Přejít na obsah

Fotka

Baterie best of

garmin doporučení

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1337 odpovědí na toto téma

#321 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 06 January 2010 - 11:35

Kvety: jak vidis, uz ti bylo odpovezeno drive, tak je zbytecne mi psat do SZ a nahanet me ;)
  • 0

#322 Kvety

Kvety

kytarista

• Members
  • PipPipPip
  • 294 příspěvků(y)

Publikováno 06 January 2010 - 19:05

no pokud myslíš že je vše ok tak ano, jen jsem chtěl názor profíka :D tak díky.
  • 0

#323 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 06 January 2010 - 20:25

Kvety: urcite je tady vic profiku nez ja, ja jsem pouze pouceny amater ;)
  • 0

#324 kobowski

kobowski

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 14 January 2010 - 14:01

Nevite nekdo kde levne koupit nejake kvalitni baterie se samonabijecim efektem?
  • 0

#325 pes13

pes13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 14 January 2010 - 14:15

kobowski napsal/a:
Nevite nekdo kde levne koupit nejake kvalitni baterie se samonabijecim efektem?

Sorry, omlouvám se za nevědomost, ale u zbraní znám, u baterií nevím, že by něco takového existovalo. Jenom přepsání? Ale to bys asi nesháněl.
Samovybíjecí mají v jisté míře všechny ale samonabíjecí? Perpetuum mobile?
  • 0

#326 chupito

chupito

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 14 January 2010 - 17:21

pes13 napsal/a:
Sorry, omlouvám se za nevědomost, ale u zbraní znám, u baterií nevím, že by něco takového existovalo. Jenom přepsání? Ale to bys asi nesháněl.

Na dealextreme mají laciný eneloopy. Mám je od nich, nejsou falešný a fungujou pěkně.
  • 0

#327 djw

djw

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 14 January 2010 - 17:59

rad se baterkami zaobiram, byl jsem automodelar, takze to pro mne bylo zivotne nutne jim rozumet. takze se ted zabyvam i baterkami do navigace, celovek, fotaku atp. protoze mam baterek hodne, jsou pro mne z praktickeeeho hlediska zajimave ty s nizkym samovybijenim, protoze nechci drzet prehled, kterou jsem nabyl vcera a kterou pred tydnem. i jal jsem se testovat Eneloop i ReCyko, jako patrne nejlepsi adepty ze skupiny, a zjistil, ze vsech mych 10ks AA Recyko ma po ukonceni voltaz o 0,06-0,08V nizsi nezli Eneloop. Vypada to jako sranda, ale pokud mate kuprikladu pristroj na ctyri tuzkovky, nabite baterky mu davaji o 0,3V mene, a to uz muze lecktery digitalni fotak hlasit slabsi kapacitu. take svetelny vykon neregulovane celovky to poznamena. muzete to take nekdo dalsi zmerit, prosim?
  • 0

#328 pes13

pes13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 14 January 2010 - 20:15

chupito napsal/a:

pes13 napsal/a:

Na dealextreme mají laciný eneloopy. Mám je od nich, nejsou falešný a fungujou pěkně.

Já mám eneloopy taky z DE, teď mi dorazily i AAA GP ReCyko. Zaujal mě termín "samonabíjecí".;)
  • 0

#329 Misha kulicka

Misha kulicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 15 January 2010 - 11:04

Kdo je z Olomouce, tak doporučuju modelářské potřeby Satria. Eneloopy tam mají za příjemných 69 kč / ks.
  • 0

#330 akryx

akryx

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 985 příspěvků(y)

Publikováno 15 January 2010 - 12:08

Já mám eneloopy taky z DE, teď mi dorazily i AAA GP ReCyko. ...

Udelej plz par testu a dej vysledek, bo bych taky objednal.
Diky
  • 0

Zanikle vesnice/obce
KML soubor pro zobrazeni v maps.google.com nebo Google Earth

http://

#331 kobowski

kobowski

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 15 January 2010 - 12:16

Zaujal mě termín "samonabíjecí".;)

To byl jen vtip, ale zasmal jsem se mu asi jen ja sam, tak nic :D
  • 0

#332 Kvety

Kvety

kytarista

• Members
  • PipPipPip
  • 294 příspěvků(y)

Publikováno 15 January 2010 - 16:07

kobowski napsal/a:

Zaujal mě termín "samonabíjecí".;)

To byl jen vtip, ale zasmal jsem se mu asi jen ja sam, tak nic :D

Asi jo, já se lekl, že jsem nenapsal Ježíškovi o něco, o co bych měl.
  • 0

#333 Paja.V

Paja.V

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 516 příspěvků(y)

Publikováno 28 January 2010 - 10:44

Doplnil bych ještě, že i GP ReCyKo+ jsou výborné. Zhruba tak nestejno s Eneloopy. I co se týče výdrže nabití...tedy aspoň podle mých testů. Mají o trošinku větší kapacitu, ale taky jsou o pár korun dražší.
  • 0
Oregon 450 + Topo Czech 2013 PRO

Má čeština pro Oregon x50 a aktuální FW 6.40

#334 Alishek

Alishek

Newbie

• Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2010 - 12:39

Zajímavý web jsem objevil na http://www.nimh-batteries.co.uk/ Spousta informací na jednom místě. A kdyby někdo věděl o nějakých grafech - vybíjecích charakteristikách, které bohužel není lehké sehnat, dejte vědět. Z těch se dá jedině odvodit, jakou kapacitu při jakém proudu baterie mají a jaké je Umin. http://www.gpbatteri...P270AAHC-r0.pdf
  • 0

#335 Jezza

Jezza

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 06 March 2010 - 10:57

pridavam sikovny odkaz (teda doufam že je šikovny).. cena s nabiječkou mi prijde slušnaa pro toho kdo schani tyto baterie muže byt link užitečny
http://prodejonline....Ah__14hod..html
  • 0

#336 Kvety

Kvety

kytarista

• Members
  • PipPipPip
  • 294 příspěvků(y)

Publikováno 06 March 2010 - 20:36

Tak se hlásím jak jsem slíbil a du se vyjádřit k nabíječce IPC-1 po zhruba asi 2 a půl měsíčním používání.

Jsem moc rád, že jsem jí koupil.

Téměř všechny kousky které mám (asi 12 - tedy 6 párů) jsem opravil (refresh) a ty opravdu vydrží déle. Jak ty používané v GPS tak i používané v myšce u počítače (ty mají menší kapacitu).

Nabíjení je mnohem jednodušší. Nemusím čekat, než se mi nabije určitý pár, ale můžu nabíjet jaké chci, kdy chci, jak rychle chci. To všichni víte, ale je to skvělá výhoda.

Jen jedna drobnůstka trochu nevychytaná je, že se špatně vyndavají prostřední baterky, když jsou na krajích jiné. To ale kompenzuji skladností a lehkostí nabíječky, kterou určitě využiji při dovolené. Místo nezabere, takže jí beru sebou.

Moc doporučuji, myslím že mám na pár let s nabíjením baterek vystaráno.

Takže díky nejen S474Novi za skvělé tipy na tuto nabíječku.
  • 0

#337 Nando78

Nando78

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 06 March 2010 - 22:42

Mam otazku. Chcem si kupit baterky do noveho oregonu 500. Budem pouzivat nabijacku, ktora bola prilozena k baleniu oregona. Je lepsie si kupit ten novy druh baterii (eneloop, GP recyklo) s kapacitou 2000, alebo klasicke sanyo ci GP s kapacitou 2700? Co by ste mi odporucili? som laik, nezabite ma, ale toto forum je naozaj miestami na mna moc odborne. :-)
  • 0

#338 Dorcadion

Dorcadion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 315 příspěvků(y)

Publikováno 06 March 2010 - 23:04

Nando78 napsal/a:
Mam otazku. Chcem si kupit baterky do noveho oregonu 500. Budem pouzivat nabijacku, ktora bola prilozena k baleniu oregona.

Je lepsie si kupit ten novy druh baterii (eneloop, GP recyklo) s kapacitou 2000, alebo klasicke sanyo ci GP s kapacitou 2700? Co by ste mi odporucili?

som laik, nezabite ma, ale toto forum je naozaj miestami na mna moc odborne. :-)

Po víceletých zkušenostech s klasickými NiMH články o kapacitách 2500 a 2700 mA (především Sanyo a GP) a poté s novými typy NiMH jako je Eneloop, Recyko nebo Infinium můžu 100%-ně doporučit ty nové, byť mají papírově menší kapacitu. V současné době jich mám 24 ks (použití - 2 blesky, GPS a čelovky), některé již více než 2 roky a všechny jsou naprosto OK a netrpí samovybíjením ani měřitelnou ztráto kapacity. Ale chce to DOBROU nabíječku - používám IPC-1...
  • 0

#339 Hamaci

Hamaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2010 - 0:04

Dorcadion napsal/a:

Nando78 napsal/a:
Mam otazku. Chcem si kupit baterky do noveho oregonu 500. Budem pouzivat nabijacku, ktora bola prilozena k baleniu oregona.

Je lepsie si kupit ten novy druh baterii (eneloop, GP recyklo) s kapacitou 2000, alebo klasicke sanyo ci GP s kapacitou 2700? Co by ste mi odporucili?

som laik, nezabite ma, ale toto forum je naozaj miestami na mna moc odborne. :-)

Po víceletých zkušenostech s klasickými NiMH články o kapacitách 2500 a 2700 mA (především Sanyo a GP) a poté s novými typy NiMH jako je Eneloop, Recyko nebo Infinium můžu 100%-ně doporučit ty nové, byť mají papírově menší kapacitu. V současné době jich mám 24 ks (použití - 2 blesky, GPS a čelovky), některé již více než 2 roky a všechny jsou naprosto OK a netrpí samovybíjením ani měřitelnou ztráto kapacity. Ale chce to DOBROU nabíječku - používám IPC-1...

Za sebe: Naprostý souhlas, co se Eneloope týče.
  • 0

#340 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2010 - 11:44

Kvety: diky za komentar, ale vedel jsem, ze budes spokojen :) Nando78: jak ti zde psal DORCADION, muzes mit sebelepsi clanky, ale kdyz se o ne nebudes starat (tvoje nabijecka), tak ti drive odejdou. Proto ti rozhodne doporucuji investovat do poradne nabijecky, stejne jako ti psal Dorc, tak i ja ti doporucuji IPC-1.
  • 0

Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama