presne, spousty lidi se vymlouva ze nemuze poradne pouzivat gC.com ani treba pro hledani kesek a stahovani waypointu a pritom staci trochu se snazit, bud projit wiki, nebo si vzit slovnik a zjistit si tech nekolik frazi ktery k tomu ovladani je potreba, i kdyz uznavam ze pro PM je potreba tech frazi o neco vice
Rad bych vsem 'ja-neumim-anglicky' vzkazal - prestante se tim omlouvat a trosku se snazte. Muze vam to pripadat tvrde, ale je to fakt - jestli si rikate, ze uz to bez anglictiny do smrti nejak doklepete, at se uci haranti a vam daj vsichni pokoh, jste bud v penzi, zavreni doma a uz je vam vsechno jedno, nebo jste dost mimo. Zamyslete se, v jake casti sveta a v jake dobe zijeme. Neznalost anglictiny bude cim dal tim vetsim handicapem, a cim dal tim min bude ve spolecnosti ochota ji nejak brat v uvahu, neustale vsechno prekladat a vysvetlovat pro tu mensinu (mozna to zatim mensina neni, ale bude, a porad mensi) ... vase volani 'ja neumim anglicky' bude brzy (z meho pohledu uz skoro je) podobne nesmyslne jako 'ja neumim pouzivat pocitac / ja neumim telefonovat / ja neumim chodit pres prechod...' (vymyslete si vlastni blby priklad).
Nerikam, ze se musite vrhnout do nejakeho kursu, na ktery nemate cas, naladu ani penize (to vsechno chapu) - ale kazdy muze alespon hledat si vyznamy slov napsanych na jednotlivych cudlicich (co je to proboha Retrieve? kde bych to nasel? hm.. co treba zkusit www.slovnik.cz, treba ta adresa existuje? - prvni jednoduchy napad. a fakt funguje). ... atd.
To podstatne je prestat rikat 'ja neumim anglicky, pomozte mi, udelejte mi ten web v ceske verzi atd'. Zacit se snazit naucit se pracovat s anglickym webem. Protoze ta prvni cesta v dlouhodobe perspektive nikam nevede, sorry, ale nekdo uz to asi na plnou hubu rict musel.