Potkal, předal dál, ale štvalo mě to.Chryseis napsal/a:
Pajast napsal/a:
...
Už jste taky měli v ruce něco takového? Jaký pocit z toho máte Vy?
A proč se namáhat s laminováním fotky, nestačilo by napsat trackovací číslo na papírek?
Nepotkala jsem se zatím s ničím takovým…

Ztrácející se GC a TB
Publikováno 21 September 2011 - 10:33
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 21 September 2011 - 10:36
Chryseis napsal/a:
Pajast napsal/a:
...
...... Nechápu ani mince "na ukazování". Mince, která necestuje, má pro mě stejnou hodnotu, jako libovolný hrneček s obrázkem doma v kredenci. Momentálně mám "venku" jednu minci a je dost možná ztracená (i když ještě neplaším), doma dvě neposlané, ale půjdou. Doma jsou k ničemu.
Jsem z toho taková nerozhodnutá. Dle stesků zde a minimálních zpráv potěšujících, sjem usoudila, že se drtivá většina ztratí velmi rychle.
Také je ráda potkávám a naštěstí docela často a vážím si té odvahy. Pustila jse tři TB a zatím víceméně cestují. Mám doma pár nádherných kousků z rukou zdejších mistrů a nadšenců. A nejsem typ, co by je oprašoval na poličce, měly by cestovat. Pak si ale řeknu, proč dotovat hajzlíky, když sama obracím každý peníz.
Vím, že těmito písmenky nic nevyřeším .. snad jen malý ventil, fňuknutí si.
Publikováno 21 September 2011 - 10:40
Pajast napsal/a:
V ruce jsem to uz mel a pocit z toho byl velmi nedobry. Osobne se nic takoveho delat nechystam.
Publikováno 21 September 2011 - 10:40
Publikováno 21 September 2011 - 10:45
Chryseis napsal/a:
Nechápu ani mince "na ukazování". Mince, která necestuje, má pro mě stejnou hodnotu, jako libovolný hrneček s obrázkem doma v kredenci. Momentálně mám "venku" jednu minci a je dost možná ztracená (i když ještě neplaším), doma dvě neposlané, ale půjdou. Doma jsou k ničemu.
Já mám dvě takové. Jednou jsem si udělal sám radost, když jsem ji koupil na eventu. Používám ji jako počítadlo. Druhou jsem dostal jako dárek k narozeninám a 1000 nálezů. Nerad bych o ni přišel, takže ji mám z inventáře přesunutou v kolekci. (A třetí mám ještě neaktivovanou. Tu jsem původně chtěl darovat kamarádovi, který se taky stal kačerem, ale brzy toho nechal, takže nic nedostal. Asi ji někdy dostane někdo jiný.)
Do světa jsem poslal dvě mince a obě už jsou bohužel dlouhou dobu nezvěstné (jednu by měl mít nějaký stálý začátečník, který ovšem nereaguje na mé výzvy). Moje zkušenost je prostě špatná. Možná ještě udělám kopie štítků od ztracených "brouků" a něco na ně pověsím, ale mince do světa už zřejmě posílat nebudu. Když se k nim lidé neumějí chovat, je mi líto...

Publikováno 21 September 2011 - 10:54
Pajast napsal/a:
Zalaminovanou kartičku místo mince jsem už v ruce měla, poponesu, ale nadšená z toho nejsem.
Jsem toho názoru, že pokud chceme v keších cestovatele potkávat, tak taky musíme nějaké vypouštět. Ja pustila už 22, 8 z nich se už ztratilo (jak hezké mince tak i takové ty obyč plíšky se zvířátky), ostatní více či méně cestují, dělají mi radost. Např. mince 500 a 1000 nálezů vesele cestují (jedna navštívila závodiště velbloudů a druhá teď míří do Anglie), doma by mi k ničemu nebyly, navíc mi zůstal odznáček na batoh

Publikováno 21 September 2011 - 11:23
Chryseis napsal/a:
Nechápu ani mince "na ukazování". Mince, která necestuje, má pro mě stejnou hodnotu, jako libovolný hrneček s obrázkem doma v kredenci.
Já mince na ukazování chápu. Je to stejné jako např. se známkami. Taky jsou určené k lepení na dopisy a spousta lidí je sbírá a dává si je do alba. Stejně tak mince - prostě sbírka jako každá jiná.

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(
Publikováno 21 September 2011 - 11:25
Pajast napsal/a:
Měla jsem už zalaminovanou kartičku v ruce a poslala jí dál. Pocit z toho mám podobný, jako u mince. Mám prostě radost, že cestovatele pošlu dál ať už je v jakékoli podobě a že to majiteli udělá radost.

Sony Xperia Z3 Compact - (v záběhu), HTC Desire (v záloze) + c:geo; Oregon 450 odešel do věčných lovišť :-(
Publikováno 21 September 2011 - 12:09
Hezky napsáno, naprosto přesně to vystihuje i můj přístup ke GC a TB.Chryseis napsal/a:
Já to beru tak, že ty peníze už jsem utratila v okamžiku, kdy jsem ten coin koupila, ty už prostě nemám. A buď jsem je utratila za něco, co bude mít nějakou dobu nějaký smysl, nebo za blbost, která leží doma a práší se na ni.
Pokud se zalaminovaných kopií týká: Ano, našel jsem několikrát a vždy jsem je ignoroval.
A asi se opakuju, ale: Není pravda, že drtivá většina cestovatelů se okamžitě ztratí. Asi dvě třetiny těch mých žijí a cestují, pravda, někteří pomaleji a jiní rychleji. Mám jich pár na cestě už déle než dva roky.
Publikováno 21 September 2011 - 16:43

Publikováno 21 September 2011 - 20:28
Alf Gang napsal/a:
Pajast napsal/a:
Měla jsem už zalaminovanou kartičku v ruce a poslala jí dál. Pocit z toho mám podobný, jako u mince. Mám prostě radost, že cestovatele pošlu dál ať už je v jakékoli podobě a že to majiteli udělá radost.
Taky to tak mám,nevím proč bych je měla ignorovat,myslím,že majitel uvítá posun,a mě u toho ruce neupadnou,a ani estetické cítění neutrpí

Publikováno 21 September 2011 - 20:30

Publikováno 21 September 2011 - 21:43
Publikováno 21 September 2011 - 22:05
Publikováno 21 September 2011 - 23:29
Publikováno 22 September 2011 - 7:58
Alf Gang napsal/a:
Pajast napsal/a:
V ruce sem zatim nemela, ale pokud bych na karticku narazila, tak poslu taky dal. Nic mi to neudela, majitel bude mit radost a ja treba dalsi ikonku.

V zasade ale ty, kteri posilaji zvlaste drazsi kousky, docela obdivuji za odvahu vyslat je do sveta.
Ja vyslala zatim jen jeden kousek, obycejnej mikro kompas, kus plechu z jedne strany pomalovany a k tomu pro jistotu i karticku, oc se jedna. No, ztratil se tak po cca pul roce, ani toho moc nenabehal. A to sem si jeste naivne myslela, ze kdyz tam bude karticka, co s nim, tak bude mit vetsi sanci.
Publikováno 22 September 2011 - 14:24
Ivank napsal/a:
NAŠE BILANCE
9 vypuštěných, z toho - 4 ukradené, 1 už 3,5 roku u kačera ve Španělsku (ale tvrdí, že jej nechce ukrást:D), 1 ztracený, 1 leží už rok v keši v Chilských horách, 1 se vrátil domů a ten poslední už 4 měsíce trčí u kačera v USA.
Neradostná bilance, což?! Mám vyslat do světa další?
Určitě poslat další :-) Já považuju pouštěče za jakousi "kačeří šlechtu", protože tomu něco dávají i pro ostatní.
Plánuju koupit takový ten velikánský kompas asi za tisícovku, ať má někdo oooobrovskou radost z nálezu.
Publikováno 22 September 2011 - 14:26
Publikováno 25 September 2011 - 21:30
Publikováno 25 September 2011 - 22:24
Ruvit napsal/a:
Opravdu se někdy zázraky stávají, tento coin TB2286Z byl do keše vložen dnes a to po 13 měsících i když jej zalogovali se zpětným datumem. Pokud to ovšem nebylo jen maskování jeho ztráty.
A asi bylo, protože se ihned z keše kam jej vložili ztratil a vůbec se tito kačeři k TB, či GC chovají zajímavě. Další měli 1 rok, jiný 1/2 roku. A dva, jeden za 14 měsíců a druhý za 2 měsíce nebyli schopni vložit do žádné keše.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů