Mno, ono jet 30 km/hod....a většinou ještě navíc naprosto zbytečně, co tak vídám, většinou by stačilo omezení na 50 km/hod. Ale podle mě je podstatnější, že PČR by se spíš než na měření rychlosti ( řada úseků silnic je takových, že 90 km/hod je opravdu málo - jednu dobu byl přece návrh povolit na vybraných místech alespoň 110 km/hod ) měla zaměřit na opravdu nebezpečné věci: předjíždění na plné, otáčení na dvojité plné, cyklisty v jednosměrkách v protisměru.....
Podívejte se na kolony, kdy jeden coural trvalou jízdou kolem 60 - 70 km/hod na bezpečné státní vytvoří kolonu, protože proti je buď provoz nebo dlouho plná, potom stačí jeden, co začne předjíždět na plné, vynoří se auto proti a je z toho hromadná......Nechci tu obhajovat rychlou jízdu, když je třeba, zařadím se do kolony a courám se, ale takový úsek Vodňany - ČB, kde už se moc předjíždět nedá, bývá ve špičce opravdu zážitek. Minule jsem sledovala ve zpětném zrcátku dva hodně mladé řidiče s rádoby "bouráky", ale ve skutečnosti hodně starými a mizerně brzdícími auty. Absolutně nedovedli odhadnout - v koloně!!! - na jakou vzdálenost jsou schopni po rozjetí ( místy se přece museli předvést ) bezpečně zabrzdit....několikrát museli "hodit auto bokem", bylo to ještě na úseku před Protivínem, kde se tři auta vejdou a jsou široké krajnice. Když se tímhle stylem a zbytečně nebezpečným předjížděním "propracovali" až za mě, radši jsem při první příležitosti kolonu na chviliku opustila. Ano, mám něco naježděno, když jedu sama, taky si leccos dovolím, ale tak, abych nikoho neohrožovala. Tady byla otázka, za jak dlouho se jeden z nich do někoho "trefí" a způsobí naprosto zbytečné problémy. Tohle by podle mě PČR měla víc sledovat a mít možnost za skutečné ohrožování podobné experty poslat domů hezky pěšky!
Jednou jsme se při pokusu o krádež našeho auta s policisty bavili, jaké mají problémy s těmi, co jezdí opakovaně bez řidičáku, jak jim nic nemůžou, jak se jim smějí do obličeje, protože pokutu z nich nikdo nedostane a za pár dní je zastaví znova. Nějak tomu nerozumím, myslela jsem si, že v podobných případech nastupuje soud - nebo už bude ze silnic úplná džungle?