Mám podobné zkušenosti. Někdy to dělá divy.Mion napsal/a:
Odpovídám sem na příspěvek od alicka z vlákna RE: Colorado vs 60CSX (avizoval jsem exportní makra do chybného vlákna).
Mně se osvědčilo stáhnout z listingu na GC.COM gpx soubor nejprve na disk do PC nebo přímo "na disk" do připojeného Colorada (tlačítko "GPX exchange file"), tlačítku "Send to GPS" příliš nedůvěřuji, už mne v jiném případě dřív taky nějak vypeklo.

Garmin Colorado
Publikováno 07 březen 2008 - 7:44
Publikováno 07 březen 2008 - 10:30
Publikováno 07 březen 2008 - 13:32
Publikováno 07 březen 2008 - 13:36
jajin napsal/a:
Ahoj, hledal jsem porůznu ve vláknech a na webu. Zajímalo by mne jestli lze provozovat Colorado pri pripojeni do USB pres dodany kabel v online modu. Kdyz jej pripojim, tak jej lze pouzit jako ext.disk a na displeji se zobrazi ikona o propojeni a nelze jej zapnout.
zapnout nejde, jakmile pripojis colorado k pocitaci, mas utrum

Publikováno 07 březen 2008 - 13:41
Dain & Olik napsal/a:
jajin napsal/a:
Ahoj, hledal jsem porůznu ve vláknech a na webu. Zajímalo by mne jestli lze provozovat Colorado pri pripojeni do USB pres dodany kabel v online modu. Kdyz jej pripojim, tak jej lze pouzit jako ext.disk a na displeji se zobrazi ikona o propojeni a nelze jej zapnout.
OK, v tom pripade musi existovat neco jako nabijecka bez datove casti kabelu, jen pro napajeni.. videl jsem to takhle napajene u prodejce
Publikováno 07 březen 2008 - 13:50
jajin napsal/a:
OK, v tom pripade musi existovat neco jako nabijecka bez datove casti kabelu, jen pro napajeni.. videl jsem to takhle napajene u prodejce
bud a nebo existuje nejaka servisni kombinace tlacitek, po jejimz zmacknuti gpska zustane aktivni.
Publikováno 07 březen 2008 - 14:01
Publikováno 07 březen 2008 - 14:25
Publikováno 07 březen 2008 - 14:31
Publikováno 07 březen 2008 - 14:32

kuzysk napsal/a:
Colorádo normálne funguje, ale batérie nedobíja.
Publikováno 07 březen 2008 - 14:35
jajin napsal/a:
Dain & Olik napsal/a:
jajin napsal/a:
Samozřejmě, že existuje. Já mám ke Coloradu Auto Navigation Kit a v tom je klasický napájecí kabel do zdířky v autě a na druhé straně mini USB. Tímto kabelem to pouze napájí, bohužel to nedokáže nabíjet.
Jinak ke služební Nuvi 660 byl USB napájecí zdroj na 220V a ten dělá to samý. Napájí, ale nedobíjí.
Důležitý ale je, že ani jeden nepřepne do režimu spojení s PC.
Publikováno 07 březen 2008 - 14:38
Mion napsal/a:
Jj, Colorado ani 60ka nesmí umět režim dobíjení - bylo by to nebezpečné. Alkalické články se totiž při rychlodobíjení chovají jako petardy
kuzysk napsal/a:
Colorádo normálne funguje, ale batérie nedobíja.
Pokud existuje možnost přepínání typu baterií, neměl by být problém to při nastavení jiných než dobíjecích zablokovat. Ale on je potom spíš problém v uživatelích. Stejně by si to nepřepínali...
Publikováno 07 březen 2008 - 14:45
Publikováno 07 březen 2008 - 14:50

mlog napsal/a:
Pokud existuje možnost přepínání typu baterií, neměl by být problém to při nastavení jiných než dobíjecích zablokovat. Ale on je potom spíš problém v uživatelích. Stejně by si to nepřepínali...
Publikováno 07 březen 2008 - 14:53

Ale Colorado by těch 12V na USB už nemuselo ve zdraví přežít.
FHonza napsal/a:
Jinak pro napájení přes USB lze použít obyčejný kabel, akorát je potřeba zapojit jenom dva krajní piny. Zkoušel jsem přivézt na tyto piny i 12V s auta a vše fungovalo. Odzkoušeno na 60Cx
Publikováno 07 březen 2008 - 14:54
Publikováno 07 březen 2008 - 14:56
Mion napsal/a:
Přímo 12V na USB piny pro +5V je hazard, který 60ka zřejmě přežije díky tomu, že využívá pro napájení z USB stejný vstup jako z vedlejšího 4pinového konektoru s rozsahem cca 3 - 30V.
Ale Colorado by těch 12V na USB už nemuselo ve zdraví přežít.
Měl jsem u 60Cx předem ověřené že jsou vstupy stejné. Jinak bych si to nedovolil, na to mám GPSku moc rád
Publikováno 07 březen 2008 - 15:01
Hlavně pak aby se ti nestalo, že na těch 12V na miniUSB konektoru časem zapomeneš, a přijde třeba známý a bude si chtít u tebe v autě dobít tím kablíkem mobil nebo MP3 player, fungující jen s 5V, nebo si nějaký cacher kolega k němu v nestřežené chvíli připojí Colorado, aby ulevil baterkám - a bude veselo

FHonza napsal/a:
Měl jsem u 60Cx předem ověřené že jsou vstupy stejné. Jinak bych si to nedovolil, na to mám GPSku moc rád
Publikováno 07 březen 2008 - 15:11
Publikováno 09 březen 2008 - 19:25
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů