Publikováno 13 prosinec 2009 - 13:35
Publikováno 13 prosinec 2009 - 14:08
asi tomu nebudeš věřit, ale okolo mě je asi 5 těchto nabíječek a taky jsme všichni spokojený
no a když odečteš cenu baterií, tak stojí asi 200 Kč. Jasně, pere to tam vcelku pod tlakem /nabito za 2-3 hod./, ale co na tom záleží? Až baterky zničí, tak se koupí nové - teď skoro po třech letech obmněňuju svých 6 kousků, protože už moc dlouho nevydrží. Pokud bych měl nějaký supr stroj a o ty baterie se řádně staral, tak bych je vyhodil třeba až za půl roku
Otázka je, jestli při dnešních cenách má význam si s tím hrát.
Takže závěr:
IPC-1 /a jí podobné/ je určitě supr stroj, např. pro ty modeláře a pak taky pro hračičky, které baví si s tím hrát. Pro ostatní stačí něco jednoduššího /levnějšího/.
a ještě k názvu vlákna:
objevil jsem tyto Ansmanny a překvapuje mě těch 2500mAh (min. 2400mAh) - to jsem ještě u "nevybíjecích" neviděl.
Neměřil někdo kolik opravdu mají ?
Publikováno 13 prosinec 2009 - 14:47
Publikováno 13 prosinec 2009 - 15:01
Publikováno 13 prosinec 2009 - 16:39
Publikováno 13 prosinec 2009 - 17:32
Publikováno 13 prosinec 2009 - 20:40
Publikováno 14 prosinec 2009 - 10:25
leroj: objevil jsem tyto Ansmanny a překvapuje mě těch 2500mAh (min. 2400mAh) - to jsem ještě u "nevybíjecích" neviděl.
Neměřil někdo kolik opravdu mají ?
Přednabité baterie Ansmann maxE 2500 mAh se mi podařilo rozcyklovat a vykazují průměrnou kapacitu 2490 mAh. Takže spokojenost.
Publikováno 14 prosinec 2009 - 14:11
díky - až bude příležitost, tak je koupím.bertlak napsal/a:
Přednabité baterie Ansmann maxE 2500 mAh se mi podařilo rozcyklovat a vykazují průměrnou kapacitu 2490 mAh. Takže spokojenost.
rozcyklováním myslíš vybít-nabít ? kolikrát ? nebo s tím provádíš ještě něco ?
já nový baterie rovnou používám a vybití dávám až někdy časem...
S474N:
já ten příspěvek nepsal konfrontačně, ale jako alternativu. Porouchat se může cokoliv. Jasně že baterie ohřívá, ale 2 roky vydržely.
prostě nabíječka pro ty, co chtějí "nabít a jít" a ne se s tím s**t
Publikováno 14 prosinec 2009 - 15:22
Publikováno 14 prosinec 2009 - 17:00
Publikováno 14 prosinec 2009 - 17:57
Leroj napsal/a:
Jasně že baterie ohřívá, ale 2 roky vydržely.
Realna zivotnost akumulatoru byva kolem ctyr let. Uz si presne nepamatuji, jak se ta hranice 'konce zivotnosti' brala, mam dojem, ze to bylo cosi jako pokles kapacity o 30%. A kazde osklive zachazeni zivotnosti baterky neprospiva.
Na druhou stranu je treba vzit v uvahu, ze dnesni ceny akumulatoru (vcetne spickovych znackovych) uz nejsou nijak desive. Takze chapu, ze kvuli nejakym dvou stovkam rocne se s tim nevyplati moc parat.
ja to spise vidim tak, ze potrebuje-li nekdo nabijet jen nekolik baterek do GPSky ci fotaku, tak staci jednoducha nabijecka. Odvede dostatecnou praci, a i kdyz se tim treba baterky vic nici, nevadi to, protoze koupoit si par novych baterek za dva roky cloveka nezruinuje.
Slozitejsi nabijecka se vyplati hlavne tem, kteri nabiji mnoho ruznych baterek na ruzne pouziti, nebo potrebuji mit baterky ve spickove kondici.
Publikováno 14 prosinec 2009 - 18:05
HaLuMa napsal/a:
Leroj napsal/a:
Jasně že baterie ohřívá, ale 2 roky vydržely.
Realna zivotnost akumulatoru byva kolem ctyr let. Uz si presne nepamatuji, jak se ta hranice 'konce zivotnosti' brala, mam dojem, ze to bylo cosi jako pokles kapacity o 30%. A kazde osklive zachazeni zivotnosti baterky neprospiva.
Na druhou stranu je treba vzit v uvahu, ze dnesni ceny akumulatoru (vcetne spickovych znackovych) uz nejsou nijak desive. Takze chapu, ze kvuli nejakym dvou stovkam rocne se s tim nevyplati moc parat.
ja to spise vidim tak, ze potrebuje-li nekdo nabijet jen nekolik baterek do GPSky ci fotaku, tak staci jednoducha nabijecka. Odvede dostatecnou praci, a i kdyz se tim treba baterky vic nici, nevadi to, protoze koupoit si par novych baterek za dva roky cloveka nezruinuje.
Slozitejsi nabijecka se vyplati hlavne tem, kteri nabiji mnoho ruznych baterek na ruzne pouziti, nebo potrebuji mit baterky ve spickove kondici.
Na druhou stranu, ta "lepší" nabíječka ti vydrží mnohem déle (většinou), takže v celkové porovnání ti ušetří penízky, a asi i nějaké komplikace, že si nabiješ baterky, počítáš s nimi a najednou v přírodě poznáš že jsi namydlený. U té "lepší" nabíječky přeci jenom vidíš, že kolik baterka má kapacitu, a časem si tedy i odhadneš, jak dlouho ti vydrží.To bude asi co člověk to názor. Ale toto mě nejspíš přesvědčilo že si jí pořídím (konkrétně tu IPC-1)
Publikováno 14 prosinec 2009 - 18:06
Publikováno 14 prosinec 2009 - 18:10
Publikováno 14 prosinec 2009 - 18:12
HaLuMa napsal/a:
no, ja ji uz dlouho mam, v praci mame dalsi tri exemplare a docela se zapoti. O neduzich teto nabijecky jsem psal nekde ze zacatku tohoto vlakna.
Jinak dneska uz je na trhu vice nabijecek s podobnymi vlastnostmi. Existuji treba nabijecky, co umi nastavit jeste vetsi nabijeci proudy, co hlidaji teplotu kazdeho clanku zvlast (A ne po dvojicich, jako u IPC-1), atd. Clovek ma z ceho vybirat. Ja jen aby to tu nevypadalo jako reklama na konkretni nabijecku.
Mám pocit že se tu píše, že IPC-1 hlídá baterky po jedné. Né po dvojicích.
Publikováno 14 prosinec 2009 - 18:14
Publikováno 14 prosinec 2009 - 18:18
Publikováno 14 prosinec 2009 - 18:23
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, doporučení
Geocaching →
Oznámení →
CITO SKOKY 2016 - Jaro (pozvánka na event)Založeno od dílna u mnicha , 31 bře 2016 cwg, event, logbook, doporučení |
|
|
||
Geocaching →
Wherigo →
Mapa do aplikace WhereYouGo, kde ji umístitZaloženo od weiski , 03 bře 2016 doporučení, wherigo |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
LenovoP70 bez kompasuZaloženo od reccal , 31 led 2016 doporučení |
|
|
||
Geocaching →
Obecné →
ScotlandZaloženo od sadmanwholikesblues , 17 led 2016 doporučení, garmin, mapa |
|
|
||
Geocaching →
Poradna →
Mapy zahraničí (konkrétně Kuba) - jak získat, nacpat do GPS apod.Založeno od Stavnatka , 13 led 2016 garmin |
|
|
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů