Přejít na obsah


Fotka

Minimální délka a D/T eventů od 18.2.2015


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
117 odpovědí na toto téma

#61 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2015 - 19:26

Sice jsem se při čtení posledních příspěvků pobavil, ale při čtení Ricova příspěvku mě přepadá hluboká deprese, kam to GS směřuje geokešing :-(


  • 1

#62 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 564 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2015 - 19:41

Já bych v tom neviděl jen tento jediný důvod. Podle mě je to spíš o tom co jsem už psal, že GS vymyslel event s cílem dát lidi dohromady, aby si povídali o keškách a lákali se tak na jejich lovení.

Jen taková drobná připomínka. Žiju víc jak 25 let v komunitě, takže myslím, že mám určitou drobnou zkušenost s tím, jak se dají lidi efektivně dát dohromady. Tím, že spolu něco dělají, že mají společnej úkol. A nikoliv tím, že sedí a plkají. De facto (jistěže s výhradama, ale to nechci rozebítat), čím větší výzva, čím krizovější situace, z který se společně potřebujou vyhrabat, čím obtížnější cíl, tím líp to funguje. Takže pokud Zeměplku jde o toto, je potlačení "programových" a akčních eventů ve prospěch sezení u piva značně kontraproduktivní.


  • 11

#63 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 401 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2015 - 20:36

Sice jsem se při čtení posledních příspěvků pobavil, ale při čtení Ricova příspěvku mě přepadá hluboká deprese, kam to GS směřuje geokešing :-(

No tak ja ti tu depresi jeste prohloubim. Uz jsem to tu mel jednou napsany, pak jsem to radsi smazal, ale myslim ze je na miste to sem preci jen postnout.

 

Takze po zcela logickem zduvodneni ze vlastne ani ty vysoke terenni ohodnoceni eventu neodpovidaji soucansym pravidlum a potvrzeni tohoto reviewrem (nastesti oko jeste primhouri a zatim nam to necha) udelam jeste dalsi logicky zaver. Co takhle obtizne mysterky? Jak je to z pohledu pravidel s nima? Mysterka je jako jakakoliv jina kes. Tedy FI muzu logovat kdyz jsem zapsany v logbooku. Nic vic tam neni. O nejakym lusteni ani slovo. ALR jsou davno zakazany. Pravo ownera neuznavat logy je taky davno zruseny (resp omezeny pouze na kontrolu podpisu v logbooku). Cely uz to stoji jen na tom podpisu v logbooku. Lusteni je nepovinna vedlejsi aktivita, log na kesi na lusteni nelze nijak navazat nebo ho lustenim podminovat. Lusteni je dobrovolne, najdou se jeste lidi co dobrovolne lusti mysterky. Asi tak jako se najdou lidi co se na eventu dodnes zapisuji do logbooku, pripadne plni ukoly s eventem spojene. Nicmene z pohledu pravidel je zalogovani mysterky kde lusteni spociva pouze ve skryti souradnic za dabelskou sifru odlov s obtiznosti D1, protoze lusteni je nepovinne a samotny zapis do logbooku vyssi obtiznost nez D1 nema. Neni to o mnoho tezsi nez dojit na souradnice eventu. Takze vsechny mysterky jsou vlastne D1, leda ze by owner pridelal jeste nejakou pakarnu navic co to doopravdy zkomplikuje. Celkem logicky. Nebudeme nikomu branit v logovani a zaroven ale je treba zajistit aby si nekdo nahodou neopravnene zalogoval vyssi D nez odpovida prostemu nalezeni pixly.

 

Prijde vam to jako silena vize? Me uz ne. Neni to o nic vetsi blbost nez zruseni logbooku na eventech. Tomu bych taky neveril ze je mozne takovou blbost realizovat, dokud se to nestalo skutecnosti. Jenze kazdej takovejhle nedomyslenej krok udela do tech pravidel diru. Nemame logbook na eventu? Fajn, pak ztraci smysl aby event mel D/T. Nema event D/T? Proc by ho pak mela mit mysterka, kdyz vlastne odlov vetsiny z nich provedeny podle pravidel je D1? A takhle muzeme pokracovat. Kazdy jednotlivy krok bude logickym pokracovanim predchozich nesmyslu.

