Přejít na obsah

Fotka

Garmin Colorado

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1072 odpovědí na toto téma

#201 mlog

mlog

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 256 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2008 - 17:45

pepa.z.pocernic napsal/a:

mlog napsal/a:
Do toho řádku jsem to i zadal, jenže teď jsem si všiml jedný věci "Povolené typy souborů: .gif .jpg .png .zip .rar .tar" a já to posílal přímo jak *.txt.
Takže zazipuju a pošlu. Jen to musím znova stáhnout z Colorada, ten posílanej soubor zůstal v PC v práci.

txt už by snad mělo býti povoleno (+ pár dalších co mě ještě napadlo)

Dobrá, díky. Právě zkouším pokus č. 2. Zatím formát *.txt.

To Abakus:
Ten soubor se stahuje přímo z Colorada, možná to kontroluje se seznamem nahraných keší v přístroji a pokud by se to nahrávalo odjinud, tak to možná nefunguje. A taky možná záleží, jestli už ty keše nemáš nalezený.
  • 0

#202 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

Advanced Member

• Administrators
  • 2 623 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2008 - 17:58

Nevypadá to, že by to něco kontrolovalo, soubor to nahraje i z disku. A když se do těch uvozovek vepíše text, tak ho pak rovnou vloží do logu. edit: ale asi je zrada v požadovaném kódování. Zatim mi to sežralo jen utf-16 edit2: tak jsem zapomněl odškrtnout ignorování podle datumu. Vezme to i utf-8, ale soubor musí obsahovat takový ty řídící znaky na začátku souboru
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

#203 suplere

suplere

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2008 - 18:59

abakus napsal/a:

To zas jednou bude užitečné makro do GSAKu :)

No nevim.... S GSAKem je vhodnejsi pouzit log section v User notes. Kese si budes muset stejne vybrat, logy nekam napsat, nevidim v tom zadne ulehceni prace.....

Vyznam to ma ale urcite v terenu (pokud jde i napsat text logu ve forme poznamky a ten pote uploadnout na gc.com....). Soubor jsem si pokusne vytvoril a nevypada to spatne....

Kazdopadne je toto pekna vychytavka (nejen pro kombajnery ale i pro nas sklerotiky, protoze posledni dobou co si nenapisu to jiz po hodince nevim).

Tak ted jeste info o rastrovych mapach a bude dalsi argument pro upgrade....
  • 0

#204 Mimon_team

Mimon_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 417 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2008 - 22:07

mlog napsal/a:
To HaLuMa : Asi jo, jen nevím proč nebere čas, který je v přístroji.

Neboj, on bere čas který je v přístroji.
"2008-02-21T01:10Z" znamená 21.2.2008 01:10 v časovém pásmu "Z" neboli UTC (prostě greenwichský čas) :-). Což je 02:10 našeho středoevropského času. Takže je všechno v pořádku.
Podstatné je to "Z" na konci, které označuje použité časové pásmo. Kdyby tam bylo "...T02:10CET" nebo "T02:10+01", tak to bude náš zimní čas.
  • 0

#205 mlog

mlog

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 256 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2008 - 22:33

Mimon_team napsal/a:

mlog napsal/a:
To HaLuMa : Asi jo, jen nevím proč nebere čas, který je v přístroji.

Neboj, on bere čas který je v přístroji.
"2008-02-21T01:10Z" znamená 21.2.2008 01:10 v časovém pásmu "Z" neboli UTC (prostě greenwichský čas) :-). Což je 02:10 našeho středoevropského času. Takže je všechno v pořádku.
Podstatné je to "Z" na konci, které označuje použité časové pásmo. Kdyby tam bylo "...T02:10CET" nebo "T02:10+01", tak to bude náš zimní čas.

Tady si asi nerozumíme. To že je to greenwichský čas, k tomu jsem taky dospěl, ale já měl spíš na mysli, že to je takhle nepřehledné. Pokud je čas v přístroji nastaven v daném profilu na určité pásmo, mohl by snad v čase toho pásma ukládat. Teď musíš myslet vždy na to, že je to posunuté o hodinu a v létě o dvě. Navíc nalezené mezi půlnocí a 01(a v létě až do 02) počítá do předešlého dne. Jako by nestačily zmatky s časem na GC.com :)
  • 0

#206 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2008 - 7:07

Po mnohahodinovém testování Colorada vidím na současné verzi fw ohromné nedodělky či nedomyšlenosti hlavně ohledně správy waypointů. Pro nás Čechy ještě navíc umocněné nemožností (zatím? nebo navždy?) zadat znak s diakritikou.

O jiných zjištěních se nebudu zatím rozepisovat, to bych tu sepsal román. Takže zatím jsem k seznamu a správě waypointů v přístroji zjistil následující:

PLUS:
- do GPS lze uložit více GPX souborů s waypointy, po zapnutí se načtou a zobrazí na mapě a v seznamu současně (zatím jsem nezjišťoval, co se stane, když dva WP stejného názvu ze dvou souborů budou mít různé souřadnice)

- lze v seznamu vyhledávat zadáním sekvence písmen části názvu, která se může vyskytovat kdekoliv v názvu, takže na "BA" se najde jak "Barrandov", tak třeba "Kolbaba"

a teď ty MÍNUSy: :|

- na jednu obrazovku se vejde jen 6 (!) waypointů seznamu.
- v seznamu se zobrazuje jen prvních cca 15 znaků názvu waypointu.
- waypointy v seznamu nejdou hromadně smazat podle typu, dají se mazat jen po jednom, nebo všechny.
- seznam neumí zobrazit waypointy jen vybraného typu.
- na seznamu není videt, jakého typu waypoint je (jakou má ikonu - parking area, shop, blue flag a pod.)
- není nikde vidět, kolik waypointů v seznamu je a zda není již dosaženo max. kapacity.
- pokud vznikne užší výběr waypointů zadáním části názvu, nelze zjistit, kolik waypointů v tomto selektovaném seznamu je, pouze ručním spočítáním na obrazovce.
- užší výběr se bohužel ihned zruši vybráním jakékoliv další činnost na tomto výběru, např.:
-- nahlédnutím do detailu libovolného wpt z užšího výběru (typ, popis wpt)
-- přepnutím zobrazení z názvů na GC kódy a zpět

- při zadávání textu nelze zadávat písmena s diakritikou. Bohužel vyhledávání v seznamu waypointů neumí při zadání písmene hledat jeho varianty s interpunkcí, takže takovou cache lze najít jen postupným procházením seznamu nebo prohlížením mapy.
O velmi zdlouhavém zadávání textu rollerem se zmiňovat také raději podrobně nebudu, jen doufám, že časem "Garmini" nabídnou i zadávání textu výběrem znaku z tabulky, a ne pouze procházením v seznamu znaků točením kolečka...

---------

Jinak vlastní geocache a listingy jsou od waypointů odděleny, mají svůj samostatný seznam.

EDIT: odstraněna nepravdivá poznámka v závěru o child waypointech.
  • 0

#207 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 11 450 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2008 - 9:08

koukam, ze je to usite pekne horkou jehlou. :( Asi bude lepsi si pockat na nejaky 'Colorado Vista', kde uz snad bude spousta veci vychytana.
  • 0

#208 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2008 - 10:03

Takže to vypadá, že po zapnutí si Colorado očuchá všechny GPX soubory; z nich sloučí waypointy do společného seznamu (colorado má dva seznamy - jeden pro geocache s listingy, druhý pro samostatné waypointy). Pokud narazí na duplicitní jméno waypointu, přidá k jeho jménu číselnou příponu. Pokud detekuje GPX soubor náležící listingům keší, umístí úvodní waypointy a popisy do samostatného seznamu pro geocache. Všechny další child waypointy (stages, parking, final-loc, trailhead, question to answer, atd) z listingu přesune do bežného seznamu waypointů (funguje u nich změna symbolu tak, jak je např. nadefinována při exportu z GSAK) s všemi níže pospanými výhodami či nevýhodami. Child waypointy tak ubírají z možného počtu jiných definovaných user waypointů.
  • 0

#209 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2008 - 10:25

no to by me teda zajimalo, co udela, kdyz budou waypointy plne :) (nic, kolaps, premaze je...)
  • 0

#210 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2008 - 10:32

Myslím, že jakmile dosáhne max. počtu umístěných do seznamu, zřejmě bude ty další waypointy, které ještě nestihl z GPX souborů načíst, ignorovat. Předpokládám. Co jiného by s tím mohl udělat jiného. Ale nedivil bych se žádné další objevené nelogičnosti.
  • 0

#211 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2008 - 14:28

Ještě k waypointům: max. Délka jména je 30 znaků s plnou podporou diakritiky. Co se týká POI, tady je funkčnost přibližně shodná s 60CSx, vyjma počtu zobrazených POI na stránce. Uživatelské databáze POI fungují správně, včetně možností uploadovat více typů POI s rozdílnými ikonami, podobně jako v 60Cx/CSx. I tady je při vyhledávání možné mezi uživ. databázemi POI přepínat, nebo vyhledávat ve všech současně. Počet POI bude zřejmě záviset na volné kapacitě paměti, které je dostatek. Co ze zlepšilo - POI ikony konečně korektně podporují transparentní barvu.
  • 0

#212 TechNick

TechNick

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2008 - 16:14

Je koloredo vodotěsné, stejně jako 60tka ?
  • 0

#213 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2008 - 17:33

Déšť na řidítkách kola nebo motocyklu mu určitě vadit nebude, myslím že snese to samé co 60ka. V specifikaci je u obou GPSek shodně uvedeno IPX7 (ponoření do 1m hloubky na dobu 30min).
  • 0

#214 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2008 - 14:24

Podařilo se mi z Colorada sejmout náhledy obrazovky z možných zajímavých míst (seznamy WPT, POI, mapa), tak je přikládám; snažil jsem se k nim přidat pro porovnání i stejnou obrazovku z 60CSx.
K dispozici ZDE
  • 0

#215 Winchester

Winchester

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2008 - 17:10

Mion napsal/a:
Podařilo se mi z Colorada sejmout náhledy obrazovky z možných zajímavých míst (seznamy WPT, POI, mapa), tak je přikládám; snažil jsem se k nim přidat pro porovnání i stejnou obrazovku z 60CSx.
K dispozici ZDE

HA! Colorado 300 s topo mapou. Moc mě zajímá, jestli má 300 stejně jako model 400t možnost vypočítat a zobrazit 3d reliéf krajiny ... ?
  • 0

#216 kapitola

kapitola

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 369 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2008 - 18:02

Winchester napsal/a:

HA! Colorado 300 s topo mapou. Moc mě zajímá, jestli má 300 stejně jako model 400t možnost vypočítat a zobrazit 3d reliéf krajiny ... ?

Jednoducha odpoved . Mel jsem na chvili v ruce Colorado 300 i s TOPO 1.2 a TOPO 2.0 Pro a docela dobry.
  • 0

#217 biker.fm

biker.fm

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2008 - 18:20

kapitola napsal/a:

Winchester napsal/a:

Jednoducha odpoved . Mel jsem na chvili v ruce Colorado 300 i s TOPO 1.2 a TOPO 2.0 Pro a docela dobry.

Jsi si jisty ze zobrazi verne 3D teren (vlevo kopec, vpravo kopec a uprostred reka) ? Mam TOPO 1.2 a jedine 3D co mi to zobrazilo, tak to bylo pri navigaci pro auto (takove to 3D, ktere je i automobilovych navigacich).
  • 0

#218 kapitola

kapitola

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 369 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2008 - 18:24

Budilo to ten dojem. Ukazoval mi to znamy a byl problem to spravne nastavit. Rikal, ze to muze mit u 1.2 potize. Koukali jsme na Krkonose. Jinak to nebyvalo prilis vyrazne. Prepocet pri pohybu nebyl prave nejsviznejsi.
  • 0

#219 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2008 - 19:24

Pokusím se 3D náhled na TOPO 1.2 sejmout a hodit sem. Ale přijde mi, že je skoro nepoužitelný. Bylo to s ním příliš pomalé a nepřehledné a je příliš vidět rastr, který pohled "rozmazává". Jinak dnes jsem si v terenu overil, ze i sipka je u colorada proti 60CSx podstatne "linejsi" - zatimco 60ka reaguje okamzite po jednom, dvou krocich na zmenu smeru, coloradu trva podstatne dele nez se sipka rozhoupa ke zmene. Skoro to na mne dela dojem, jako by byla castecne implementovana staticka navigace! :o Porovnavano dnes pri dohledavani cache, s obema GPSkama v rukou soucasne. Naopak, v rezimu (profilu) autonavigace se colorado chova podstatne lepe, nez 60Csx. Takze mne prijde, ze asi vice usili venovali vyvojari pro pouziti navigace na silnici a mene pro geocaching. To je totiz asi jediny pripad, kdy je potreba, aby sipka reagovala na zmeny promptne.
  • 0

#220 Mion

Mion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2008 - 20:09

aktualizováno o pokusy s 3D pohledem. zajímavý pokus garminu o generování 3D pohledu z vektorových map se známým výškovým profilem, ale nějak se tomu v kombinaci této mapy a colorada 300 nedaří. Navíc je to neskutečně pomalé.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama