Garmin Colorado
Publikováno 04 březen 2008 - 6:44
Publikováno 04 březen 2008 - 7:38
Jak jsi je tam nahrál? Napiš postup, pls. Mně funguje všechno OK,
Narál jsem je přímo z GC.com on-line, tedy po jedné tlačítkem send to Garmin
Publikováno 04 březen 2008 - 7:40
Publikováno 04 březen 2008 - 7:53
alicek napsal/a:
Publikováno 04 březen 2008 - 8:00
[quote]Mion napsal/a:
Aha. Do Colorada lze nahrát GPX listingy více keší hromadně v jednom nebo více GPX souborech. Zřejmě to vypadá, že je nějaký limit a Colorado zpracuje max. 100 samostatných GPX souborů. Já zatím cache nahrával z GSAK v jednom jediném velkém GPX souboru.
Publikováno 04 březen 2008 - 16:42
Mion napsal/a:
Aha. Do Colorada lze nahrát GPX listingy více keší hromadně v jednom nebo více GPX souborech. Zřejmě to vypadá, že je nějaký limit a Colorado zpracuje max. 100 samostatných GPX souborů. Já zatím cache nahrával z GSAK v jednom jediném velkém GPX souboru.
alicek napsal/a:
Publikováno 04 březen 2008 - 16:51
Publikováno 04 březen 2008 - 17:29
Colorado IMO každým novým zapnutím kontroluje všechny uložené GPX soubory a pokud nějaký přibude, nebo se změní jeho obsah (nebo stačí i změnit datum GPX souboru), znovu ho načte, nové cache přidá do geocache seznamu a případné child waypointy přidá do WPT seznamu.
alicek napsal/a:
:oTakže kykoliv chci do Colorada přidat jedinou keš (nebo některou z něj vymazat), musím znovu zpracovat soubor všech keší a nahrát jej tam. To mi nepříjde moc praktické, ale musím si zvyknout.
Publikováno 04 březen 2008 - 20:13
A ja myslel, že tam (na karte) muze byt jen jedna v adresáři Garmin a s názvem gmapsupp.img. Ostatni mi to nechce vidět. Poradíte prosím?kuzysk napsal/a:
Už ste niekto skúšal do Colorada natiahnuť viac ako 8 máp? Myslím na SD karte. Stale mi ho potom pri výbere máp vypne. 8 ešte zváda.
Publikováno 04 březen 2008 - 20:38
Nicméně zkoušel jsem z testovacích důvodů Coloradu podstrčit dva gmapsupp.img, jeden na interním disku, druhý na externím SD disku - a dalo to přednost tomu image na interním. Druhý to ignorovalo.
Mikecood napsal/a:
A ja myslel, že tam (na karte) muze byt jen jedna v adresáři Garmin a s názvem gmapsupp.img. Ostatni mi to nechce vidět. Poradíte prosím?
Publikováno 04 březen 2008 - 20:44
Publikováno 04 březen 2008 - 20:55
Holt jsem se musel ponořit do GSAKu a naučit se filtry, stejně zadávám týdenní aktualizace celého okolí.
Jediné, mě štve je skutečnost, který zde již byla zmiňována. Když je listin dlouhý, tak se celý nezobrazí (a např vzorec pro výpočet finálky je uříznut). Snad to napraví nová verze FW??
[quote]Mion napsal/a:
Nene, tak to není. Klidně můžeš přidat keš (nebo keše) přidáním dalšího (nebo dalších) GPX souborů, obsahujících listing jednoho nebo více keší. Nějaké limity tam samozřejmě asi budou (dle tvé předchozí zkušenosti zřejmě max 100 GPX souborů) a ještě nevím, jak se zpracuje duplicitní záznam o geocache (Přepíše? Ignoruje?).
Colorado IMO každým novým zapnutím kontroluje všechny uložené GPX soubory a pokud nějaký přibude, nebo se změní jeho obsah (nebo stačí i změnit datum GPX souboru), znovu ho načte, nové cache přidá do geocache seznamu a případné child waypointy přidá do WPT seznamu.
[quote]
Publikováno 04 březen 2008 - 21:03
Publikováno 04 březen 2008 - 21:09

Dodatek: Uložené tracklogy a waypointy je možné z Colorada smazat jedině přes menu přímo na přístroji. GeoCache seznamy je možné naopak odmazat jedině smazáním GPX souboru s listingy přes připojení k PC.
alicek napsal/a:
... jsem vymazal celý obsah direktoriáře GPX včetně toho poddirektoriaře current...
Publikováno 04 březen 2008 - 21:15
Já mám v přístroji Topo Czech a na kartě City Navigator 2008, obojí jako gmapsupp.img. Načtou se obě, pokud jsou obě aktivní v nabídce Mapy-Výběr mapy, má přednost Topo Czech, pokud Topo Czech v nabídce deaktivuju, jedu na City Navigator. Když deaktivuju pouze Navigator a Topo je aktivní, nestane se žádná viditelná změna.Mion napsal/a:
Jinak nevím, jestli jsem něco nepřehlédl, ale mně to načte vždy jen jeden ze dvou IMG souborů, uložených na správných místech, ale na různých "discích". Pokud smažu IMG z interního, pak teprve to ten druhý na SD kartě akceptuje.
Publikováno 04 březen 2008 - 21:23
mlog napsal/a:
...Načtou se obě, pokud jsou obě aktivní v nabídce Mapy-Výběr mapy....
Publikováno 04 březen 2008 - 21:26
No možná je problém v tom, že u mě to jsou jen jednotlivé mapy a u tebe je soubor gmapsupp.img souhrnem několika map.Mion napsal/a:
Hm, zajímavé, má to svou logiku a myslel jsem si, že by to mělo takto fungovat, ale mně se nějak nezadařilo, tak jsem si řekl, že to bude zase nedodělané, nebo chyba ve fw. Budu to muset znovu zkusit. Nahrál jsem si zahraniční mapy do IMG na SD kartu a české na interní - a Colorado mi načetl jen ty české na interním - ve výběru zobrazení map mi tu zahraniční nevypsal a vůbec ji neviděl. Možná jsem něco udělal špatně, ověřím to znovu.
mlog napsal/a:
...Načtou se obě, pokud jsou obě aktivní v nabídce Mapy-Výběr mapy....
Publikováno 04 březen 2008 - 21:59
Publikováno 05 březen 2008 - 20:21
Mně se osvědčilo stáhnout z listingu na GC.COM gpx soubor nejprve na disk do PC nebo přímo "na disk" do připojeného Colorada (tlačítko "GPX exchange file"), tlačítku "Send to GPS" příliš nedůvěřuji, už mne v jiném případě dřív taky nějak vypeklo.
Publikováno 07 březen 2008 - 7:18
Mimochodem, už jste někdo na stránce kompasu zkusil zmáčknout (i opakovaně, nebo delší dobu podržet) šipku nahoru/dolů, ať už v demo režimu, nebo i při chytajících satelitech?
Povedlo se mi díky této klávese proletět republikou jako ve stíhačce - cca 1000km/h

Akorát nechápu, k čemu by to mohlo být...

0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů