Přejít na obsah

Fotka

Cageo musi delat betatesty?

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
309 odpovědí na toto téma

#141 perchCZ

perchCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 219 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2013 - 20:12

Alke04 napsal/a:
Já si prostě nemůžu pomoct..., ale...

Reviewer, kterej žádá o beta-test kohokoliv, jakkoliv, kdykoliv je z mého pohledu někdo, kdo se snaží nám všem zajistit, abychom lovili keše, které vůbec kešema jsou.... která splňují nastavená pravidla.

Taky uhybáš od tématu. To co jsi napsal je jasný, taky nevidím problém pokud RW nařídí další betatest nebo doporučí betatestery, ale nařídit konkrétní lidi, to je ten problém. Nevím jak ty, ale já taky nemám rád, když mě někdo omezuje, proto nelezu do žádných spolků a združení.
  • 0
Všechny cesty vedou ke kešce...

#142 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 543 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2013 - 20:18

Novom napsal/a:
Tady stále někdo zapomíná, že se jedná o DISKUZNÍ fórum, tak jaké zase zamykání??? AJFA už takhle naprosto zbytečně zamyká spousty vláken. Až to bude stránka typu: Otázka - odpověď nebo Já se ptám, jeden mi odpověz, bude zamykání pochopitelné. Ubližuje snad někomu, že se tu lidi baví? Booože, moralisti, běžte raději někam jinam, kde vám nebudou vadit nové příspěvky.

Myslím, že by název vlákna měl vyjadřovat diskutovanou problematiku a ne osobní averze jeho autora.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#143 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2013 - 20:24

perchCZ napsal/a:

Alke04 napsal/a:

Reviewer, kterej žádá o beta-test kohokoliv, jakkoliv, kdykoliv je z mého pohledu někdo, kdo se snaží nám všem zajistit, abychom lovili keše, které vůbec kešema jsou.... která splňují nastavená pravidla.

Taky uhybáš od tématu. To co jsi napsal je jasný, taky nevidím problém pokud RW nařídí další betatest nebo doporučí betatestery, ale nařídit konkrétní lidi, to je ten problém. Nevím jak ty, ale já taky nemám rád, když mě někdo omezuje, proto nelezu do žádných spolků a združení.

Kdybys byl rewievrem, znal Frantu, který bydlí vedle a potřeboval bys zkouknout nějakou keš, tak ho taky požádáš a nebudeš vyhlašovat výběrové řízení.
  • 0

#144 Lanc

Lanc

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 706 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2013 - 20:50

Smrk napsal/a:
Kdybys byl rewievrem, znal Frantu, který bydlí vedle a potřeboval bys zkouknout nějakou keš, tak ho taky požádáš a nebudeš vyhlašovat výběrové řízení.

A požádal Frantu jako kamaráda nebo jako člena asociace?
Vzhledem k tomu ze asociace betatestovala 79 keši a z toho 53 betatestoval barbieteam, tak asi bude hlavním testerem ČAGea?
Ze 79 keši jich 64 publikoval Skupec, tak mi přijde že využívá služeb ČAGea mnohonásobně víc než ostatní reviewři. Když k tomu přičteme že Skupec je jedním ze zakládajících členů asociace, tak lookasova domněnka, že mu bylo vnucováno betatestovani ČAGeem, není úplně od věci.

Čísla jsou zjišťována ručně ze stránek Čagea, tak jsem se snad nikde moc neupočítal.
  • 0
Xperia TIPO,oregon 450

#145 perchCZ

perchCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 219 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2013 - 21:00

[quote]Smrk napsal/a:
[quote]perchCZ napsal/a:
[quote]Alke04 napsal/a:

Reviewer, kterej žádá o beta-test kohokoliv, jakkoliv, kdykoliv je z mého pohledu někdo, kdo se snaží nám všem zajistit, abychom lovili keše, které vůbec kešema jsou.... která splňují nastavená pravidla.[/quote]

Kdybys byl rewievrem, znal Frantu, který bydlí vedle a potřeboval bys zkouknout nějakou keš, tak ho taky požádáš a nebudeš vyhlašovat výběrové řízení.[/quote]

Právě protože by to byl kamarád, tak bych to neudělal. Na moji krabce ano. Nechci snižovat práci Skupce, já s ním mám jen dobré zkušenosti, přesto si myslím, že takhle to fungovat nemá.
  • 0
Všechny cesty vedou ke kešce...

#146 PLAJ family

PLAJ family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 101 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2013 - 21:02

Lanc napsal/a:
Vzhledem k tomu ze asociace betatestovala 79 keši a z toho 53 betatestoval barbieteam, tak asi bude hlavním testerem ČAGea?
Ze 79 keši jich 64 publikoval Skupec, tak mi přijde že využívá služeb ČAGea mnohonásobně víc než ostatní reviewři. Když k tomu přičteme že Skupec je jedním ze zakládajících členů asociace, tak lookasova domněnka, že mu bylo vnucováno betatestovani ČAGeem, není úplně od věci.

Čísla jsou zjišťována ručně ze stránek Čagea, tak jsem se snad nikde moc neupočítal.

No a?! To má vypisovat výběrové řízení na betatestera? Nejlépe asi na http://www.centralniadresa.cz/cadr/
  • 0

#147 Lanc

Lanc

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 706 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2013 - 21:10

PLAJ family napsal/a:
No a?! To má vypisovat výběrové řízení na betatestera? Nejlépe asi na http://www.centralniadresa.cz/cadr/

Proč by měl vypisovat výběrové řízení, když betatest již proběhl? V čem se tedy liší betatest od Barbieteamu, od toho Modrakova, když Skupec ani nechtěl od Modraka žádné informace?
  • 0
Xperia TIPO,oregon 450

#148 micska

micska

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2013 - 21:28

Lanc napsal/a:

PLAJ family napsal/a:

Proč by měl vypisovat výběrové řízení, když betatest již proběhl? V čem se tedy liší betatest od Barbieteamu, od toho Modrakova, když Skupec ani nechtěl od Modraka žádné informace?

Žeby proto, že ja RW neposuzuje listing, takže info o tzv. betatestu v listingu ho až tak nemusí zajímat?
Neznáme komunikaci mezi ownerem a RW (už víme, že ze strany betatestera žádná nebyla), takže už bychom toho prázdného tlachání mohli nechat.
A pro lidi, co mají z ČAGEO špatné spaní, by bylo prima, aby si založili vlastní vlákno trefně pojmenované.

Toto nemá s ČAGEO nic společného (mimoto, že si z toho někdo udělal klacek), jen je to o špatné komunikaci ownera, RW a Modráka, a kdo z nich za to může, o tom ať si udělá každý obraz sám.
  • 0

#149 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2013 - 22:11

Lanc napsal/a:

Smrk napsal/a:

Jestli to nebude tím, že Barbieteam i Skupec jsou členy ČAGea, dobře se znají. Nebo snad měl Skupec přemýšlet tak, že by sice požádal dobrého kamaráda, ale aby náhodou někoho nenapadlo, že ho tam posílá utrácet jeho čas a peníze za benzín jen proto, že je z ČAGeo, raději řekne někomu jinému? To už je fakt padlý na hlavu.
Kdyby Skupec pracoval u dopravních podniků a jezdil tramvají a Barbieteam taky, tak by se tady objevilo vlákno, že dopravní podnik testuje keše a kdo chce být betatesterem, musí řídit tramvaj.
  • 0

#150 weri

weri

weri.cz

• Members
  • PipPipPip
  • 1 519 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2013 - 22:23

Lanc napsal/a:

Když už jsi zjišťoval tolik informací na webu ČAGeo, tak jsi zapomněl na jednu důležitou věc. Většina členů ČAGeo a tím i betatesterů je z Prahy nebo Středních Čech, je tedy více než logické, že jejich služby bude využívat Skupec, kterému patří tato část republiky. Kdyby byla většina ze severu republiky, tak by je využívat nejvíce Dark. Takže v tom nehledej víc, než v tom opravdu je...
  • 0

PLÁNOVANÉ EVENTY-JSTE ZVÁNI

6.gif15.5.-Den kuřete vindaloo

6.gif25.11.-Den polévky gazpacho 2014-Praha-web, facebook

Banner_468.gif

Zážitky (nejen z geocachingu) nemusí být nutně dobré... hlavně když jsou intenzivní!

#151 Pajast

Pajast

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2013 - 23:01

Alke04 napsal/a:

Pokud má někdo problém s tím, že mu někdo kontroluje jeho keš, tak asi není něco v pořádku... asi tam má něco,co není není úplně košér.

Skupec.reviewer má nastarosti 1/3 republiky a největší množství keší široko daleko a taky nejproblémovější oblasti (jistě každý uzná, že km2 v Praze je mnohem náročnější než km2 v lesích). Skupec má právo požadovat jakýkoliv beta-test po komkoliv a kdykoliv. Navíc, když si přímo zajistí někoho, kdo tam tu kontrolu udělá - měl by mu být každý kačer vděčný.

Sice pravidla jasně říkají, že za cache odpovídá owner, ale ruku na srdce - i reviewer nese v našich očích část odpovědnosti... plně ho chápu a podporuji.

A STĚŽOVAT SI NA POSTUPY NAŠICH REVIEWER DO USA DO GROUNDSPEAKU MĚ PŘÍJDE DO NEBE VOLAJÍCÍ...

BUĎME RÁDI, ŽE MÁME NÁRODNÍ REVIEWERY a že nemusíme žádat někam do Německa nebo do států.

P.S.: Vím, že už se Vám povedlo zavést diskuzi někam úplně jinam... tohle je reakce na starší příspěvky, které se týkaly tématu. Teď už povídáte mimo prvopočáteční téma.

Pod tohle se s klidem podepíšu. Naprostý souhlas se vším.

Já mám se Skupcem jen ty nejlepší zkušenosti. Rozhodně nemám pocit, že by mě někdy buzeroval. Naopak, když jsem se na něj obrátil před publikací s dotazem, ochotně mi napsal svůj názor a snažil se pomoct. Dal mi nějaké tipy na vylepšení, ačkoliv to není jeho práce a mohl jen napsat, že kolize žádná není a podmínky pro publikaci jsou splněny.

A pokud by „za mými zády“ požádal někoho o test? No a co? Pokud si testovače sežene sám (ať je to kdokoliv) a nezatěžuje mě s tím, jedině dobře. Nevím, proč by mi to mělo vadit. Nemám s tím problém. Aspoň vím, že je možné kešku bez obav pustit. Za to můžu jenom poděkovat.
  • 0

#152 Sopdet Reviewer

Sopdet Reviewer

Advanced Member

• Reviewer
  • PipPipPip
  • 116 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2013 - 23:14

Smrk napsal/a:
Jestli to nebude tím, že Barbieteam i Skupec jsou členy ČAGea,...

Ne neee :)

Lidi, lidi, jestli jsem nekdy nekoho svym pozadavkem na betatest urazil hluboce se omlouvam, ze jsem chtel alespon trochu zajistit aby kes nejak vypadala a splnovala vse potrebne :) bezte se ven projit, zatim je tam celkem chladno, schladite hlavu a prijdete na jine myslenky :) a treba Vas napadne nejaka zajimava kes a ja budu moct nekoho poslat na betatest :)

Dobrou vsem normalnim lidem a i ten nenormalnim ...
  • 0
Sopdet Reviewer
Reviewer pro ČR, zejména Jihočeský, Plzeňský a Karlovarský kraj

#153 urbanb

urbanb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 131 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 0:17

2 Lanc - jsem členem ČAGea, dokonce ve funkci revizora a dělal jsem v poslední době asi 3-4 betatesty, ale ne proto, že by mne vybral reviewer nebo ČAGeo, ale proto, že ve dvou případech reviewer uvedl ownerovi nekolik kačerů z jeho okolí, aby si owner vybral a ten oslovil mne, nebo mne požádal přímo owner. Vždy jsem betatest provedl, s ownerem probral zjištěné skutečnosti a po drobných úpravách listingu nebo uložení, jsem napsal zprávu příslušnému reviewrovi, že kešku je možno publikovat. Takže tvoje zjištování stavu ze stránek ČAGea nemá vůbec žádnou vypovídací hodnotu, myslím, že ve dvou případech ani v ČAGeu neví, že jsem betatesty dělal. Pro ostatní - smysl této diskuze mi vůbec není jasný, buď by otázka měla znít BETATESTY ANO-NE, a ne rozebírat provádění betatestů, zda je dělá ČAGeo, Každý ze zde diskutujících se může přihlásit na příslušných stránkách wiki jako betatester nebo nabídnout své služby přímo reviewrovi pro danou oblast. ČAGeo nabídlo tuto možnost reviewrum a pokud oni tuto nabídku využijí a odkáží ownera na ČAGeo a to osloví nekterého ze svých členů, kteří betatest provedou, na své náklady a ve svém volném čase, nechápu co je na tom špatného a čím je někdo nedejbože poškozen.
  • 0

#154 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 4 547 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 5:40

Sopdet Reviewer napsal/a:

Smrk napsal/a:
Jestli to nebude tím, že Barbieteam i Skupec jsou členy ČAGea,...

Ne neee :)

...

Myslel jsem to tak, že jsou oba členy a minimálně proto se znají :-)
  • 0

#155 Lanc

Lanc

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 706 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 6:48

micska napsal/a:
Žeby proto, že ja RW neposuzuje listing, takže info o tzv. betatestu v listingu ho až tak nemusí zajímat?
Neznáme komunikaci mezi ownerem a RW (už víme, že ze strany betatestera žádná nebyla), takže už bychom toho prázdného tlachání mohli nechat.

To je možné, ale když máme k diskuzi jen jedno stanovisko, ownerovo, tak se nikdo nemuže divit že se občas dojde k divokým závěrům.

A pro lidi, co mají z ČAGEO špatné spaní, by bylo prima, aby si založili vlastní vlákno trefně pojmenované.

Vzhledem k názvu vlákna a prvnímu příspěvku autora jsem tu ve správném vláknu. To možná někteří zastánci ČAGea si to jen nedokážou připustit.

weri napsal/a:
Když už jsi zjišťoval tolik informací na webu ČAGeo, tak jsi zapomněl na jednu důležitou věc. Většina členů ČAGeo a tím i betatesterů je z Prahy nebo Středních Čech, je tedy více než logické, že jejich služby bude využívat Skupec, kterému patří tato část republiky. Kdyby byla většina ze severu republiky, tak by je využívat nejvíce Dark. Takže v tom nehledej víc, než v tom opravdu je...

Nevypadla, jen se mi to nehodilo k argumentaci:D

urbanb napsal/a:
2 Lanc - jsem členem ČAGea, dokonce ve funkci revizora a dělal jsem v poslední době asi 3-4 betatesty, ale ne proto, že by mne vybral reviewer nebo ČAGeo, ale proto, že ve dvou případech reviewer uvedl ownerovi nekolik kačerů z jeho okolí, aby si owner vybral a ten oslovil mne, nebo mne požádal přímo owner.
Vždy jsem betatest provedl, s ownerem probral zjištěné skutečnosti a po drobných úpravách listingu nebo uložení, jsem napsal zprávu příslušnému reviewrovi, že kešku je možno publikovat.
Takže tvoje zjištování stavu ze stránek ČAGea nemá vůbec žádnou vypovídací hodnotu, myslím, že ve dvou případech ani v ČAGeu neví, že jsem betatesty dělal.

Však také si za ty Tvé 2 betatesty, mimo ČAGeo, nepřisvojuje zásluhy, a tak to má být. Takže naopak, moje zjišťování vypovídá přesně a jen to, co jsem napsal.

urbanb napsal/a:
Pro ostatní - smysl této diskuze mi vůbec není jasný, buď by otázka měla znít BETATESTY ANO-NE, a ne rozebírat provádění betatestů, zda je dělá ČAGeo

Naopak, z nadpisu a příspěvku zakladatele jasně vyplývá že jde o to zda ano či ne betatesty od ČAGeo.

Revievři by si mohli (úmyslně nepíšu že my měli, protože nechci nikomu vnucovat co by měl dělat) uvědomit že ne všem ownerům je ČAGeo po chuti a podle toho přizpůsobit trochu své požadavky. Vždyť tu (skoro) nikdo nezbrojí proti betatestům jako takovým ale proti betatestům prováděným asociací. Asociace si blbě ustlala a tak se jí špatně leží a dokud svůj přístup nezmění a pořád se bude schovávat a dělat ze sebe uzavřený spolek který nekomunikuje (s veřejností komunikuje pouze formou emailů a to včetně začátečníků a mezi sebou ve skryté sekci na fóru) tak to tak bude pořád.

To je z mé strany asi vše k tématu.
  • 0
Xperia TIPO,oregon 450

#156 PLAJ family

PLAJ family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 101 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 7:24

to lanc
Z Tvého posledního příspěvku jsem pochopil toto: Betatesty ano, ale ne od členů ČAGEO.
Jak psal urbanb, byla zde snaha sehnat betatestery pro všechny lokality.A že si ČAGEO betatesty vzala jako jednu z činností za své, je jen logické. A proč proboha ne?
Kdyby se ČAGEO neangažovala v betatestech, to by zase bylo, jak je na ...nic, a ani ty betatesty nedělá!
  • 0

#157 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 7:49

Lanc napsal/a:
... Asociace si blbě ustlala a tak se jí špatně leží a dokud svůj přístup nezmění a pořád se bude schovávat a dělat ze sebe uzavřený spolek který nekomunikuje (s veřejností komunikuje pouze formou emailů a to včetně začátečníků a mezi sebou ve skryté sekci na fóru) tak to tak bude pořád.
...

Myslíš, že se schovává? Kdyby se schovávala, tak bys přece vůbec nevěděl, že je. Myslíš, že s veřejností nekomunikuje? Možná jsi u toho zrovna nebyl. Že píše emaily i začátečníkům? Tomu nerozumím, má jim snad telefonovat nebo dojít na přátelskou návštěvu? "Dobrý den, já jsem z ČAGeo, vy prý chcete hledat kešky, jak vám mohu pomoci?" A že vadí vlastní prostor pro komunikaci? To nechápu už vůbec.
  • 0
.

#158 Nekra

Nekra

Nekra

• Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 7:55

Já Lanca chápu trochu jinak: že by ownerovi nemělo být vnucováno, aby jeho keš betatestoval zrovna člen ČAGEO. Přestože na několik známých kešerů jsem nezanevřel, ani když jsem zjistil, že tam vstoupili, nelíbí se mi ta snaha o "násilné zkvalitnění keší". Obávám se totiž, že to povede k omezení různorodosti a vymizení těch zajímavých keší (u kterých nelze jednoznačně říct, že splňují všechna pravidla).

ČAGEO na svých stránkách nabízí betatesty. Je ovšem rozdíl, jestli si o takový test řekne owner, anebo je mu vnucován reviewerem. Osobně si myslím, že betatest je hlavně pro ownera, který nechce riskovat, že má něco špatně, než pro reviewera.

Netvrdím, že ČAGEO nesmí dělat betatesty ;), ale owner by neměl být nucen mít betatest zrovna od někoho z ČAGEO. Protože jestli tomu tak je/bude, pak souhlasím s perchCZem o selektování a nucených spolcích.
  • 0
NEPOSÍLEJTE MI BONUSOVÉ ČÍSLO, KTERÉ JSEM SI ZAPOMNĚL OPSAT Z KEŠE (PLATÍ PRO KTEROUKOLIV KEŠ!)
--------------------------------------------
Nehodlám ustupovat prudičům snažícím se mne donutit k prolinkování profilů. Teprve neprolinkovaný profil nevyskytující se na geocaching.com jsem ochoten považovat za anonymní.
--------------------------------------------
Neexistuje špatná keš. Existují jen chyby a/nebo špatná rozhodnutí, která dělám já jakožto lovec.
-----------------------------------------------------
Nejhorší chyba je ta, ze které se mohou poučit akorát ostatní.
-----------------------------------------------------
Jít Tě lovit, ale kdež,
nejsi Waymark ani Keš
a taky nemáš číslo Trackovací,
tak proč si dávat s Tvým odlovem práci.

#159 Lanc

Lanc

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 706 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 7:57

PLAJ family napsal/a:
to lanc
Z Tvého posledního příspěvku jsem pochopil toto: Betatesty ano, ale ne od členů ČAGEO.
Jak psal urbanb, byla zde snaha sehnat betatestery pro všechny lokality.A že si ČAGEO betatesty vzala jako jednu z činností za své, je jen logické. A proč proboha ne?
Kdyby se ČAGEO neangažovala v betatestech, to by zase bylo, jak je na ...nic, a ani ty betatesty nedělá!

Betatesty, pro ověření dodržování pravidel, pokud je důvod k domence že jsou porušována,ANO.
Betatesty které si vyžádá owner, aby měl jistotu, v jakékoliv podobě na jaké se s betatesterem dohodne, ANO.
Betatesty od ČAGeo, pokud to ownerovi nevadí,ANO.
Betatesty od ČAGeo, pokud s tím má owner (z jakéhokoliv důvodu) problém , NE.
Nadřazovat betatest "asociovaneho" kačera nad betatestem běžného "neasociovaneho", NE.
  • 0
Xperia TIPO,oregon 450

#160 kulhal

kulhal

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 840 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 8:13

Lanc: Z tvého příspěvku mám pocit, že považuješ testy poskytované členy asociace bezmála za spiknutí, že asociace si nějakým způsobem přisvojuje právo kontrolovat nebo dokonce snad i filtrovat nově vznikající keše. Tak to samozřejmě není. Asociace se angažuje v betatestech prostě a jednoduše proto, že začínající autor často nemá koho požádat o otestování své keše, a ostýchá se kontaktovat cizího člověka. Asociace tedy jen zprostředkuje kontakt mezi autorem a betatesterem a tím je její role splněna. Vím o čem mluvím, dělám betatesty, o které mě požádají autoři přímo stejně jako ty, které mi dohodí Tomáš přes asociaci. Jediný rozdíl je jen v tom prvotním kontaktu. Proč Skupec využívá asociace častěji než ostatní revieweři bylo již řečeno: Má vyzkoušeno, že v jeho regionu mu asociace může rychle najít zkušeného betatestera a zjednodušuje mu to tudíž život. Proč v tomto konkrétním případě požádal o druhý test nevím, nemám k tomu dostatek informací.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama