Citace
Trhac napsal/a:
Připadá mi ale stejně - z pohledu pravidel, nikoli slušných mravů! - špatné smazat log někomu, kdo porazí strom a zaloguje si původní stromovku. Co když je to holt dřevorubec a k tomu i kačer? Naopak bych dost váhal s uznáním logu tam, kde jde o nález keše bez zápisu do LB, neboť jej zrovna není možné odkudsi vytáhnout. http://coord.info/GL9PXV3B Nebo - co když tam vůbec nebyl? To bychom mohli logovat všechny zcela mrtvé keše. Prostě našel jsem místo, kde bývala, díru, dutinu, kamenný hrobeček - tumáš bodík!
Tak zrovna tohle mam pod kontrolou. U vsech nalezcu vim jak k tomu prisli, kdo vylustil, kdo nevylustil atd. Ti ktere jsem nechal zalogovat kdyz se nedostali k notesu nejenze na miste skutecne evidentne byli a kes nasli, ale dokonce mysterku i louskli. Cili udelali vse co mohli. Ze se nezalogovali nebyla chyba jejich ze by nedokazali treba vylezt na strom, chyba byla v tom ze moje technologie selhala a ne jejich vinou. Takovou situaci je mozne resit ruzne, zalezi na kacerovi zda o log bez fyzickeho zapisu stoji a na ownerovi zda mu ho umozni. Ja nejsem velkym priznivcem logovani bez zapisu do notesu a osobne jsem to pouzil jen jednou, za situace kdy prasata sezrali logbook a ja z trosek zrekonstuoval kes a vlozil svuj papir. V pripade moji kese kterou zminujes kaceri splnili vse co meli a to samotne vytazeni logbooku je takova spis technicka odmena ownera, o kterou bohuzel byli ochuzeni. Bod za nalez si nepochybne zaslouzi. Az tu kes odlovis, tak pochopis.
Pokud bych mel pochybnost zda tam dotycny byl, probehlo by to uplne jinak, to se neboj. Pokud by slo o nekoho kdo tam sice byl, ale nevylustil, probehlo by to taky jinak. Ale slusnymu kacerovi kterej hraje fair ja klacky pod nohy zbytecne hazet nebudu.
Jinak uz mam odolnou nerozbitnou a vodotesnou schranku misto ty puvodni, ta to musi vydrzet. Takze jeste par mechanickych uprav a snad uz to zas brzo pojede. Muzes zatim lustit.