 

Nedavno jsem se setkal s pojmem "family friendly geocaching". Groundspeak to tak pry chce. OK, muze to mit. Ale v jiste fazi to muze sklouznou do stavu, ze to bude family friendly asi tak jako navsteva loutkoveho divadla. Nic proti loutkovemu divadlu, ale asi nelze ocekavat ze miliony dospelych lidi budou denne chodit na unifikovana predstaveni loutkoveho divadla. Je otazka ve kterem momente snaha prilakat masy bez ohledu na dalsi veci vyzene tu sice mensi cast kaceru, ktera ale tomu dava tu stavu. Bude to fungovat bez nich, bez D5, bez T5, bez akcnich eventu, bez silenejch motivacnich challengi, bez vyzev k prekonani sebe sama? Udrzej to v chodu jen ty rodiny s detma na 1.5/1.5 tradickach v parezu? Ja nevim. Ale vypada to ze si to Zememluv chce vyzkouset, tak treba to uvidime.

 

No a za tyhle situace celkem chapu i rozdilnou aplikaci pravidel ruznymi revs. Predstavte si ze jste v jejich situaci. Dostanete pravidla, nebo jen vyklad existujicich pravidel, ktery jsou takhle sileny. Nerespektovat je dost dobre nemuzete a asi ani nechcete. A aplikovat je treba taky nechcete. Pritom mate jistou volnost jak si to vykladat, tak proste u kazdyho to dopadne trochu jinak. Nebo to treba jen zvenku vypada ze to delaji jinak, treba ty okolnosti nejsou u jednotlivych pripadu uplne stejne.


  • 16

#64 Zagloba

Zagloba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2015 - 0:25

Proč je tedy možné toto GC5F94Y? Nejsme zase jako vždy v Česku papežštější než papež? Krucinál, když je to jen doporučení a ne nařízení, tak bychom to měli u nás dělat tak, jak se tady docela většinově shodneme. A to do té doby, až nám to GS zatrhne natvrdo. Ale do té doby bychom to mohli dělat jako to dělají v jiných zemích. To je můj apel na české reviewery.


  • 3

#65 netvor

netvor

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 29 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2015 - 1:07

Mně skoro připadá, že Groundspeaku je počet hvězdiček obtížnosti eventů úplně šumák. Mám dojem, že jen některý z našich revírníků jako jediný v celém světě správně pochopil nezměněnou definici eventu, přesvědčil o své pravdě dva nebo tři (vážně nevím, kolik reviewerů schvaluje ponovu, lépe, a kolik jich ještě zpátečnicky odmítá prozřít) další a teď spolu dohlížejí na to, aby si v Česku, nebo alespoň části, kam dostane jejich vliv, nikdo nedovolil vystoupit z řady...

Jinak si neumím vysvětlit to, že:

1) GS sice upravil pravidla eventů, nicméně v této nové úpravě se ani slovem nezmiňuje o regulaci obtížnosti,

2) Z 44 eventů naplánovaných na dnešek (před chvílí jsem si prohlédl jejich listingy) je celá čtvrtina s obtížností vyšší, než ona magická 1* - a to jde v drtivé většině o prosté setkání.

 

Sečteno a podtrženo: pokud se oním údajným doporučením budou řídit při schvalování všichni, každý se s tímto novým chápáním obtížnosti eventu brzo srovná. Zatím to ale vypadá, že pár "osvíceným" jde jen o to ukázat, že oni prostě můžou...


  • 3

#66 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 996 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2015 - 6:36

No, řekněme si to na rovinu. Alex je silně proti T5 a tak se snaží ownerům házet klacky pod nohy, jak to jen jde. Buhužel je musí stále publikovat, tak si našel eventy, přesně jak píše Zagloba.

Kdyby Modrák publikoval u něj, tak by se s family friendly geocachingem setkal již minimálně v létě 2013 a s eventy D1 na konci října 2014. To dokonce zpětně degradoval už i proběhlý event včetně terénu.

 

Mohu si já jako owner vybrat u koho budu publikovat, když si Rv může vybírat země, ve kterých publikuje?


  • 0

#67 Blexa

Blexa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 850 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2015 - 7:49

Takova ceska klasika. Par kasparku, kteri saskuji, snazi se navazet do RW a vymysli, jak obejit neco co neni treba obchazet. Pokud nesouhlasite s RW, muzete se obratit na GS a hned bude jasno...


  • 0

#68 Tobias Reviewer

Tobias Reviewer

    Advanced Member

  • Reviewer
  • PipPipPip
  • 104 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2015 - 7:52

Také přidám nějaké drobné připomínky.

 

Když je event pouze setkání v určený čas na určeném místě, proč by měl mít D>1? Kvůli tomu, abyste věděli jak náročný bude program, který vlastně není event? Co se dozvíte o programu z hvězdiček? Já bych řekl, že abyste se dověděli něco o programu a jeho náročnosti, stejně si musíte přečíst listing. Hvězdičky vám nic neřeknou.

 

Filtrování? Z jakého důvodu by si měl kačer filtrovat eventy podle D, když mu stačí dojít na místo a je na eventu. Chápu filtrování podle T, i když to je dnes taky zkreslené.

 

Zajímavé je, že proti  D1 protestuje jen opravdu zanedbatelné procento ownerů, většině ownerů eventů jde totiž o to, udělat něco pro zábavu ostatních a na nějakém D jim nezáleží. Dobře to vystihl mh.mail větou " Je to jenom v rovině JÁ CHCI." A ti co nejvíc protestují jsou téměř samí vyznavači vysokých obtížností a terénů. Někteří se pak dovědí přímo z GS, že mají D u svého eventu upravit na 1, že KaMo_cz?. Ale ani to jim nestačí a opět si přihřívají polívčičku.

 

Udělal jsem si malý průzkum a posledního půl roku se vyptával na eventech, jak moc lidi zajímá u eventů D/T. 99% dotázaných mi odpovědělo, že se buď na kombinaci nedívají nebo že je zajímá program a nějaké D/T je jim ukradené. Jen 1% zajímalo D/T, zajímavé je, že to byli téměř samí T5kaři nebo sběrači vysokých a vzácných kombinací. To podle mě o něčem vypovídá.

Z toho průzkumu jsem se také dověděl, že to, co oněch 99% zajímá na eventu je program, čas, owner (cca polovina dotazovaných prohlásila, že když vidí event od určitého nicku, hlásí se automaticky, protože jisté nicky jsou vždy zárukou dobré akce) a místo.

 

GS zkrátka nechce, aby si owneři zvyšovali atraktivitu eventu vysokými (nebo vzácnými) kombinacemi D/T či aby si na kombinaci D/T honili ego. Proč jim to vadí? To přece není důležité, server www.geocaching.com je jejich, mohou dělat věci podle svého uvážení. Navíc registrovaných a platících hráčů stále přibývá. Proč by si měl GS myslet, že dělá něco špatně? Kvůli tomu, že pár lidí někde brblá na fóru? Většina hráčů je spokojená a ve hře si najde to své. Kdyby tomu tak nebylo, pravděpodobně by ji nehráli.

 

Opravdu si myslím, že není nejmenší důvod propadat nějakým depresím. Kačer je tvor hravý a nějaké D1 u eventu ho zkrátka nerozhází. Nikdo vám nezakazuje si na eventu strhat tělo, opíjet se či pořádat jiné zábavné aktivity. Stejně dobře se na eventu pobavíte, i kdyby žádné D/T definované neměl, nebo ne?


  • 12
Tobias Reviewer
Reviewer pro ČR – kraje Moravskoslezský a Olomoucký

#69 Zagloba

Zagloba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2015 - 8:10

Tobiasi, mas pravdu. Ja si taky vybiram event podle programu. Brblam vsak kvuli nemoznosti stanovovat D u eventu proto, ze to není jednotne a to nejen v Cesku, ale i v zahranici. Tak ať GS da do pravidel natvrdo, ze event je vzdy D1 a at to dodrzuji vsichni RW na celem svete a já nereknu ani popel. Ale kdyz jeden RW pusti event D5 a druhy tvrde vyzaduje D1, tak to je to, co mi vadi.
  • 3

#70 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 996 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2015 - 8:20

...

Někteří se pak dovědí přímo z GS, že mají D u svého eventu upravit na 1, že KaMo_cz?. Ale ani to jim nestačí a opět si přihřívají polívčičku.

....

Tak pokud si pamatuju, tak toho GS napsal víc. Včetně toho, za jakých podmínek bude vyšší D atd. A končilo to, že to je na vás, že oni to řešit nebudou.

Znovu opakuju, jestli je tedy event o setkávání, tak ať dají pravidel D=1 a je po problému. Ale ono to prostě tak není a vetšina revírníků ve světě publikuje všechny kombinace. 

 

PS: kvůli vyplnění matrixu to opravdu nedělám a eventy si také vybírám podle programu a ownera, Ale o tom tato diskuze není, na to se to snaží otočit vaše trojka ;)


  • 1

#71 Alex Reviewer

Alex Reviewer

    Advanced Member

  • Reviewer
  • PipPipPip
  • 62 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2015 - 8:23

No, řekněme si to na rovinu. Alex je silně proti T5 a tak se snaží ownerům házet klacky pod nohy, jak to jen jde. Buhužel je musí stále publikovat, tak si našel eventy, přesně jak píše Zagloba.

Kdyby Modrák publikoval u něj, tak by se s family friendly geocachingem setkal již minimálně v létě 2013 a s eventy D1 na konci října 2014. To dokonce zpětně degradoval už i proběhlý event včetně terénu.

 

Mohu si já jako owner vybrat u koho budu publikovat, když si Rv může vybírat země, ve kterých publikuje?

 

No, a proč to neříkáš na rovinu, Kamile? Podle Tvého příspěvku jsi zamrzl na začátku listopadu 2014 a nepomohl Ti ani delší pobyt u moře.

Žádné klacky ownerům, kteří zakládají T5 neházím. Za dva a půl roku mého publikování tady zdůrazňuješ možná dva nepublikované T5 listingy (z toho jeden Tvůj), oba z důvodu bezpečnosti. Nezlob se, ale převazování se na lanech ve výšce 32 metrů přímo nad procházející turistickou značenou cestou, to je v rozporu s pravidly a Ty jsi to pochopil. A protože je krásné kdákat pořád dokola "neurčité" věty, začínáš být únavný. Takže zopakuji: T5 listingy jsou v mých regionech běžně publikovány, pokud splňují pravidla uvedená na www.reviewer.cz.  I nadále budu ale při publikaci upřednostňovat bezpečnost před bezohledností a potřebou se předvádět několika ownerů.

Dalším příkladem Tvého zamrznutí je Tvoje argumentace dávno vyřešeného případu úpravy listingu po publikaci, který zmiňuješ. Meleš jako zaseklý gramofon už od lisotpadu 2014 přesto, že vše bylo vysvětleno a vyříkáno na jiném fóru jiného webu. 

Další Tvé výkřiky do tmy, týkající se D1* u eventů tady provádíš zcela zbytečně. Sám jsi ke své stížnosti na můj postup u publikace Tvého leventu dostal jasné instrukce přímo od Groundspeaku a to Ti nestačí? Pak doporučuji stížnost u Evropského soudu pro lidská práva....  :)  :) :)

Ne, vážně, přestaň tady šířit polopravdy a vznášet dotazy, na které jsi již dávno odpovědi dostal a to přímo z míst nejvyšších... Začínáš nudit...

 

Howgh!


  • 0
Reviewer pro ČR – kraje Královéhradecký, Pardubický a Kraj Vysočina.

#72 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 290 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2015 - 8:24

Zagloba: Ono těch pravidel která platí u nás a ne v zahraničí je více. Namátkou: Event má být cca do 2 měsíců po akci archivován. Nebo: Tradička je vždy na místě souřadnic. Pro nás je absurdní hledat na souřadnicích tradičky pokyny kam ji jít nalézt, pro rakušáka je absurdní kvůli tomu že na místo napíše že je to 30 metrů jinde dělat multinu.


  • 1

#73 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2015 - 8:25

Na jednu stranu chápu, že nová pravidla se chvíli zavádějí do provozu (GS pošle oběžník, než si ho všichni RW přečtou a začnou podle něj schvalovat, může vzniknout pár eventů pořádaných ve stejném čase, které některé museli mít při schvalování D1 jiné jinde mohli mít při dřívějším schvalování klidně D5. Na druhou stranu se toto dalo lehce ošetřit, že nová pravidla vstoupí v platnost pro pořádání eventů od data...

 

Bohužel dnes vidíme roztříštěnost, kdy někteří (většina našich) RW schvaluje podle nového doporučení GS pouze D1, ale v zahraničí (v Německu, Rakousku, na Slovensku, na Maltě) vesele vidíme klidně eventy s D>1, klidně i D5 ve městě (na druhou stranu musím říct, že když jsem se podíval do Německa, tak více jak 3/4 eventů byla s normálním hodnocením do D<=2 a víc jak půlka jich měla D1 a jen kolem 15 eventů bylo D5).

 

Osobně mi tohle pravidlo jako takové tolik nevadí, ale vadí mi přístup GS, když si přečtu Ricovu odpověď. Bojím se, co bude dál. Osobně si myslím, že by označení D/T u eventů mělo být zachováno podle programu eventu (tedy, odpovídající hodnocení - tj. u hospodských eventů bez programu tak D1 či D1,5, ne D5 kvůli tomu, že se tam můžou někteří zmastit pod obraz) a ze zdejší debaty si to asi myslí většina kačerů, jen GS si myslí něco jiného.

Ještě více je zarážející právě to, že ty eventy s vyšší obtížností stále vznikají - tj. jak to, že ta pravidla někde platí a jinde ne? Pokud je geokešing celosvětová hra, eventy vznikají na www.geocaching.com, tak by ta doporučení měla platit všude. Nevím tedy, proč se jimi neřídí všichni. Na jednu stranu chápu přístup, že každá keš/event je unikát, ale tady to vypadá, jako že ČR a některé další oblasti, které musí mít D1 u eventů mají něco extra. A to se mi nelíbí.


  • 4

#74 Rico Reviewer

Rico Reviewer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2015 - 8:37

Romane, chápu že se ti to nelíbí, ale co je tedy špatně? To že někdo pouští D5 a nebo že někdo pouští D1? Kdo to teda dělá špatně, v rozporu s dnes platnými guidelines?

 

Problémů to má několik a s klidným srdcem vám můžu říct, že tady nevyřešíme asi ani jeden. Nad některými příspěvky kroutím hlavou, protože mi přijde, jakobyste byli ve hře nováčci, jakobyste za ta leta nepoznali jak těžkopádně u GS vznikají nějaké změny.

 

Většina reviewerů (světových) se na interním fóru shodla, že event s vyšším D je nesmysl. Bohužel byli tací, co se nechtěli dohadovat s kačery a tak to prostě přehlížejí, ale téměř všichni tlačili na GS, aby to tedy provedli systémovou změnou již při založení eventu. Zatím se stalo jen to, že všechny ostatní typy mají nastavneo defaultně 1,5/1,5, kdežto event má 1/1. Kdy se dočkáme dalšího kroku není jasné, ale slíbený je.

 

KaMo: odpověď, že event může mít vyšší D jsi tu dostal i ode mě a hlavně, z GS jsi takovou odpověď nedostal. Dostal jsi ji od Keystona, který je admin na fóru a reviewer stejně jako já. Takže ti jeho slovo přijde důležitější než moje? Lidé přímo z GS ti napsali o D1, ale to ty moc dobře víš.

 

A ještě jedna věc, při schvalování používáme skripty, které nám usnadňují práci při schvalování. Hlavně nás upozorňují na různé chyby, jako jsou kolize, chráněné oblasti, nezadaný finálový waypoint a kupodivu i D vyšší jak jedna u evnetu:

 

RW_D1.JPG


  • 0

#75 Tobias Reviewer

Tobias Reviewer

    Advanced Member

  • Reviewer
  • PipPipPip
  • 104 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2015 - 8:57

Tak pokud si pamatuju, tak toho GS napsal víc. Včetně toho, za jakých podmínek bude vyšší D atd. A končilo to, že to je na vás, že oni to řešit nebudou.

Znovu opakuju, jestli je tedy event o setkávání, tak ať dají pravidel D=1 a je po problému. Ale ono to prostě tak není a vetšina revírníků ve světě publikuje všechny kombinace. 

 

PS: kvůli vyplnění matrixu to opravdu nedělám a eventy si také vybírám podle programu a ownera, Ale o tom tato diskuze není, na to se to snaží otočit vaše trojka ;)

 

Jistě, napsali toho víc, napsali i to, proč má být event D1 a taky to, že se máš řídit pokyny příslušného reviewera ;)

 

Dokonce ty sám jsi napsal, že má D/T (nejen u eventů) odpovídat realitě. Z toho jasně plyne, že když je event, tedy setkání na daném místě v danou dobu, je to D1. A také toho mi vyplývá, že bude potřeba začít řešit nejen obtížnost, ale i terén ;)


  • 0
Tobias Reviewer
Reviewer pro ČR – kraje Moravskoslezský a Olomoucký

#76 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 401 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2015 - 9:28

No ale treba takovej Honzakuv event, ten preci D1 neni. Tam uz jen dostavit se na misto konani eventu je natolik obtizne, ze to kolikrat nezvladne ani owner. Honzakovy eventy by tedy mohly mit D alespon 3 :)

 

Jinak teda ale v zasade je pravda ze se tu sem tam dely neuveritelny veci a event v hospode 4.5/1 nebo neco podobnyho urcite neni v poradku a je dobre kdyz se to pohlida (ostatne totez plati i pro jakoukoliv jinou kes) a argumentovat tim jakej nesmysl pusti nekdo na Malte nikam nevede. Akorat z vyvoje pravidel a dusledku kam to postupne vede, nebo kam to muze vest, nemam moc dobrej pocit. Sam se na fungovani podobny (i kdyz podstatne mensi) komunity podilim uz pres 20 let, a to z pozice ze se podilim na delani tech pravidel aby to fungovalo, takze trochu vim o cem mluvim. Je to jak delat koryto rece. Muzu vseljak stavet hraze, delat mantinely, prehrady a snazit se ji dostat kam potrebuju aby to fungovalo. To jsou ty pravidla. Ale zaroven musim respektovat vlastni dynamiku a zakonitosti toho procesu. Kdyz tu hraz postavim na blbym miste nebo bude chatrna, tak se muze provalit. Muze si ta voda najit cestu okolo. Nebo se taky muze zastavit a prestat tim mistem tect uplne. Nez do toho sahnu, je dobry se zamyslet co ten planovany zasah zpusobi, jinak se ta voda muze docela vymknout.

 

No a s timhle mam problem. Kdyz se rusily logbooky na eventech, nebo fotky na EC, domejslel tohle nekdo kam to povede? Ze budeme mit eventy (az na male vyjimky) jen 1/x, a pote co to casem reviewrum dojde v plne hruze uz budou jen 1/1-1/2? Doslo nekomu ze ve stejny pozici budou EC? Mam vam tady zduvodnit, proc na zaklade platnych pravidel je kazda EC automaticky 1/1? A to doslova, ne jak ten event kde preci jen teren bude obecne nizky, ale dvojku jeste vyrobime bez problemu, zatimco u EC fakt lze snadno dokazat ze teren >1 je naprosto mimo pravidla?

 

Chceme ty pravidla fakt takhle slepe dodrzovat a dohnat to podle nich do tehle absurdit? Nebo o co tady vlastne jde?

 

Podle me na to aby se drzely D/T kombinace v rozumnejch mezich staci zdravej rozum reviewra. Kdykoliv mohl D/T rozporovat a pokud nebyl spokojenej, nemusel event pustit. Nepotreboval k tomu pseudoargument o tom ze nemusim plnit ukoly ani lezt na strom, ktere kdyz zacne pouzivat, nutne zdegraduje i ty akce, ktere by si nejakou tu vyssi obtiznost realne zaslouzily. S pouzivanim zdraveho rozumu to slo i bez absurdnich pravidel. Naopak bez jeho pouziti to nejde ani kdyz pravidla existuji, jak je treba videt z eventu na Malte.


  • 9

#77 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 739 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2015 - 9:37

Koukám, že než jsem něco stihl napsat, už tu je pár odpovědí i od RW.

 

No, řekněme si to na rovinu. Alex je silně proti T5 a tak se snaží ownerům házet klacky pod nohy, jak to jen jde. Buhužel je musí stále publikovat, tak si našel eventy, přesně jak píše Zagloba.

Kdyby Modrák publikoval u něj, tak by se s family friendly geocachingem setkal již minimálně v létě 2013 a s eventy D1 na konci října 2014. To dokonce zpětně degradoval už i proběhlý event včetně terénu.

 

Mohu si já jako owner vybrat u koho budu publikovat, když si Rv může vybírat země, ve kterých publikuje?

 

Nevím, jak ty, ale já si všiml spousty T5-tek, které ve Východních Čechách Alex publikoval a to i v posledním roce, dokonce i různé lanovky atp.

Jestli myslíš, že po tobě chce fotky T5-kových keší atp., případně betatest, to snad je u T5kových keší normální, ne?

 

Romane, chápu že se ti to nelíbí, ale co je tedy špatně? To že někdo pouští D5 a nebo že někdo pouští D1? Kdo to teda dělá špatně, v rozporu s dnes platnými guidelines?

 

Mně (a předpokládám, že i dalším) se nelíbí ta nejednotnost. Chápu to schvalování eventů jako D1 podle pravidel, jak je předkládá GS, nechápu potom, proč jsou ale nadále schvalovány některé jako D5. Tedy, proč to někteří RW stále schvalují, i když jsou na to upozorňováni a i když se jedná o očividné případy, kdy je ta obtížnost nesmyslná.

 

 

Problémů to má několik a s klidným srdcem vám můžu říct, že tady nevyřešíme asi ani jeden. Nad některými příspěvky kroutím hlavou, protože mi přijde, jakobyste byli ve hře nováčci, jakobyste za ta leta nepoznali jak těžkopádně u GS vznikají nějaké změny.

 

Většina reviewerů (světových) se na interním fóru shodla, že event s vyšším D je nesmysl. Bohužel byli tací, co se nechtěli dohadovat s kačery a tak to prostě přehlížejí, ale téměř všichni tlačili na GS, aby to tedy provedli systémovou změnou již při založení eventu. Zatím se stalo jen to, že všechny ostatní typy mají nastavneo defaultně 1,5/1,5, kdežto event má 1/1. Kdy se dočkáme dalšího kroku není jasné, ale slíbený je.

 

Sice souhlasím s tím, že špatně je schvalování D>1 podle současných pravidel, ale na druhou stranu si myslím, že by GS měl přehodnotit, pravidla pro eventy. I přes názory proč tomu tak je, si myslím, že většina nás jezdí na eventy hlavně kvůli tomu programu, nejen kvůli tomu pokecání - vždyť to tu píše i DarkLord. A proto by mělo D/T odpovídat tomu programu (vždyť i u keše odpovídá jejímu její náplni).

 

Bohužel asi nejsem Američan, aby mi stačilo jen pokecání na eventu a jel jsem na event jen kvůli tomu. Na eventy si jdu pokecat pokud jsou opravdu někde hodně blízko, nebo mají PROGRAM. Kvůli samotnému "eventu" jak je prezentuje GS nikam nepojedu. Leda, když mám náhodou cestu kolem při lovu kešek, tak se stavím. Proto nechápu prezentaci GS eventů jako pouhých "setkání".

 

Sice chápu argumentaci GS, že toto prosazuje z důvodů aby se mohli všichni zalogovat, aby byl event dostupný pro všechny... Ale myslím, že event by měl být i o tom zážitku. Oddělovat "event" jako postávání před a potom doprovodnou akci to mi přijde dost divné. Doprovodná "akce" je tu sice pro všechny, ale přijde mi to jako degradace eventů na pouhé bodohoničství.


Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 20 únor 2015 - 9:41

  • 3

#78 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 290 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2015 - 9:45

Tak jsem si vzpomněl na příklad eventu který má D výrazně vyšší jak 1. A to jsou eventy v podvečer na Štědrý den, které jsou pořádané už několik let pravidelně v lesích u Brna.


  • 0

#79 hoblik

hoblik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2015 - 9:57

Z rozhovorů s různými lidmi z GS, které jsem vedl v posledních letech, vyplývá, že oni by žádná pravidla nejraději neměnili. Ale najde se jednou za čas někde po světě několik šťouralů, kteří začnou do něčeho tak usilovně vrtat, že je na to potřeba formálně reagovat. Geocaching nesměřují tam či onam "oni", ale "my".

 

Přeji všem pánům revírním pohodový víkend, aby měli klid na publikování keší a taky čas vyrazit ven nějaké keše odlovit.


  • 7

Hoblíkovo geocoiny a nevelký geocaching blog


#80 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 091 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2015 - 10:27

Taky si myslím, že místo paušální nesmyslné degradace všeho na D1T1 by stačilo pohlídat a případně zkorigovat nereálně vysoké kombinace (u hospodských eventů). Stejně jako se to už dávno dělá u krabiček.


  • 10




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama