Povzdech
Publikováno 25 December 2012 - 20:03
Publikováno 25 December 2012 - 20:09
asi jako pod vodou.. mám takové dvě, račte si posloužit..dostik7 napsal/a:
... a preskrtnuta vlocka rika, ze je enable, ale nelovitelna :-)
Geovozy Felda pick-up, krátká Felda, Renault Magnum 480 HP + návěs, JAWA Mustang r.v. 1970, kolo,nohy.
KOMU SE MÉ KEŠE NELÍBÍ,AŤ JE NELOVÍ...
statistika munzee: [url]http://www.opencachi...munzeer=petr007[url]
Publikováno 25 December 2012 - 20:14
Citecka napsal/a:
Tak znovu: přeškrtnutá vločka je k ničemu, když ji kačer (paperless, na displayi GPS) prostě neuvidí. Je naprosto jedno, CO komu říká nebo co kdo chce od ní slyšet.
Attributy tudíž mohou mít jen informativní charakter, nic víc.
tenhle argument mi pripada uz hodne extremni. Kdyz uz na to jdeme takhle, tak par kaceru prede mnou krabku nenajde, tak ji treba vynecha i ten paperless kolega - minule logy uvidi snad v kazdem pripadku. A pri logovani DNF pak uvidi preskrtnutou vlocku. Porad mi to pripada jasne lozene a nevidim problem, co se resi.
Nebo se tady fakt resi problem, ze kes s atributem nelovitelna v zime (a to neznamena jenom snih, pozor na schovany vyznam v prekladu :-) ) musi byt lovitelna v zime? UFF.
Navic souhlasim se sovakem, ze neverim, ze pokud nekdo radne a slusne komunikuje s rw, nedostane se mu slusne odezvy.
Publikováno 25 December 2012 - 20:31
nastav si v profilu GPX 1.0.1Citecka napsal/a:
... dokud nebudou atributy GSem imlementované do GPX exportu (externí programy nejsou systémové, nic nevyřeší)....
http://forums.ground...howtopic=240499
http://www.geocachin...4835&pid=390211
I bez GPS navigátoru se dá provozovat geocaching (www.drvota.net)
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015
Publikováno 25 December 2012 - 21:41
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 25 December 2012 - 21:45
To není pravda, asitak 4 keše jsem pochválil, takže to matematicky i statisticky vychází.Raraku napsal/a:
tomy.22 napsal/a:
shaman3 napsal/a:
Jak už jsem psal, 99 %.
Takže z tvého počtu nalezených se ti líbili 4 keše. A ani u nich jsi nenapsal děkuji. Proč ty vůbec hledáš keše, když ti 99% nevyhovuje?
Jo tak tohle už mě taky napadlo.Případně by nějakou mohl založit, aby nám ňoumům ukázal jak se to dělá.
Viz např. zde: http://www.geocachin...7d-69899d6027aa
Publikováno 25 December 2012 - 22:51
dostik7 napsal/a:
kolombo napsal/a:
dostik7 napsal/a:
To je docela zajimave tema. Pokud je v atributu preskrtnuta vlocka a po dobu snehu krabicku odnesu, tak muze listing zustat enable ne?
Kdyz je v atributech jasne receno, ze je nelovitelna, tak je jedno, jestli tam je nebo ne. Zkratka si to owner tak naprogramoval, tak proc resit nejake konstrukce kolem?
A při oblevě ji zase doneseš ?
Přestaňte blbnout .....
Mozna neumim anglicky uplne skvele, ale kdyz se podivam na vysvetleni atributu preskrtnute vlocky, rozumim tomu, ze v zime je nelovitelna, bez ohledu na definici snehove pokryvky. A vidim v tom jenom to nase ceske spekulovani - proc.
Asi proto, ze si to owner kese nepreje, ne? Je to jednou jeho kes.
Takze s timhle atributem to vidim tak, ze pokud je umisteni takove, ze 5, 10, 50 cm snehu zpusobi, ze vice navstevovane kese se pri hledani pravdepodobne zdemoluji a nebo se zdemoluje okoli, tak je uplne ok, kdyz se krabka zazimuje v teple domova. :-)
Nojo, ale nikde není definováno, jestli máme zimu chápat jako ministerstvo dopravy nebo kalendářně a nebo podle počasí :-(
Takže pokud se to neřídí podle počasí, ale třeba požadavky ochrany přírody nebo zvířat, tak by měla být keš raději disable a fuč.
Protože jinak je to logické podle sněhové vločky a tedy sníh / nesníh.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 26 December 2012 - 8:12
shaman3 napsal/a:
To není pravda, asitak 4 keše jsem pochválil, takže to matematicky i statisticky vychází.Raraku napsal/a:
tomy.22 napsal/a:
shaman3 napsal/a:
Jak už jsem psal, 99 %.
Takže z tvého počtu nalezených se ti líbili 4 keše. A ani u nich jsi nenapsal děkuji. Proč ty vůbec hledáš keše, když ti 99% nevyhovuje?
Jo tak tohle už mě taky napadlo.Případně by nějakou mohl založit, aby nám ňoumům ukázal jak se to dělá.
Viz např. zde: http://www.geocachin...7d-69899d6027aa
Nevychází! Protože jsem neměl v noci nic na práci, studoval jsem tvé logy. A bohužel tvé "asitak 4 keše" jsem našel jen tři. S tím logem "Viz např. zde" operuješ na fóru nějak moc často, takže si patrně na jinou pochvalu nevzpomínáš. Veřejně tě proto vyzývám, abys tady nahodil alespoň 4 pochvalné logy, jinak ti tvých 99% prostě nemůžeme uznat...

Publikováno 26 December 2012 - 8:37
Citecka napsal/a:
EDIT: houby, GPX 1.0.1. mám nastavené celou dobu a Oregon mi attr neukazuje.
Protoze to neumi tvuj Oregon. S tim ale GS nic nenadela. To si stezuj u Garmina.
(A treba pochopis, proc je to 'nesystemove' reseni pres externi programy uzitecne...)
Publikováno 26 December 2012 - 9:49
Publikováno 26 December 2012 - 10:01
Publikováno 26 December 2012 - 10:06
Publikováno 26 December 2012 - 10:07
Publikováno 26 December 2012 - 10:11
To je jak v rádiu Jerevan.Tiskar94 napsal/a:
Vymazat se může, ale je to proti pravidlům.
"Může v dnešní době kritizovat mladší soudruh staršího?"
"Může, ale škoda mladého života."
Publikováno 26 December 2012 - 10:17
Prostě, k archivaci teď dochází z důvodu "neoprávněného" disable, a s tímhle by se měla vést diskuze, ne o vločce. To se podle mě přehání a nedělá to dobrou krev. Přecejen owner má nad svou keší - nebo měl by mít - vyšší kontrolu. Dlouhodobý disable, prosím, to už je na dohodě, ale NA nebo archiv za deklarace "zazimovávám" je přehnaný. A kdyby jen to

Prostě mi to zase zaváním tím tak známým sirnatým koukej makat, ownere, jak my chcem. My se chcem bavit a ty makej, plať a drž hubu a krok, páč jináč "ZÁKONY!!!" - a to, vodpustěj, vašnosti, ale to je fuj.
Publikováno 26 December 2012 - 10:18
Tiskar94 napsal/a:
Vymazat se může, ale je to proti pravidlům.
Kde? (to se opravdu ptám, jsa lín to hledat...)
Publikováno 26 December 2012 - 10:20
Pokud jsem správně pochopila pravidla, tak smazat log můžeš pouze na keši, kde se dotyčný delikvent nezvěčnil v logbooku. Je jedno, jestli je keš aktivní, disable nebo archivovaná. Pokud je na místě a já se podepíšu, mám právo logovat na netu, leda by revírník zamkl listing. (odhlížím od případů, kdy log jiným způsobem porušuje pravidla, např. je vulgární nebo prozrazuje umístění mysterky apod.)Citecka napsal/a:
No jo - může? Měl by se moct, nebo ne?
Publikováno 26 December 2012 - 10:22
Citecka napsal/a:
Jenže PRÁVĚ PROTO, že to mainstreamové přístroje nativně neumí, nelze považovat a používat attributy ZÁVAZNĚ. Kapiš?
Nekapis! Tahle teze je pro mne neuveritelna blbost. Je to ciste tvuj problem, co umi tvoje GPSka. Na tom opravdu nelze stavet pozadavky, co se ma delat a co ne.
Krom toho, i do te tve GPSky lze data dostat nekolika ruznymi zpusoby, a jen jeden jediny z nich ma problem. Na tom se uz vubec nedaji stavet teze typu "vsichni to neumi, tak na to budeme kaslat".
Publikováno 26 December 2012 - 10:29
Publikováno 26 December 2012 - 10:29
Úplně stejně jako u funkční keše jsou po rozkliknutí logu vpravo nahoře ownerské možnosti:Citecka napsal/a:
Kde?

1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů