen 2010 - 9:56
lentom napsal/a:
A pokud Tě mohu poprosit, pošli mi tvůj sys.txt přes soukromou zprávu třeba i s infem, zda Ti GPSgate při testování padá či ne.
Tak pada, ale az dycky po nekolika hodinach, kdyz uz treba vubec nelovim tak foun zahlasi ze GPSGate spadl. Nic zavazneho
Publikováno 23 srpen 2010 - 10:40
LudekV napsal/a:
Není to složité, jen trochu pracné:
1. Nakopíruješ databázi z PDA do PC a otevřeš ji v GeoGetu
2. Podle data poslední změny vyfiltruješ keše aktualizované v PocketDrake (každá změna na keši v PD nastavuje toto datum)
3. Seznam vyexportuješ do GPX (zvol GeoGet GPX v2, tam jsou i GeoGetí speciality)
3. Přepneš na normální databázi
4. Naiportuješ GPX
Časem na to snad bude makro na jedno kliknutí, ale zatím na to není čas. Pokud by se napsání makra někdo ujal, budu jen rád.
Tak jsem to vyzkoušel a funguje to parádně. Kdyby bylo makro bylo by to úplně super. Klidně by se o to mohlo rozšířit stávající makro pro nahrání databáze z GG do PD, samozřejmě na zaškrtávátko.
Nejdříve by to stáhlo původní databázi, naimportovalo změny a pak by to teprve poslalo novou databázi do PD. Mohlo by si to tak samo pamatovat i datum posledního importu a tedy by to vědělo, které změny jsou změny v PD.
Publikováno 23 srpen 2010 - 12:41
Publikováno 23 srpen 2010 - 13:12

Publikováno 23 srpen 2010 - 13:55
Publikováno 23 srpen 2010 - 14:04
Publikováno 23 srpen 2010 - 21:21
Publikováno 23 srpen 2010 - 21:44

Publikováno 24 srpen 2010 - 19:10
Publikováno 24 srpen 2010 - 22:33

Publikováno 25 srpen 2010 - 6:37
Nemusíš nastavovat nic, ale problém bude asi v tom, že smajlík je jen v malé velikosti, tj 16x16 ale na VGA displeji se použije 32x32. Sám mám jen QVGA, takže mě to nenapadlo.Subi napsal/a:
- ikonky smajlíka a hvězdičky se mi nedaří zobrazit, stále tam mám krabičky. Něco se musí někde nastavit nebo nevyžaduje to něco v registrech co mi tam zbylo z předchozí verze?
Viz předchozí poznámka- ikonky waypointů jsou na mém WVGA displeji hodně malé.
- zoomování v mapě u některých (cykloatlas) jde až do 20m a některých (turist. mapy.cz) ne. To má nějaký důvod?
Rozsah zoomu je nastavený podle dostupných map. můžeš si to upravit v map-config.xml. Pokud to uděláš, zazálohuj si ten soubor, protože nová instalace ho přepíše.
- předchozí stopa se mi stále po ukončení a znovu spuštění PD nezobrazí.
To je vlastnost, časem to upravím, zatím se z databáze zpět nenačítá. Při delším výletu stejně v mapě všechno neuvidíš, zobrazuje se jen posledních 1000 bodů
- po zapnutí funkce "potlačit aut.vypínání" mi PDA nejde vypnout ...
- po kliknutí na ikonku "zamknout" mi PDA zhasne ...
To jsou špatně dokumentované funkce, takže je možné, že se na některých zařízeních budou chovat špatně. Bohužel.
- vyzkoušel jsem donate
(6AF38330P39699747)
To funguje, díky

2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů