Garmin Colorado
Publikováno 24 únor 2008 - 22:48
Publikováno 25 únor 2008 - 13:41
HaLuMa napsal/a:
koukam, ze je to usite pekne horkou jehlou.Asi bude lepsi si pockat na nejaky 'Colorado Vista', kde uz snad bude spousta veci vychytana.
Já si nemohu pomoci, ale po upgradeu FW už toho Coloradu moc nechybí - mé největší výtky (výdrž baterií a sloučení vrstev POI s GPX) tenhle patch vyřešil!
Publikováno 25 únor 2008 - 15:17
Publikováno 25 únor 2008 - 15:20
Luckyn napsal/a:
Ahoj již jsme se ptal, ale zůstalo to bez reakcí. Chtěl jsem každým dnem koupit 60CSx, jenže pak padla zmíkna o coloradu. Sleduji tuto diskuzi od začátku. ale pořádně pořad něvím rozdíly mezi 300 a 400 na webu garmina je sice sorvnání, ale tam jsem nějak nic nevyčetl? prosím poradíte někdo?
Podle mého bude pro ČR k dispozici jen model 300 a pokud jsem nepřehlédl nějaký detail, tak hlavní rozdíl mezi modely 300 a 400 (těmi prodávanými v USA) jsou mapy, se kterými modely k zákazníkům chodí (jeden z modelů je dodáván s "vodáckými mapami" a druhý s klasikou). Pokud se mýlím, tak mne prosím opravte...
Publikováno 25 únor 2008 - 15:41
Ano mělo by to tak být. A navíc má 400ka větší interní paměť (mluví se až o 4 giga), ve které jsou uloženy mapy, podle typů 400ky. Topo nebo vodácká nebo námořní.Eyesight napsal/a:
Luckyn napsal/a:
Ahoj již jsme se ptal, ale zůstalo to bez reakcí. Chtěl jsem každým dnem koupit 60CSx, jenže pak padla zmíkna o coloradu. Sleduji tuto diskuzi od začátku. ale pořádně pořad něvím rozdíly mezi 300 a 400 na webu garmina je sice sorvnání, ale tam jsem nějak nic nevyčetl? prosím poradíte někdo?
Podle mého bude pro ČR k dispozici jen model 300 a pokud jsem nepřehlédl nějaký detail, tak hlavní rozdíl mezi modely 300 a 400 (těmi prodávanými v USA) jsou mapy, se kterými modely k zákazníkům chodí (jeden z modelů je dodáván s "vodáckými mapami" a druhý s klasikou). Pokud se mýlím, tak mne prosím opravte...
To všechno už jsem tu zmiňoval. Mluvil jsem o tom v souvislosti s tím, že Colorado podporuje karty SDHC a že tam mám s redukcí 4 gigovou mikro. (Zkoušel jsem i 8 giga a taky šlapala, ale tu potřebuju v telefonu

Myslím, že jsem sem dával i odkaz na stránky : http://garmincolorado.wikispaces.com/. Tam najdeš hodně odpovědí.
Ohledně dalších rozdílů u 400ky, těžko dál spekulovat, ale už to, že i návod je společný pro oba typy, tak to asi opravdu bude vše. Možná, kdyby ji už tady někdo měl, mohl by porovnat, ale je pravděpodobnější, že jí ještě ani v Česku nikdo nemá. Přeci jen 100$ navíc jen za mapu USA? Kdo se tam vyloženě nechystá, je mu to nanic.
Mimochodem, nenašel jste někdo funkci průměrování? FW mám nejnovější, a i když jsem si myslel, že by ji mohli přidat, mám pocit, že tam pořád není.
Publikováno 25 únor 2008 - 18:01
Publikováno 25 únor 2008 - 19:48
U mě právě naopak, Colorado při vzájemném porovnání tracklogů cca 4-5 metrů, ale severně.Mion napsal/a:
Mam nasnimane tracklogy ze soucasne doby a ten tracklog z colorada je uz jakoby filtrovany. Navic cely den (coz nechapu, druzicemi to byt tedy nemohlo) pri ustaleni nebo pri pomale rychlosti se souradnice colorada posunuly vzdy o cca 7 m jizneji,
Tracklog od Colorada mi hlavně při jízdě autem přijde takový plynulejší, vykresluje poctivě zatáčky, 60Csx si zatáčky "zkracuje".
Publikováno 26 únor 2008 - 7:33
Publikováno 27 únor 2008 - 11:27
mlog napsal/a:
Ano mělo by to tak být. A navíc má 400ka větší interní paměť (mluví se až o 2 giga), ve které jsou uloženy mapy, podle typů 400ky. Topo nebo vodácká nebo námořní.Eyesight napsal/a:
Luckyn napsal/a:
To všechno už jsem tu zmiňoval. Mluvil jsem o tom v souvislosti s tím, že Colorado podporuje karty SDHC a že tam mám s redukcí 4 gigovou mikro. (Zkoušel jsem i 8 giga a taky šlapala, ale tu potřebuju v telefonu)
Myslím, že jsem sem dával i odkaz na stránky : http://garmincolorado.wikispaces.com/. Tam najdeš hodně odpovědí.
Ohledně dalších rozdílů u 400ky, těžko dál spekulovat, ale už to, že i návod je společný pro oba typy, tak to asi opravdu bude vše. Možná, kdyby ji už tady někdo měl, mohl by porovnat, ale je pravděpodobnější, že jí ještě ani v Česku nikdo nemá. Přeci jen 100$ navíc jen za mapu USA? Kdo se tam vyloženě nechystá, je mu to nanic.
Mimochodem, nenašel jste někdo funkci průměrování? FW mám nejnovější, a i když jsem si myslel, že by ji mohli přidat, mám pocit, že tam pořád není.
Publikováno 27 únor 2008 - 12:02
Jinak v coloradu stále není USB ve verzi 2, takže přenosy z/do PC jsou pomalé stejně jako u 60CSx.
Pekos napsal/a:
...co když ta pomalost 3D zobrazení souvisí s pomalostí externí paměťové karty ? ...
Publikováno 27 únor 2008 - 15:03

Publikováno 27 únor 2008 - 16:46
warps napsal/a:
Prekladal to asi nejakej barbar
Jo to mi rikali v Picodasu taky. Prekladal to primo nekdo v Americe v Garminu.
Publikováno 28 únor 2008 - 7:55

Publikováno 28 únor 2008 - 8:17

Publikováno 28 únor 2008 - 8:17

.
Publikováno 28 únor 2008 - 8:29
dandra napsal/a:
.... nerad bych tu dělal kazišuka, ale pro majitele šedesátek (CSx/Cx), kteří mají listingy kešek v telefonu/PDA, pro výpočty používají Excel v telefonu/PDA a z přívalu WherIGo zatím nemají obavy, IMHO není kam spěchat. Na druhou stranu chápu každého, kdo si Colarado vybere, aby na něj přešel z některého z přístrojů s horší citlivostí antény, menším displejem a omezenou vnitřní pamětí bez možnosti rozšíření pomocí micro/SD karet. Pro ně to bude velký pokrok
no ja to tvrdim jeste nez se zacal prodavat, ze 60CSXkari nebudou mit vymenu za colorado na programu dne.

ale treba to, ze jsem narval celou mapu CR a SR do pristroje i bez karty mi po legenduC prijde jako naprosto uchvatne

jako nejvetsi problem vidim zatim po jednom veceru v ovladani, aneb vsechno je jinak

Publikováno 28 únor 2008 - 8:57
vidim ze si jeste hooodne dlouho pockam...
Akorat se obavam toho, ze se jiz zadneho zlepseni (inovace) fw u 60CSx jiz nedockame...
Publikováno 28 únor 2008 - 8:58

Publikováno 28 únor 2008 - 9:18
Publikováno 28 únor 2008 - 12:14

1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů